Ferdig på bare 1 uke

Tidligere innlegg forteller jeg at jeg kjøpte nytt garn siden jeg lot meg friste av januar salget på Hobbii.no. Og lite visste jeg at jeg ble ferdig på bare en uke. Men 6 garn var visst ikke nok, og garnet ble utsolgt på grunn av meg… så den blir ikke lenger med det første. Håper de får inn mer så jeg kan hekle den lengre siden. Jeg ville rekke å ha den klar til søndagssmøte da jeg skulle synge. Så du kan tro jeg satt fokusert lørdag for å fullføre det folk kaller for en vest. Skulle gjerne heklet på armer, men det var det ikke nok garn til. Så jeg festet tråder og prøvde den på med litt ekstra bilder og da søndagen kom fikk god skryt da jeg brukte den i kirken.  Her er en liten oppsummering av uken som har vært pluss resultat =D

 

 

TikTok video HER

Garnet finner du HER


Så sprakk jeg igjen

Jeg hadde trossalt vært på strikke kino og der fått et kort med 20% tilbud på en garnbutikk på Down Town med frist innen 31.1.24. Nå som jeg var så godt i gang, jeg kunne jo bare kjøpt meg ett garn? Det blir da jo ikke så mye? Eller en av hver favorittfarge? Vaniljegul og Fersken. 2  av den ene? Huff.. slik ble det:

TikTok video HER

Jeg hadde nylig lært et nytt mønster, så gledet meg veldig mye til å lage genser med det mønsteret. Ser ut som jeg allerede er i gang med 2 stk gensere. Men skal bare kjøpe et og et garn når jeg får lønn fra nå av og ikke for 500 på hobbii liksom. Jeg skulle jo ha Faste fra å kjøpe garn 🤣.. men fasten er mest fordi jeg sparer til Mac og samtidig egentlig ønsker å kjøpe inn masse garn for å lage ting å selge til eksempel årets julemarked. Får bare vente til jeg har spart ferdig. Men er jo litt billigere å kjøpe et pr garn i fysisk butikk når jeg ikke trenger å betale for frakt. Gleder meg så til å synge i kirken med flere hjemmelagde gensere fremover ass.

 

Jeg som garn-SPRAKK

 

Vel dette fortalte jeg vel bittelitt om i tidligere innlegg. Jeg Sprakk! Jeg som hadde garn-kjøpe-FASTE. Skal jo spare til ny Mac og fugl og mer. Så måtte jeg sjekke januar salget i siste minutt på Mail da og lot meg friste. Kjøpte 6 garn da jeg ville lage genser. Men trodde det bare var 3,4 farger, så var det visst mer enn det. Blir siste fargerike garn på laaaang stund 🤣 Jeg prøvde det ene mønsteret etter det andre. Trodde det første, linje-rette mønsteret var for kjedelig, men det jeg endte med å bruke. Så var det rett på strikkekino etter jeg hadde funnet ut hvem mønster jeg ville velge. Her er historien fra start:

 

TikTok video HER


Strikke kino

Her er filmen vi så:

Hva jeg syntes om filmen?

Vel… var som forventet litt overdreven? Jeg var bare alt for gira på å dra på min andre strikkekino 🤣✌🏻 det var så hyggelig! Vi var visst 6 stk de jeg var med. Min bestevenninne, hennes 2 kusiner og enda 2 til jeg aldri hadde truffet før. Så når de ville veldig se den, så ville jeg slenge meg på fordi jeg ville bare erfare en strikkekino til. De trekker lodd og greier. Men for å si litt mer så ligner Wonka filmen veldig på The Greatest Showman. Veldig musikalsk og lignende stil 🙂 og minte meg om Skomakergata filmen som ble vist i jula. Fordi den og var en forhistorie og ender opp med det vi er vant med. I Wonka ender den selvsagt opp med at han starter fabrikken. MEN må ikke glemme at det var 2 veldig gjenkjennelige skuespillere med. Nemlig han som spiller Mr.Bean og han som spiller i filmen «Music And Lyrics» 😄 Ikke minst gjenkjente jeg en fyr jeg ikke husker hvor jeg hadde fra, før jeg innså: Åjaaaa han har vært med på Task Master UK 🤣 Lønte seg å se det ass haha! Det var funny! Så kom i gang med å se Task Master UK på Discovery + NOW! 😍✌🏻

TikTok video HER

 

 

forrige innlegg fikk 50 visninger

 

TannlegeBesøket etter 3 år

Så… jeg har ikke vært hos tannlegen på 3 år, aka 2021. Og jeg som trodde det var før pandemien. Men uansett… i 2022 tok jeg av stanga som hadde vært bak tennene nede. For jeg hadde jo regulering som barn og etter det skulle  stanga stå til jeg var ca  30. Da var det visst vanlig den automatisk kunne falle av. Den sto plutselig bøyd ut og kunne skade tannkjøttet mitt, så dro den ut med tang. Filmet faktisk for Tiktok, Waaaay Back Then. Det var såpass at en random tannlege fra et annet sted i Norge delte en film om meg på Tiktok og sa at dette ikke var så lurt, jeg burde ha tilkalt en tannlege for hjelp. Men jeg gjorde jo det, ringte først. Det gikk greit. Var bare gammel lim igjen.

Så jeg gledet meg litt. Jeg skulle få limet fjernet, missfargingen fjernet og selvfølgelig viktigst av alt: sjekke for hull.

 

Det var ingen tegn til at tennene hadde trukket seg tilbake etter at stangen forsvant 😍 Og se så fine de ble. Prøvde å finne et Before Pic, men fant ikke. Store Hull derimot syntes ikke på røntgen bildene, bare små nesten-hull som er for små til å fylle. Da må det mye borring til. Og det var likt som for 3 år siden. Så da har jeg jo vært ganske flink 😄 MEN 😵‍💫 da hun tok en nærmere titt fysisk, syntes hun hullet var for stort til å ikke gjøre noe. Altså, hun så det var stor sjanse for å ikke nå dit med tannpuss så lett, det vil fylles med matrester og kan være viktig å få tatt så fort  som mulig LIKEVEL. Bestilte time i mars.

Så lærte jeg litt nye ting da. Gøy å lære litt nye ting hver gang. Munnskyldevann eksempel, ved feil munnskyldevann kan det faktisk Gi missfarging. Ble anbefalt en Flux på apoteket, men fant en samme på Europris jeg gikk til rett etterpå. Tipset også å drikke et glass vann rett etterpå hvis jeg har drukket C-vitamin brustablett, som jeg tar hver dag. Hun sa det ikke er vits å pusse på sidene for det kan gi pusse skade på tennene og skade tannkjøttet. Jeg sa at jeg brukte soft tannbørste for det lærte jeg å bruke sist jeg var hos tannlegen 🙃

TikTok Video HER

Videre på Europris kjøpte jeg sengetøy, altså dynetrekk og putetrekk, for rota bort en del putetrekk etter jeg flytta for et år siden og siste putetrekk jeg fant har fått hull. Som betyr med nye trekk kan jeg gledelig sy om gamle dynetrekk til bukser eller annet. Så kjøpte jeg laken for dobbeltsengen har bare et laken. Er jo min første dobbeltseng 😆 Og jeg kjøpte mopper for en som tidligere har jobbet med renhold kan jo ikke bare eie en mopp! Liker å bruke mopp til kost, altså tørr moppe. Tørr mopper man med bare den ene moppen man har må man liksom vaske den før jeg vasker gulvet? Og ORKER SERR IKKE vaske alle rom på en gang… så vasker jeg et rom og ikke orker mer den dagen, da henger den fort der i flere dager… greit med fler! Kjøpte samme sett mopper før, men tror du ikke de forsvant gjennom flyttingen? Kosta meg nærmere 300kr for mopper. Tilsammen 1030kr for alt jeg kjøpte inkludert lyspære. Så kjøpte jeg fuglemat. Litt tørrprat: men har vært nok Dip Dive. Strikke kino i kveld(tirsdag) 🙂 kom i god tid før tiden så brukte tiden på å blogge.

Dette er min depresjon

Bare fordi jeg forteller jeg tidligere var veldig deprimert før jeg endret kosthold (med diagnosen PCOS og uoppdaget Cøliaki,) så er det liksom mistanke om Bipolar også? Og det var vanskelig å beskrive følelsene på Adhd utredningen og hos fastlegen. Så tenkte jeg skulle øve på det her. Siden jeg er henvist til DPS for mistanke om ubehandlet bipolar og Posttraumatisk Stresslidelse. Jeg får jo sikkert sånne vanskelige spørsmål da også.

Så hva opplever jeg? Som for eksempel akkurat nå lørdag 20.januar klokken 16:30. Jeg har ikke planer før kvelden i 18:30 tiden, likevel tar det mange timer før jeg kommer meg ut av pysjen. Og etter frokost så blir jeg sittende så lenge at det er tid til lunsj, først da steller jeg meg. Selv om noen dager har jeg bare vært i pysjen hele dagen når jeg først ikke har noen planer. Det er klart det er deprimerende. Det er deprimerende å ikke orke andre ting. PCOS er kjent med symptomet tretthet og slapphet (OGSÅ depresjon forsåvidt.) Jeg bør trene, men har ikke vært lett å komme i gang for 2024.

«skulle ønske jeg orket å øve på sangene mine jeg vil ha inn i lovsangs teamet» «skulle ønske jeg orket å sy så jeg blir kvitt litt av stoffet jeg har til overs og  som tar plass» «skulle ønske jeg orket å vaske resten av leiligheten» «skulle ønske jeg orket å filme og hadde flere ideer for Tiktok» «er vel på tide å stelle seg snart, men orker ikke enda» «føler meg så kjedelig for Darwin, han ville vel ha lekt mer» «hvorfor har jeg så lite energi, jeg orker ingenting» «kan jeg ikke få trent ellerno, burde ikke vært så vanskelig å tatt seg en tur» «jeg burde avtalt å treffe noen, det hadde fått meg opp av sofaen» «hadde jeg hatt en kjæreste så hadde vi jo gjort masse sammen og jeg fått mer energi til å ordne hjemme til han kommer på besøk» «jeg burde lest Bibelen, men tenk om jeg bare sovner om jeg leser fra sengen»

Det er tankene mine. Det er bare disse type tankene som går gjennom hodet når jeg er «deprimert» når jeg sitter i sofaen og ikke orker annet enn å hekle og se fra streamings tjenestene på dataen. Og så tenker jeg kanskje ikke helt over at jeg lærer nye ting. Jeg lærte et nytt mønster og ble hekta:

 


Jeg lagde visst min aller første gryteklut. Garn jeg hadde fått i gave av ei som hadde pose med masse restegarn. Akkurat nok til gryteklut. Og så ble det også en til lik i mørkere farge jeg ble ferdig med samme kveld. Jeg ble nemlig inspirert til å ønske å lage Pixel Art… altså se tydelig pixels for å kunne hekle bilder. Og brukte spillet Pixel Art til å få litt ideer, fant ut jeg kunne ta egne bilder også. Før jeg fant video av det nye mønsteret via på Pinterest. Det mønsteret man kan bruke til å hekle ønsket bilde ut av og fant masse eksempler hvordan man hekler ønsket bilder :

 

Eksempel fra spillet hva jeg kunne tenkt meg å fått inn i heklingen?

Jeg skal bare hekle med garn jeg har nå! Skal jo spare. Likevel lot jeg meg friste av JANUAR SALGET. Så kjøpte garn likevel for et pr dager siden for hadde lyst å hekle ny genser med disse fargene:

 

 

Er det greit å ha sånne dager? Jeg har vel ikke bipolar for å bli litt deprimert over å ikke orke noe særlig?

Nå vet jeg hva dett er! DET ER KLAGING! Tankene er ren klaging. Hadde jeg derimot ligget i sengen og slitt med å sove, masse tanker eller fortsetter jeg i hode på en samtale/diskusjon jeg dummet meg ut på tidligere den dagen? Da har jeg knekt en kode: Jeg tvinger hjernen min til å BE! Be = fred = søvn. Eller har jeg for lavt blodsukker? Da spiser jeg. Hvorfor kan jeg ikke gjøre det samme i sofaen? Det må jeg prøve! Er kanskje bare litt rart når jeg først ser på noe samtidig.


23:06

Så har jeg brukt hele bussturen til og fra nabo byen til å lese i boken «En storesøsters hemmelighet.» og utrolig nok handlet kapittelet akkurat om tanker.. Tanker som kan slite oss ut og dra oss ned. Ja jeg leste hele kapittelet på bussturen (stolt) Så ville bare dele denne bønnen med dere jeg selv fikk lest i det kapittelet som en fin avslutning på dette innlegget.

Kjære tanke. Jeg vet at vi har vært gode venner en lang stund nå, men dette fungerer ikke lenger. Du begrenser meg. Du trykker meg ned. Du hindrer meg i å leve. Du har aldri ønsket det beste for meg. Du har alltid villet ta mer og mer plass uten å ta hensyn til meg og hvordan det påvirker livet milt. Jeg vil leve livet mitt i frihet, og det er dessverre ikke plass til deg Jeg har takket nei til mye på grunn av deg. Jeg har vært trofast mot deg, men du har ikke vært trofast mot meg Jeg hører at du gjør det samme med mange andre. Så nå er det slutt. Jeg vil være fri. Jeg vet at du vil prøve å komme tilbake igjen, men det nytter ikke. Nå er det slutt for alltid.

Neste kapittel handler om «Fremtids venner» passer utrolig godt for det jeg skrev om på forrige innlegg. Gleder meg

Miriams historie

Det her var creepy. Det er jo meg 🤯 Prikk lik meg.

 


Jeg er Lyttevenn på en barneskole frivillig. Jeg har ca 5 unger hver tirsdag hvor de får 20 minutter hver på å lese for meg for å få bli bedre på lesingen. Det er en kristen skole, så hadde vært utrolig artig å ta med egen bok som for eksempel lærer dem om Miriam i Bibelen. Om meg 🤣 For å lære og huske navnet mitt, og historien til Miriam er jo ganske lik min på noen områder. Bare se det jeg fant her:

«Miriam var en modig jente. De fleste har hørt historien om broren hennes. Men hadde det ikke vært for Miriam, ville det ikke vært noe historie..» altså det hadde heller ikke vært noe historie skrevet ned…? Jeg skriver ned historien vår. Vil gi det ut en dag. Om min bror. Og Miriam har sin historie om sin bror Moses. Hun holdt nemlig øye med Moses som lå i en kurv flytende nedover Nilen. For på den tiden skulle alle spedbarn bli drept. De klarte å redde Moses. Miriam og moren var nok veldig redde mens Moses drev nedover. Vi vet ikke alt. Kanskje det var krokodiller, fosser, store bølger, pøsende regnvær, sult og vanskelig for Miriam å holde øynene festet på kurven hele veien. Hun hadde nok noe frykt også når hun vitnet hva som nesten kunne gått galt med han. Akkurat som mitt liv i dag, så følger jeg med bror, det er ikke mye jeg kan gjøre. Og så lenge min storebror ikke vil ha hjelp, skal jeg ikke ha dårlig samvittighet til å ikke gi hjelp. Det er mer riktig å hjelpe om han ber om hjelp. Og jeg er sikker på at en som Miriam i Bibelen ba til Gud mens hun fulgte med. Hun måtte bare stole på Gud å redde han i enden av elven. Og der sto konen til den høyeste ledende mannen å badet. Han ble tatt inn som hennes egen sønn og vokste opp til en stor stemme for folket. Det er vel på tide å minne meg selv mer på denne rollen. Jeg malte til og med et bilde for noen år siden, burde henge det opp igjen. Men nå ærlig si at bilde jeg fant på nettet lignet mer på meg enn den jeg malte 😆

Var nok ikke tilfeldig de likhetene vi har. Og at jeg burde minne mor på det samme. «Husk at Miriam i Bibelen sto bare og så på at Moses fløt nedover Nilen, hun stolte på Gud å gripe inn så han overlevde og fikk et godt liv.» For Moses på samme måte som min bror er ekstremt nær døden. Hadde ikke Moses blitt lagt i kurven hadde han jo blitt drept. Kurven var hans eneste håp. Min bror kan drikke seg ihjel når som helst. Ta elendige valg som er til stor fare for han selv. Som å dra til Oslo i bare pysjen for å henge ute på pøbb den kaldeste natten i Januar og ikke finne veien tilbake til hotellet.

Takk Gud for at min bror er i livet. Takk Gud for at du holder min bror videre i livet! Takk Gud for at jeg kan stole på at du redder min bror slik du reddet Miriams bror Moses fra gamle testamentet. Takk for at min bror kommer til seg selv igjen og blir både frelst og helbredet i Jesu navn amen

Les historien om Miriam og Moses HER

Her er resultatet av forrige innlegg:

Resultat fra legetimen

Hei igjen, dette er en historie fra en pårørende til en storebror med Asbergersyndrom, bipolar og alkoholiker. Veien til uføretrygd i en kronisk utbrent hverdag


Jeg har hatt mange inntrykk siste dagene med mye program. Ting jeg ikke kan fortelle her og ting jeg vil fortelle her. Måtte bare la det synke inn. Og det rakk jeg så vidt før nye sterke inntrykk slo meg. Jeg lever virkelig i et eventyr. Gleder meg så til jeg kan fortelle alt. Men det ene eventyret må komme til et gjennombrudd før jeg kan fortelle.

Den kalde reisen

Så det jeg vil fortelle om her er hvordan det gikk hos min nye fastlege onsdag 17.januar. Jeg måtte måke meg ut før huseieren kom og måkte resten på kvelden. Glad jeg beregnet så god tid. Jeg trodde M1 bussen gikk 12:08, men det var P10 og den gikk ikke til sentrum. Så måtte vente til 12:13. Da jeg kom til sentrum 10 minutter senere, så kom ikke M3 som jeg først tenkte å ta, så jeg måtte vente til P5 kom, den kom ikke før nærmere 12:40/50? Nå husker jeg ikke alle tidene, men det var heldigvis bussen som gikk nærmest til legevakten. Timen min begynte egentlig 13:20, og 13:09 var jeg godt plantet på venterommet og skrev i boken min, men så ble jeg jo ikke kalt inn før 13:45? Og det siste kvarteret pakket jeg jo alt klart, for jeg var jo mer enn klar til timen. Så var jeg ikke ute før 14:40. Jeg var litt ør da. Og så kaldt som det var. Da jeg sjekket mobilen så sto det at bussen direkte til meg gikk “NÅ”. Jeg løp, hva om den var forsinket? Så kom den jo sørenma noen minutter senere.

Den nye fastlegen

Først var jeg jo litt skuffet over ha fått ny fastlege. Han forrige kjente jo familien så godt. Men han var vel lei også. Var jo mye mas ettersom det skjedde så mye med bror. Og nå rett før jeg får uførettrygd. Jeg var redd det var en ulempe. Men så innså jeg denne unge nye danske fastlegen har jo mors instinkt. Og hun hadde barn også. Mor lurte på om hun var på min alder. Det spurte jeg ikke om. Men jeg så det lang vei ettersom vi snakket at hun følte så med, klart hun fikk vondt av å vitne min bror stikke av til Oslo i pysjen for å drikke seg full på pubs da den natten var den kaldeste natten i januar. Takket være hun fikk politiet henvisning til å stoppe han på toget. Og jeg fikk kort oppdatert hva som gjalt meg. At på grunn av alle disse utfordringene jeg har, så er jobb utfordrende. Liten selvdisiplin tank, kroppen har traumer fra tidligere jobb, man mister humør og energi når det skjer noe med bror, når jeg spiser gluten så påvirker det også energinivået siden jeg har cøliaki og jeg ikke orker å bruke mer selvdisiplin til å ta helt avstand, har ikke penger til nok mat og treningssenter. Glad jeg fikk sagt det meste jeg syntes var viktig å si. Så gikk vi gjennom rapporten fra ADHD utredningen.

Mistanke om ubehandlet bipolar

Hoved fokuset med legetimen var å gå igjennom rapporten fra ADHD utredningen jeg var på i høst. Og jeg hadde ikke ADHD, det var ganske tydelig opplyst. Jeg hadde en iQ på 105 tror jeg det var. Jeg skulle tatt med papirene hjem, men glemte dem. Var vel for opptatt av å gi mine egne papirer hvor det beviser hva bror skriver til oss når han ellers virker så snill i muntlig møte med han. Han på ADHD utredningen sa han gjerne ville hjelpe meg å få uføre. Han så hvor tøft det hadde vært for meg. Og tror jeg må ha en tilleggs diagnose om jeg skal få uføre, så jeg måtte le litt da det ble lest at det var mistanke om ubehandlet bipolar. Like lite sannsynlig som ADHD. Men jeg vil heller det skal stå bipolar på papirene enn ADHD fordi ADHD er det mange som tror jeg har, greit å avkrefte det. Mens bipolar er som et slags symptom i min PCOS. Nemlig voldsomt humørsvigninger. Og når folk ser meg og min bror, så er det ganske stor forskjell, og min bror har jo bipolar. Men nå er det jo en bipolar 1 og en bipolar 2. Min bror har vel bipolar 1 (voldsomt sving) så kan jeg ha bipolar 2 (mer stabil). Jeg kan godt late som. For som syk i PCOS følte jeg meg bipolar sånn 10 år tilbake. Det var derfor også nevnt jeg burde dratt til DPS for behandling. MEN sto og at det ikke vil hjelpe å behandle bipolaren min når jeg i tillegg har disse andre plagene. Det var forklart jeg var veldig god mentalt og psykisk, mens det var i det fysiske som hadde problemene. Og det stemmer, selv om det var forklart ganske innviklet, som at jeg skjønte det ble forstått jeg er kronisk utbrent. Fastlegen min derimot mente det er større sjanse for at jeg har Posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Endelig lært det ordet. Fleste som har PTSD har det fra en veldig traumatisk oppvekst med eks familie som har vold, rus, omsorgssvikt osv. Så jeg sa Ja, at hun måtte gjerne henvise meg til DPS. For det er også kanskje nødvendig. De kan og dokumentere for uføretrygda. Og jeg fikk videre en god idee.

For en gang skyld skal de se meg på mitt verste

Jeg kjenner jeg gleder meg. For jeg fikk enormt lyst å vise hvordan jeg kan være om jeg bare gjør en liten feil. Når jeg er litt som alle andre. Når jeg er litt normal. Hvor lite som skal til. Like før timen vil jeg dra på Mcdonalds og spise en stor meny, det er den verste fast fooden jeg får reaksjoner fra. Jeg får sykt høyt blodsukker. Så vil jeg og ha vært “usosial” hele uken før. Om jeg ikke har viktige avtaler som eksempel frivillig Lyttevenn på skolen. Dette kan nemlig resultere til at jeg kommer dit med høyt blodsukker og ENDELIG får snakke med noen. Kroppen vil reagere med voldsomt glede. Og jeg elsker jo å fortelle om meg selv. Det er nemlig et godt eksempel på hvordan det er å være senge liggende som utbrent PCOSer i flere dager og endelig møter gode venner. Ikke minst hvordan det er å ha opplevd omsorgssvikt. Ikke rart Nav gjør så godt de kan å få meg ut i jobb når jeg ser så frisk ut, når jeg gjør alt jeg kan for å være den friskeste og blideste versjonen av meg selv. På tide å vise hvor lett det er å bli på det verste. Det tror jeg kan være veldig morsomt. Og ganske enkelt.

PIVETE med mor

Var bare få timer hjemme før jeg skulle ut å ta buss igjen. Det var PIVETE i Porsgrunn med mor. Fullt bord. Og det var ikke undervisning, men åpent for innspill. Temakvelden var “hva med familien”. Det var fokus på pårørende som familie. Og jeg hadde jo vært tydelig tidligere på hvordan det er å føle seg oversett som søsken, noe det virket som de lederne brukte. Jeg satt der ganske stille, jeg ville ikke være høyt ærlig med følelsene mine når mor satt på andre siden av bordet. De merket det nok, jeg som hadde sagt så mye før foran de samme folkene, var mer tilbaketrukken. Det var mor og datter der som de visste kunne ha et mer anstrengt forhold til hverandre. Men var en ting jeg ville si. Som jeg ønsket mor skulle høre. Så jeg fikk tatt ordet for det var så relevant som søsken. “det jeg gruer meg til er å føle skyldfølelse når jeg blir eneste pårørende og ikke tar like mye ansvar som mor har gjort. Jeg er jo ikke mor, jeg har jo ikke det mors instinktet som vil gjøre alt for han. Jeg må jo leve mitt liv og ikke bli ødelagt av brors liv. Men tenk på så mye skyldfølelse jeg vil føle fordi jeg trenger å ta den avstanden?” Så ble det videre snakk om hvordan vi skal klare å ta mindre ansvar for å tenke på vårt eget beste også.

Sist oppdatering

Bror er sluppet ut av psyk og far fant han drikke seg full samme kveld. Jeg varslet mor jeg ikke vil vite alle detaljene for jeg klarer meg fortsatt i å ikke sjekke facebooken hans. Han var villig til å jobbe dagen etter men livredd han hadde fått sparken. Sjefen var flink med å true med at om han ikke sletter meldinger på facebook så får han sparken og blir politianmeldt. Bra hun satt foten ned! Det ble nemlig også sagt på PIVETE at jo flere politi anmeldelser jo bedre, for han kan bli tvangs innlagt et annet sted for enda bedre behandling viss han får nok anmeldelser. For veldig mye som han skriver på facebook er faktisk så ille at det kan bli politi anmeldt. Så hadde han videre skrevet han tenker å slette alle innlegg. Men gjort det? Så får vi se da, Om han holder seg her i byen eller stikker av igjen.

Jeg kom hjem fra PIVETE og satte benene rett i fotbad. Jeg var så kald og bare dette kunne redde en videre utvikling av forkjølelse. Koste meg litt med tv og så la jeg meg. Gledet meg til en hel dag i bare pysj neste dag for nå var jeg sliten.

Musikk drømmen

Telefonen ringte. Det er Vistaprint. De beklager det tok lang tid å overføre hjemmesiden min til den nye plattformen. Jeg hadde så mange sider at de måtte gjøre det manuelt, noe betyr at jeg ikke får redigert på siden min før de er ferdige. Fordelen med det er at de betalte meg tilbake 2000kr av det jeg betalte som årsavgift for å i det hele tatt ha hjemmesiden. Halvparten av pengene gikk rett til å spare til iMac jeg kjøper i april. Hadde jeg visste dette på forhånd kunne jeg redigert bort en del sider. Så får jeg høre på telefonen “hvem sider kan vi ta bort så det går fortere?” jeg klikket meg gjennom de publiserte sidene. Noen av sidene var bare tekst, “jeg kan lagre det som kladd på bloggen min så lenge, så du kan ta vekk siden om musikk drømmen” Så her er den. Mine tidligere tanker om min musiker drøm.


– Drøm

Oppdatert 16.10.21

Måtte fylle denne siden nå som jeg fikk et glimt av i dag for mulighetene jeg har i mine drømmer. Hvordan kunne gjøre alt jeg vil på en gang? Men er da det eneste jeg ikke får til er familie? Hverfall ikke i starten, og da heller ikke kjæreste? Men Jesus er nok for meg. Og jeg tror jeg er kalt til å bli kjent for å gjøre Jesus kjent gjennom min musikk drøm og ingen skal rikke meg, fordi jeg er stødig i ham. Tror så mange andre kjendiser faller fra fordi de er største budbringere til HELE verden. Men i stedet for å peke opp på Jesus får djevelen dem til å peke ned ved en rekke motvind han sender. De det går dårligst med er gjerne de mest truende for satan og som ikke kjenner lyset Jesus sender dem. Han gjør hva han kan for å hindre dem i å peke på Jesus. Men jeg skal bli grunnfestet. Og nå ser det virkelig ut som jeg nærmer meg drømmene fortere enn jeg så det, klarere enn jeg hadde troa, Gud har sendt meg folk som har troa på meg, som gir troa på at Gud er med og som gjør drømmene mulig. I dag så jeg for meg livet til Grace i filmen Grace Unplugged igjen. En turnebuss med muligheter for alene tid, hvile og kreativitet på vei til et nytt sted for å peke på Jesus gjennom musikken. Alle mulighetene man kan ha der. For hvor blir det av kreativiteten min i min reise? Jo jeg kan fortsette i bussen. Der kan jeg lese, skrive bok, skrive sanger, lage bibel pugge kort, redigere bilder, redigere film, utvikle nettsiden, osv. Ikke minst, håper det går ann å male, en buss virkelig så stødig? Og trene må vel gå ann? Tenk om det var mulig?


<< Alt er Mulig for Den som Tror >>

En stor drøm det er verdt å drømme fordi Gud er allmektig og vil vise sin allmektighet! Ingenting er umulig for dem som tror. Men ender jeg opp der? Vet ikke… kanskje han har helt andre planer for meg. Men jeg ser tilbake og ser oppveksten min har formet meg til nettopp dette. Jeg liker å reise, fordi jeg ikke har likt å være hjemme, jeg hadde det ikke bra hjemme: jeg er KALT til å reise. Jeg ønsker oppmerksomhet, fordi jeg har mangel på oppmerksomhet i familien: jeg er KALT til å hente oppmerskomheten så jeg kan peke på JESUS. Jeg er vant til å være alene og måtte klare meg selv i det tøffeste: jeg er KALT til å holde ut store deler av Guds hensikt for mitt liv på egenhånd…?


<< Søster Miriam >>

Er jeg en ekte Miriam? Med en bror i nød, profetinne, sanger, danser, lider med sykdom og forblir enke? Jeg vet ikke, jeg har jo drømmer for stor familie på gården vår også. Men får Guds plan bli oppfyllt, jeg kan ikke styre noen ting, bare gå veien han legger foran meg. Hans største hensikt med oss er å være en familie, og jeg har lagt mine familie medlemmer i mine venner! Jeg føler meg som enebarn, jeg må se på mine venner som søsken og være fornøyd med det mens min bror driver nedover elven, håper noen redder han snart slik som moses ble reddet i Nilen. Jeg hadde ikke klart meg uten dere, søsken. For så er vår oppgave, sammen som familie å peke på Jesus! Jeg kan føle meg ensom, men aldri alene! Gud har testet meg flere ganger på min trofasthet til han. Vil jeg klare meg videre alene? Jah… men vil jeg klare meg i rampelyset? Jeg vil nok aldri slutte å lengte etter scenen. Selv om jeg til tider kan ha for mye folk rundt meg som smiler til meg og søker min oppmerksomhet, så skal jeg ikke la meg rikke fra kraften. Jeg tror hans Ord og vil leve det. For Jesus hadde slik han også! Han ble sliten, men han tok imot nytt mot, ny kraft fra Herren og fortsatte arbeidet. Amen. Vi alle TRENGER alene tid med Gud, noen ganger er jeg kanskje for vant med å være kun med Gud at enkelte ganger for mye oppmerksomhet/feil oppmerksomhet trekker kraften ut av meg. At det er derfor vi alle trenger alene tid-med GUD! Så hva slags oppmerksomhet lengter jeg da etter? Gud vil lære meg å balansere, så jeg aldri vil miste kraften!


<< I Wanna Blow People Away with my Music >>

Er jeg god nok? Jeg er god nok for Jesus. Selv om jeg ikke har tatt særlig skole undervisning eller pedagog timer eller har *mye* erfaring og kompetanse… så er hjerte mitt det viktigste og jeg har fått bevis, jeg når de mest trengende. Jeg har blitt gjort svak for å vinne de svake og det er blant dem som ønsker meg, som kaller på meg, som vil høre mine ord og vil ha meg i nærheten. Som Guds nærvær, Jesus bor i meg. Det handler om han. Så la meg komme å være hans hånd og stemme!! Peke så mye jeg kan! Det handler ikke om meg, men jeg tror Gud vil gjøre meg kjent for å kunne gjøre han kjent! Og det må jeg ALDRI glemme, glemmer jeg det er det lett å falle, JEG SKAL IKKE FALLE!! Gud er min veileder!

<< Neve Give Up! >>

Jeg lever til jeg dør… peker til jeg dør… samma for meg egentlig hva jeg legger igjen etter meg og hvor lenge jeg lever, bare jeg fullfører Guds hensikt med mitt liv, og det er å fokusere på han, så han kan vise meg! Gå i de retningene Hellige Ånd kaller meg, gå etter mine lengsler, mine talenter, der freden når meg, der jeg finner hvile og glede og det naturlige jeg. Selvsagt er det mye offer og mye prøvelser. Men der jeg går rett, vil Gud tilrettelegge alt jeg trenger slik at det skal funke. Funker det ikke, er jeg på feil vei… jeg kan prøve meg å bryte veggen. Men han kjenner meg nå, jeg TRENGER de som heier på meg, som GÅR SAMMEN MED MEG for at kraften i meg skal bli fylt til å motivert fortsette å gå. Men ensom kan jeg fortsatt føle meg, for de nære har jeg lite av. Alene føler jeg meg ikke. Jeg vet jeg IKKE ER ENSOM! Så vil det vel kanskje dukke opp en ektemann som er mitt team medlem likevel? Jeg som har så sterke meninger om hva et ekteskap er, kan jeg ikke også få en? En å jobbe i team med, for å synlig gjøre Guds Ord. For det SKAL JEG! Jeg SKAL synlig gjøre Guds Ord!

Hva jeg gleder meg til i 2024

Onsdag 10.januar kveld, etter snowboard treningen, så dro jeg til et ektepar som hadde pølsefest for Arena Ung Voksen. Nabobyen her Porsgrunn har et universitet, så da er det jo ganske fordel for kirken Arena som har laget opplegg for Ung Voksen. Jeg deltok der mye fra 2012 til 2014 ish. Så hadde jeg pause frem til ei venninne fra Bergen kom flyttende våren 2023 og ønsket Ung Voksen miljø i Porsgrunn. Det var til og med to fra Drangedal som kom fordi de ikke hadde Ung Voksen miljø i byen sin. Ingen på demmes alder der.

Vi var faktisk 17 stykk rundt bordet. Mange nye fjes, jeg var sikkert den eldste av gjestene. Men fikk likevel noen nye venner, spesielt de fra Drangedal. Lang innledning, men han som arrangerte leste fra en gammel andaktsbok før mat serveringen. Han avsluttet med å si «Det kan være mange røde prikker som er positive i livet, likevel er det veldig lett for å fokusere bare på den ene sorte kjipe prikken i livet.» Tenkt mer og mer at dette gjelder vel ofte meg? Jeg ringte psykiatrien ved pausen til snowboard treningen for å opplyse vi ønsket omsorgsbolig for bror, så la jeg også til at jeg ikke ønsker å besøke bror. Jeg kjente tårene ville komme. Jeg orker ikke inn de dørene en gang til. Mor har siden mast meg å bli med henne på besøk da far var på hytta, “da respekterer du jo ikke ønske mitt! Når han oppfører seg verre med deg enn med meg, jeg får jo ikke et bedre besøk da med deg?” Først 12.januar fikk jeg svi for det. Bror sendte meg 4 sms som kom to ganger. Jeg prøvde å sove da midt på dagen, så min applewatch som måtte ligge ved siden av meg på sengen min vibrerte for hver eneste melding. 8 vibrasjoner. Så kom det en mail med samme meldinger. “Hei demon søster, hvorfor er du så langt vekke? Jeg er trist at jeg har en sånn søster” Han mottar ikke mine sms så jeg lot være å prøve å svare. Men klarte ikke la vær på mail. “Hvis du vil ha besøk av meg så behandle mor og far pent! Jeg tar avstand til de som sårer meg og sier stygge ting til meg.”

Derfor er det jo viktig å tenke på det jeg gleder meg til. I stedet for å grave meg ned i det kjipe.


I 2024 gleder jeg meg til

iMac

Jeg får meg endelig en ny iMac i april. Det blir som en bursdagssgave til meg selv. Kjøper den av en bekjent for 7000kr. Han fant ut tidlig etter kjøpet at han ville heller ha laptop, så knapt brukt. Jeg er lei laptop så ønsker å sitte mer prof bak en stasjonær som ikke blir så fort varm. Låner allerede fars Chromebook laptop som bare har begrensede muligheter. Betaler han fortiden 1000kr i måneden fra 1.desember, så litt ekstra mot slutte, da er iMacen min. Jeg sparer nemlig 500kr hver gang jeg får penger, dvs 3 ganger i måneden. Dvs jeg sparer 1500kr i måneden. Når jeg får den skal jeg redigere youtube videoer igjen og spille masse The Sims og kanskje Minecraft. Kommer an på hvor bra nettet er. Bruker miniruter for huseier har ikke installert fiber. Ellers håper jeg at musikk programmene fungerer igjen så jeg kan lage min egen musikk, så neste jeg vil kjøpe da er et keyboard til å spille inn på Logic X.


Darwin skal få seg en kjæreste

Jeg kjøpte Darwin 20.april 2023. Kjøpte han av en oppdretter. Det er en familie som klekket han ut i sitt eget hjem. Jeg føler den tidligere eieren stalker meg til tider for å se om han har det bra. Føler derfor på jeg ikke ønsker en oppdretter til som kanskje dømmer meg for hvordan jeg behandler fuglen. Jeg har derfor avtalt med en dyrebutikk i Moss til å skaffe den fuglen jeg ønsker innen april. Jeg var nemlig der i mars 2023 for å kjøpe et lite bur via en på finn. Og da fant jeg denne dyrebutikken, hadde en fin samtale med dem der. Her i Grenland ser det ikke ut som noen av dyrebutikkene har nymfeparakitt. Så da var det helt i orden for Moss. Jeg drar i april i år til Moss for å kjøpe en Gul jente på max 3 år, det kunne de skaffe til da. Jeg ble anbefalt å ha min kjære Darwin i et år før jeg får en fugl til. For viktig å bygge bånd osv. Det er og farlig for fuglene å fraktes ut i det kalde været. April er fin tid å få ny fugl på. Jeg fyller også 34 år i april. Gleder meg masse til Darwins reaksjon når han får en ny venn i hus.


Color Magic

I 2021 var det en fra Gjøvik gjengen som hadde fått gratis billetter til Color Magic. Jeg meldte meg inn i Color Line klubben for å fikse billettene til jentene da vi dro ca 3 jenter og 3 gutter. Jeg tok samme tur samme tid alene året etter fordi jeg følte en brann for å dra på faste og bønnetur. Høsten 2023 fikk jeg derfor et gavekort hvor det sto “Du får gavekortet fordi du har reist over 2 ganger de siste 3 årene.” Kult.. Jeg ga det til min bestevenninne i julegave som viss nok aldri hadde vært på en slik tur før, og vi bestilte 1.januar for en tur i februar =) Gleder meg. Men uheldigvis ble det en søndag så vi får ikke akkurat shoppet så mye i Tyskland. Men jeg vil sørge for å få et gavekort til om noen år, så da kan vi dra fast. Jeg ville ha en dato samme uke jeg fikk penger og min venninne ville ha en helg siden hun jobber ukedager. Så var det utsolgt fra fredag til søndag, men ledig fra lørdag til mandag.


Strikke kino

Noe som var helt nytt for meg i 2023 var strikke kino i Porsgrunn. Jeg joinet for første gang på Skomakergata i desember. Og selv om jeg ikke kom ved siden av vennene mine så så jeg et gøy år i vente med kanskje mange nye håndarbeider venner i møte. Her kan man jo faktisk dra alene og snakke rundt vår samme interesse med de man sitter ved siden av. Det opplevde jeg. 1 kinovisning hver måned blir arrangert og informert om på facebook siden HER.


Egne sanger i lovsangsteamet

Dette har jeg fortalt om før. Jeg ønsker å øve opp egne låter som vi kan ta i bruk i min kirkes lovsangsteam. Ganske så sikker at dette vil gå. Så det er bare å forberede sangene, skrive riktige besifringer og filme et klipp jeg deler med gruppen. Dette er jo en av mine største drømmer, å få med et band til å spille til sangene mine.


Julemarked

Jeg hadde ikke nok for å ha salg på julemarked 2023, men jeg ble motivert til å hekle nok i år. Bare fordi jeg bor på Gulset og er nå tilknyttet Gulset Nærmiljøsenter så fikk jeg jo mail om jeg hadde lyst å selge på julemarked. Så når jeg er ferdig å spare til iMac og Nymfeparakitt vil jeg hekle til julemarked og lage andre gøye ting jeg vil selge. Jeg vil hekle pulsvarmere, barbie kjoler, glass brikker, mobil vesker og mer.

 


 

 

 

59 leste forrige innlegg

Ha ga sin sønn

For så høyt har Gud elsket verden 
at han ga sin sønn ❤️
2159kr
Str. 80x80
Nr.104
Ta kontakt om du ønsker å kjøpe:
Mail: [email protected]

Samme som da jeg malte Jesu Kors, så hadde jeg skisset dette Jesus bilde først til å male på Himmel og Hav stevne i 2020. Står mer om dette HER. Det bilde lå videre lenge urørt siden jeg ikke hadde fast rutine på å male. Ofte gikk motivasjonen min til noe annet. Men så fikk jeg delta på Gatekirken i Skien sentrum. Jeg fikk være den som malte som en måte å vise frem Jesus på til de som gikk forbi. Jeg er ikke den typen til å snakke mye om Jesus, men heller den til å vise Jesus gjennom det jeg gjør. Dette trivdes jeg godt med helt frem til jeg fikk så mye motorstopp med bilen at jeg trakk meg fra gatekirken. Jeg hadde derfor ikke mulighet til å ta med utstyret mitt til sentrum uten bil. Jeg ble likevel ferdig en god stund senere.
Tiden med gatekirken så var det en gøy episode hvor han ene på teamet sa til en som gikk forbi “ser du hvem det er?” pekte han på bildet mitt. “ja Jesus” svarte mannen. “ja kjenner du han?” og så var samtalen i gang. Jeg følte jeg hjalp de som var i gatekirken selv om jeg selv sto stille med jobben min. Det dukket også opp kjente som var veldig imponerte av å se meg stå midt i sentrum med kunsten min som vist på bildet under og vi hadde en koselig prat.

Jeg delte slike innlegg som dette fra november til midten av desember 2023 hvor jeg viste frem et og et bilde jeg har malt. Dette var jo for å se om jeg fikk solgt noen bilder før jul. Og 2 av dem er blitt solgt. Dette bilde kom seg jo sent ut fordi jeg hadde fortsatt litt igjen å male på det. Så først på lille julaften var det vel jeg fullførte skiltet som sto over Jesus. INRI er et akronym for Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, som er latin og betyr «Jesus fra Nasaret, jødenes konge». Det ble delt på instagram og facebook, men jeg var ikke klar til å skrive blogg om det før nå.


Oppdatering

Disse siste dagene nå 11. og 12.januar har jeg gått mesteparten i pysj med One Piece over. Jeg har nok PMS hvor tydeligste symptom er trøtthet, så jeg kan ligge flere timer i sengen om dagen. Ikke før 14/15 tiden den 12.januar hoppet jeg ut av døren i varmere klær, da den ekstremt fine solnedgangen motiverte meg til en forhåpentligvis koseligere gåtur. Som jeg vet vil være bra for meg. Men følte meg ikke så annerledes da jeg kom hjem igjen. Jeg skal selvsagt videre dusje, og lage middag. Men så fort jeg setter meg i sofaen, er det vanskelig å reise seg igjen. Noen dager er bare slik. Og når jeg vet at PMS har skylda for lav energi nivå, så vet jeg også at selvdisiplinen tanken er tommere enn normalt også. Det er viktig å ikke pusje seg. Så jeg bruker mye tid i sofa med heklesaker, ser kanskje Task Master UK eller ligger i sengen, leser bibel, Favør boken og skriver bønner i skriveboken min.

Jeg er ikke her for å skrive fordi jeg føler jeg må. Det er viktig å ikke pusje seg selv hver dag til det. Men å skrive fordi man brenner for å få ut noe. Noen ganger er det gøy å få ut noe hver dag om det motiverer, ellers må jeg bare vente til jeg har noe jeg brenner inne med. Ble litt lettere å sette en grense på at enten kommer innlegg ut automatisk 9, eller før 12, ellers kommer det kanskje ikke noe før neste dag. For da stemmer som regel lista på forsiden hvor mange visninger jeg får på et innlegg.

Ønsker deg en fin helg 🩷✌🏻❤️


For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn,
den enbårne, for at hver den som tror på ham,
ikke skal fortapes, men ha evig liv.

Johannes 3:16


Her er de andre bildene jeg har delt.
Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Solgt

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

Solgt

I Jesu favn

 

Darwin

Ut på tur

Jurassic Paint

Heste drøm

Edderkoppnett

Maria og Jesus ved graven

Kvinnen ved brønnen

97 leste forrige innlegg

Hytta selges 😢

Selv om mine foreldre ikke har tenkt å flytte fra gården med det første, (hvor det derfor fortsatt er håp for meg å overta), så er det ikke mye håp for å redde hytta. 😭 Jeg hadde kjæreste og bil i fjor sommer. Og min ex var positiv til å lære å ta vare på hytta slik far gjør. Men når jeg verken har en kjæreste lengre til å hjelpe til med måking av tak eller bil til å komme meg dit jevnlig, så røyk nok tålmodigheten. Far har allerede visning denne uka. Så jeg må bare be:

Kjære Far, redd min hytte! Jeg stoler på du kommer i siste lita som du pleier. Ber om en familie som vil være med å holde hytta i stand. En hytte som blir fylt med den nye vennegjengen meg og min fremtidige mann får. Et sted for meg og svigers å dra tradisjonelt hvert år. Dette er også min fars ønske, men han er blitt for gammel til å holde den i stand så ofte som han har gjort. Nå er tiden offisielt her, så kom med din redning! Ber om din favør over hytta vår, så vi kan beholde den i slekta. Amen



Kort blogg info

Har jeg skrevet blogg innlegg ferdig dagen før, så kommer innlegget automatisk ut klokken 9 neste dag. Ellers prøver jeg å dele blogg før 12. Jeg unngår helst å dele på kvelden da jeg vil ha ca 24 timer mellom hvert innlegg. Så er det ingen ny innlegg etter klokken 12, er det kanskje ingen innlegg før dagen etter.


Hyttas historie

Hytta ble bygd av min farfar nær til gården hans tippoldefar(ish) kom fra. Far valgte å ta tilbake det slektsnavnet da mor og far giftet seg. Jarand Rønjom het han, og det var han som bygde Åmotsdal kyrkje og mer. Du kan lese om han HER


Oppdaget røttene som statist i 30 åra

Først året 2020 oppdaget jeg Rønjomsgrendi der gården og fars slekt var fra. Alle vintre vi tilbrakte tiden vår på hytta for å stå på kjedelige langrenn i Rauland, og så hadde jeg aldri badet i Rønjomsgrendi? Det var skuffende. I en alder av 30 fikk jeg endelig oppdage hvor mine røtter kom fra. Jeg dro dit jevnlig en periode alene fordi jeg hadde fått jobb som statist. Min statistrolle er å se flere ganger HER i Jordbrukerne.


I slekt med kirke byggere

Hvis jeg skal til mors røtter så må jeg helt til Tyskland. Min bestefars bestefar kom fra Tyskland til Norge for å bygge Skien kirke. Nå er det min igjenlevende grantante i 90åra som bor i Tyskland. Håper så jeg rekker å besøke hun en siste gang før hun går bort. Men med så dårlig inntekt må jeg nok vente til jeg blir uføretrygda først.


En fin gjeng på hytta

2020 var også samme tid jeg fikk mine TikTok venner fra Gjøvik. Da de fikk se hytta på snap bilder under Statist jobbene, ante jeg ikke at jeg kom til å endelig få en gjeng som ville være med. Så vi dro 2 år på rad dit sammen i sommeren 2021 og 2022, før bilen min begynte å få motorstopp. Dette skulle bli en tradisjon, så måtte far plutselig ødelegge alt.


Bønnestund på hytta

Ikke bare hadde jeg fått en gjeng som ville komme langveisfra for å plukke blåbør, padle kano, grille pølser og bade på rønjomsgrendi. Nei jeg dro også dit jevnlig for å faste og be. Hva er bedre enn å faste og be på et sted langt unna andre og uten tilgang til stort strøm og internet. Dette endte også med at jeg lagde en musikkvideo på hytta som er med å bekrefte hvor lenge jeg har brukt hytta som et sted jeg kom for å tilbringe tid med Gud. Jeg gledet meg så til å fortsette dette bønne eventyret på hytta og ta med meg min fugl Darwin. Men nå kan det se ut som Darwin aldri får være med å besøke hytta.

 

 

Et av mine siste besøk på hytta derimot, hadde jeg gleden av å lage denne:

 

 

Kjære himmelske far; tal tydelig til min far at han ikke skal selge hytta og at du har mye større planer for den enn å gi den i andres hender. Amen

 

 

95 leste forrige innlegg