Hva skjer i livet mitt i dag?

Har det vært stille fra meg og dere lurer på hva som har skjedd i livet mitt? Jeg kan gi en oppdatering her.

AAP perioden hos NAV tok egentlig slutt våren 2023.

På grunn av maleri utstilling på Gulset næringsmiljø i september 2023 så fikk jeg forlenget arbeidsavklaringspengene, men er likevel mye fokus på å få tilrettelagt jobb. Samtidig blir jeg vurdert til ufør fordi jobb har vært utrolig vanskelig.

PCOS symptomer og familie gjør det vanskelig.

Sliter med mye utbrenthet som er et av PCOS symptomene. Kroppen tåler ikke så godt stress/press som har ført til utmattelses utbrutt som først førte meg sykemeldt i 2019. Utbruddene har jeg hatt jevnlig over flere år, men først i 2019 ble det oppdaget og tatt på alvor. Også mye sykdom som oppstår i familien som påvirker både energi, tid, motivasjon og humør. I tillegg fikk jeg Cøliaki bekreftet våren 2022. Les mer om PCOS og Cøliaki HER.

Pause fra kirken og diverse sosialt.

Våren 2023 fikk jeg fred for å ta pause fra kirken. Mingle angsten forverret seg da jeg er i en prosess som jeg vil unngå å snakke om der jeg ikke kan styre hva folk kan spørre om. Jeg er og sliten av å komme alene til kirken siden jeg har gått hele livet uten en fast metalt støttepartner.
Litt andre grunner til at jeg tok pause fra Kranaklubben og malingen på Gatekirken, men tror Gud har samme hensikt for det: nemlig hvile og fokus rundt prosessen jeg står i.

Så jeg skal ikke slutte i kirken?

Neida! Men mange lurer kanskje på hvorfor jeg har sluttet og byttet menigheter tidligere: Da jeg første gang byttet menighet som 15 åring, så trengte jeg et ungdomsmiljø som jeg trivdes i som ungdom. Videre ble jeg ungdomsleder i en kirke. Jeg fikk PCOS og måtte trekke meg som leder for det var tøft nok å endre om livsstilen min. Jeg kom inn i en ny kirke der jeg kunne bare VÆRE blant det store unge voksne miljøet den kirken hadde. Så savnet jeg “familien” i menigheten, så begynte i en menighet som hadde ferre medlemmer hvor jeg fikk relasjoner med alle generasjoner. Det var tøffe ting som skjedde i min familie, så når jeg trengte det mest opplevde jeg i de to videre kirkene at det ikke var til overs å stå sammen med meg og egne initiativ var utrolig vanskelig siden jeg har opplevd mye avvisning. De relasjonene jeg har nå i min nåværende kirke oppsto først i Krana klubben. Så samtalene/støtten jeg trenger i kirken som åndelige foreldre/søsken har jeg fått jevnlig i Krana(som har eksistert i 11 år) eller på bibelgruppen (jeg startet i våren 2023). Så mens jeg har pause fra selve kirken har jeg likevel en fot innenfor når jeg er i bibelgruppen eller Kranaklubben når jeg er der.
Ellers så har jeg mål om å lese bibelen hver dag, andre kristne bøker og skriver fortsatt som før med Jesus daglig i en bok med bønn, takk og reflerkterer livet.

Jeg flyttet, hvorfor, og hvordan går det i mitt nye hjem?

Jeg trives. Flyttet først fra mitt forrige hjem ved en missforståelse. Jeg trodde jeg kunne bo på jobben i Svarstad der jeg jobbet med 7000 høner sommeren 2022. Da jeg sa opp leiligheten i skien, så fant huseieren raskt ny leieboer. Videre fikk jeg beskjed jeg ikke fikk lov å bo på jobben videre, de måtte pusses opp det huset. Pluss en tidligere ansatt kom tilbake, så jeg fikk for lite vakter til at det var verdt å kjøre 40×2 minutter hver arbeidsdag. Men jeg lot leiligheten være, flyttet til foreldrene mine oktober 2022. Gjennom Krana klubben fant jeg min nye nåværende huseier som trengte leieboer til sin kjellerleilighet. Jeg flyttet inn 1.januar 2023 på andre siden av byen. Vært en stor velsignelse siden jeg hadde tatt avgjørelse å gi bort alle møblene mine, uten å vite at det som ventet meg var en ferdig møblert leilighet som jeg ikke en gang hadde konkurenter på å få.

Siden jeg følte alt dette ble uventet og enkelt tilrettelagt av Gud, var jeg spent på hva Gud kunne gi meg her på Gulset som jeg ikke kunne få tilgang på der jeg bodde før…. trommevilvel…

Aktiv i PIVETE og Gulset nærmiljøsenter

PIVETE er “Senteret for pårørende innen psykisk helse”. Ganske nyoppstartet i porsgrunn. Noe jeg har aktivisert meg mer i nå grunnet min manglende evne i normal jobb. Der kan jeg få de riktige samtalene (isteden for psykolog) og delta på temakvelder om det som gjelder min familie. Det er også tanker om jeg kan vokse og delta mer frivilling som eksempel deler på temakvelden med min historie. Noe som er drømmen min: å dele min historie, erfaring og kunnskap til å hjelpe andre fra en såkalt scene.

Gulset nærmiljøsenter fant jeg da jeg flyttet til Gulset. Først ville jeg ta initiativ til å stille ut maleriene mine der som ga meg forlengelse av arbeidsavklaringspengene. Nav ville hjelpe meg å satse på malingen min. Da jeg kom i prat med lederne der ble jeg videre engasjert i demmes ReDesign gruppe som er en språkpraksis for de som trenger å lære norsk. Vi er kun 2 norske der så langt og jeg får utvikle mine kreativitet innen søm.

En bedre versjon av meg selv kommer frem. Jeg tok opp dette med min veileder i NAV og hun hadde snakket med en av lederne at de ønsker praksisplass på Gulset nærmiljøsenter. De har så mange interessante tilbud jeg ønsker å delta i og når jeg allerede kjenner energi og blir tatt i ulike sammenhenger å være leder/ansatt (når jeg så vidt har vært litt frivilling,) så kan dette være veien å gå for å få en fast ansettelse jobb. Ender jeg opp med å bli uføre fordi kroppen stopper meg kan jeg likevel fortsette som frivillig i det tempoet jeg klarer. Fredag 28.april fikk jeg god samtale med leder av Gulset nærmiljøsenter som så positivt på at jeg vil prøve meg mer på aktivititetene og kanskje kan få jobb.

Hva er min største utfordring med helsen?

Det som nok er min største utfordring er at kroppen husker godt. Min venninne sa det så fint at musklene husker dårlige erfaringer. Musklene mine husker nok tidligere sammenbrudd, så den er på vakt når jeg kommer i lignende situasjoner. Sammenbruddene inneholder at jeg begynner å gråte og alt rundt meg føles å rase sammen og jeg bare vil “gi opp”. Jeg kan hylgrine i kanskje 1-2 timer i strekk. Å skulle presse meg til noe kroppen min sier nei til, en såkalt motstand, så kan et sammenbrudd oppstå om jeg over kort tid trosser flere påkjennelser av motstanden. Noe av det verste jeg vet ved et sammenbrudd er hva det kan få meg til å gjøre. Jeg kan sende meldinger som jeg selvsagt angrer på etterpå. Husker dette gikk utover en fyr jeg tidligere likte. Jeg trodde jeg var mest lei meg fordi han tidligere avviste meg og det førte til unødvendige samtaler. Jeg så jo i ettertid det overhode ikke handlet om han da jeg gråt, jeg var bare utbrent med sammenbrudd fra jobben dagen før. Så at sammenbruddene kan resultere til å forverre relasjonen med noen jeg var blitt veldig glade i, gjør virkelig vondt.

ADHD?

Jeg har stadig fått spørsmålet om jeg har ADHD. Som nå fører til at jeg skal bli sjekket for det med ønske fra min nav veileder. Hun syntes jeg prater mye, prater høyt og fort og det har skapt spekulasjoner. Men det går jo ann å spørre hvorfor jeg oppfører meg slik. Og flere tror helt klart jeg har ADHD når jeg er så full av energi de gangene jeg ENDELIG føler meg fri og har for en gang skyld overskudd. Selvsagt tror folk jeg har ADHD? Når jeg endelig har overskudd fra å ha en utmattelses plaget sykdom og får avlastning fra det som skjer i familien.

Høyt prater jeg nok fordi jeg fra jeg var 5 gikk i kor jevnlig. Fra jeg var 8 gikk på teater jevnlig. Og fra jeg var 16 som leder på leir jevnlig. Så hatt tidlig god stemmetrening til å snakke og synge foran et stort publikum på 50/100 pluss uten mikrofon. Det er digg at folk IKKE sier hæ.

Fort prater jeg nok fordi jeg er vant til å bli avbrutt i familien. Prater nok dermed fort i frykt for å bli avbrutt før jeg kommer til poenget og av høflighet ikke vil sitte i 3 timer for å dele hva jeg har på hjertet i saken.

Å prate/skrive Mye er nok fordi jeg grunnet min lange reise med sykdom i familien har opplevd omsorgssvikt. Min søken etter å bli hørt og forstått for å klare å komme meg videre. Lært viktigheten av å være åpen fordi det har gjort meg reflektert over situasjonene som leger sår, tilgir og man blir løsningsorientert. Jeg kan gjerne bli en foredragsholder og bok forfatter.

Tankene mine skulle få hjelp da jeg fikk psykolog igjen høsten 2019. Hun sa at jeg hadde så god innsikt at det ikke var verdt pengene, så ble hun selv sykemeldt og videre sluttet. Siden tankene normalt sett ikke går ut over søvnen min er det vel hvert fall ikke noe problemer å løse der heller? xP Jeg kan ikke noe for jeg er vokst opp på landet, hvor jeg lærte å holde meg selv med selskap i tankene når jeg er mye alene<3

Men kjekt å ta en sjekk for ADHD, siden folk ikke tror meg om jeg ikke er sjekket.

Hva med Foodora? Jobbet ikke jeg der?

Jeg begynte i Foodora desember 2022. Etter bare et pr vakter fikk jeg ikke starte bilen da jeg skulle på julegudstjenesten på selveste Julaften og skulle liksom videre til siljan etterpå. Fikk ikke sjekket bilen før verkstedet åpnet igjen 2.januar hvor det viste seg jeg måtte ha ny “starter.” Det ble 8000kr. Videre var jeg midt i flytting før jeg fikk en Eu kontroll påminnelse. Jeg utsatte å bestille time og pr dager før timen, så gikk fristen ut. Jeg måtte derfor la bilen stå hjemme i 2 uker frem til neste time for reperasjon, så var den endelig godkjent. 6000kr for reperasjonen. Jeg har ikke lyst å bruke bilen i arbeid(kanskje ikke så rart nå) og om Gud ikke vil jeg skal jobbe i Foodora er det slik han kan hindre meg i jobben. Jeg vil ikke betale mer for bil reperasjon nå! I Foodora er jeg nemlig avhengig av egen bil og at jeg legger ut for bensin dagene jeg jobber. Dette var for usikkert i flytteperioden selv om bensinpengene kommer tilbake gjennom lønn. Kroppen tåler lite stress og opplevde stress mellom målene i jobben selv om det kunne ha føltes ut som gøy adrenalin, så tror det er lurt å legge Foodora vekk.

Samtidig som å “satse på malingen” ble et ubehagelig press. Så pengepress ødela en del av male-motivasjonen, derfor måtte jeg tenke litt videre med nav. Men takke være at jeg flyttet – så fant jeg Gulset nærmiljøsenter – som ga meg utstillingsmulighet og frivillighet som sikret forlengelse av AAP og kanskje en fremtidig jobb.

Ellers nytt i livet?

Så absolutt. Ikke på kjærlighetsfronten, men på kjæledyrfronten:

Det hjelper meg å få en bedre rutine siden søvn er utrolig viktig for min helse. Den skal sove mellom 10-12 timer døgnet, så vi legger oss 22:00, og frokosten er klar 10:00 om jeg ikke skal ut før det. En venninne fortalte meg hun trenger 10 timer søvn, det lettet litt på tankene mine. Hva om jeg og trenger mer søvn enn 8 timer? Det er fint med et søtt lite dyr hjemme. Sommeren som kommer blir heller ikke så kjip med den dårlige AAP-økonomien når jeg har noen å være hjemme med. Dagsturer holder nok i sommer. Jeg fikk ikke lov å ha dyr i forrige leilighet, så det var nok og et stort pluss ved å flytte.

Se gjerne mer av min søte nymfe på instagram og TikTok

Han heter Darwin, oppkalt etter barn jeg ble kjent med i Peru 2009 hvor vi var med hedmarktoppen folkehøyskole. Vil tilbake dit igjen, så faktisk nå i flere år hadde jeg for lengst bestemt meg for hva mine første fugler/kjæledyr skulle hete: Darwin(rød sjorte) og Jackeline(lilla sjorte).

Mens når det kommer til kjærlighetslivet, så har jeg siste årene blitt veldig trygg på hva Gud har for meg. Derfor er jeg flinkere til å leve her og nå med å jobbe med meg selv mens jeg venter på Guds tid.

Trening!

Også tipset av NAV veileder å delta på Frisklivssentralen, for å jobbe med å forebygge mot stress der trening kan hjelpe meg tilbake til god form for en eventuel jobb. Og jeg kan ikke stole på min egen motivasjon til å trene hjemme, så ønsker å oppsøke litt hjelp for å trene med trang økonomi.

Men den egentlige drømmen er

Å bli kone, mor og youtuber (inspirert av The LabrantFam) med min fremtidige mann . Jeg og mitt søte kjæledyr for jobbe sammen som team så lenge. (Må bare temme han først) Alltid sett for meg et innholdsrikt liv der jeg har drømmer om å reise med musikken min (skrevet mange sanger, men mangler hjelp) og dele min erfaring og glede gjennom scene opptredener og plattformer på sosiale medier. Elsker å bruke ALLE talentene og hobbiene mine for å ære Gud. Har ikke vært så aktiv med å dele videre på youtube i våres, for det siste prosjektet jeg jobbet med var alt for vanskelig. Men bytter prosjekt nå, så jeg føler jeg kommer meg videre. Har ikke bra nok nett hjemme, så må på senteret for å laste opp. Ikke minst mange hobbier som og tar litt tid. Prøver å gjøre meg klar for å selge på Loppo for øyeblikket, så mange av mine håndlagde prosjekter kan og få motivasjon nå videre til å bli solgt der. Noen av de spennende prosjektene HER.

Hvordan går det med TikTok?

Jeg har ikke vokst på 2 år. Har fortsatt 25´000 følgere. Jeg får i dag nemlig like mange nye følgere hver dag som jeg antageligvis mister følgere. Tror det også har med at mange unge/barn under 16 år mister sine profiler fordi TikTok har blitt strengere med aldersgrensen. Jeg deler fortsatt aktivt, men forskjell på 2020 da jeg delte 4-5 videoer hver dag. Nå deler jeg ca 1-2 om dagen og kan gå flere dager uten å dele. TikTok har og endret hva som trender og gir visninger, så ikke lett å følge med. Samtidig bryr jeg meg ikke så mye fordi det handler aldeles ikke om å ha masse følgere, men å gjøre noe som gir energi og glede samtidig som jeg kan dele min glede videre sammen med alt annet som Jesus har lagt på hjertet mitt. Dere kan lese om starten på TikTok eventyret HER.

Hva foregikk i livet de siste ukene? 

Det var flere uker med familie drama hvor jeg og ble veldig forkjølet :/ Så kom 2 uker med overnattingsgjester grunnet min 33-års feiring, inkludert henting av Darwin hjem <3 Denne uken var jeg i flere møter/avtaler med blant annet Nav og Pivete.

Hva skjer fremover?

Neste uke(ne) vil jeg delta og fokusere masse på aktivitetene i Gulset nærmiljøsenter, komme i kontakt med Frisklivssentralen for å starte treningen der,  temme Darwin hjemme samtidig som jeg fokuserer på motivasjon over de ulike prosjektene jeg har.

Avslutning

Dette var litt deilig å få ut, så jeg kanskje slipper å ta en del muntlig. Håper du har fått et spennende innblikk i livet mitt =)

Får FUGL =D

Nymfekakadu (tidligere nymfeparakitt): Alt du må vite!

Mammas katt døde høsten 2021, hun har hatt lyst på ny katt. Og ser det ville vært tarapi for henne. Hun fant en i Oslo som hun sendte mail til for å få adoptert. Jeg og ønsket meg dyr, jeg flyttet i januar og fant ut jeg kunne ha dyr i ny leilighet. Men jeg ville ha fugl. Og jeg selv kunne trengt å ha noe å stå opp til, noe som gir meg litt mer glede og energi. Er vanskelig å finne fugl. Jeg ville ha 2 stk Nymfeparakitt for da holder de hverandre med selskap. Helst inkludert bur toppen 2000kr. Og det selges fra Bergen, Trondheim osv. Men Oslo er et greit sted å kjøpe fra, kan ikke kjøpe fra Bergen liksom. For ingen fugl i telemark som selges. Evt er dyrebutikk et alternativ. Men hva er best? Jeg fant fugler i Oslo. Sendte mail og tenkte jeg kunne dratt med mor og hilst på dem. Men da jeg ikke fikk svar og mor fikk avslag på katt, så bestemte jeg meg for å uansett gjøre innkjøp av Bur. Veldig få fugler selges MED BUR. Så da når jeg skulle møte Kim og Martin i Tønsberg, så invierte jeg dem med meg videre til Horten-Moss fordi der i Moss skulle jeg møte en med et bur til bare 1200kr fra Finn. Vanligvis koster bur 5000kr. Liten Vlogg: HER 

Jeg la dette ut på en facebook gruppe for nymfer og fikk rask tilbakemelding om at buret er for lite. Jeg fikk samtidig to meldinger som ønsket å selge meg fugl. Dette satte raske bestemmelser. Og videre en som tipset meg bur fra Zoo.no. Jeg får skattepenger på 6000kr så da var det jo bare å hamstre i vei:

 

Første som tok kontakt med sin fugl til salgs var en grå gutt som var blitt håndtam. Ja de i dyrebutikkene er jo som regel ikke håndtamme. Det er derfor kjekt med de som er født i en familie, som temmes før salg. Den selges for 1000kr. Og den kommer fra Lillesand. Vi møtes på midten ca 20.april da jeg får Bostøtte til å betale fuglen med =D Dette er altdi midt imellom mine to bursdagssfeiringer ÆÆÆÆ jeg fikk melding pakken har kommet =D Nå skal jeg hente alle tingene fra Zoo.no =D Glad en venninne kommer på senteret. Da kan hun hjelpe meg. Jeg gikk hit, sitter på gulsetsenteret. (mandag 3.april kl.15:30)

Her er den gråe nymfen fra Lillesand jeg vil kalle Darwin

Oppkalt etter Darwin fra Peru jeg ble kjent med i 2009 da vi på Hedmarktoppen folkehøyskole dro dit på misjonstur:

Hun andre som tok kontakt hadde egg som ble ruget på. Hun kunne selge sin for 500kr. Og det er jo fint, for da rekker jeg å tamme Darwin først =) Fuglen er jo ikke klekt enda. Så kan Jackeline komme senere =D Siden det kom flere Nymfer kunne jeg komme med ønske. Jeg ønsker meg Gul jente =D

Jackeline er hun til høyre med lilla genser. Hun jeg og fikk god kontakt med i Peru. Vi spilte kortspill. Jeg har velig lyst tilbake. I flere år har jeg tenkt at om jeg får meg fugler vil jeg kalle dem Darwin og Jackeline

Jeg tok meg tur innom dyrebutikk og fant noe interessant. Jeg ønsker meg sekk så jeg kan ta med fugl på tur =) Og bursdagssønsker er selvsagt fuglemat, fugleleker og BABY GULPELKUTER xD

Gulpekluter vil jeg bruke til å tørke opp fuglebærsj =D Så slipper jeg å bruke så mye papir, da sparer jeg penger.

 

Jeg ryddet et rom jeg hadde brukt som kott og satte inn lille bur der, stol og en lampe jeg skal ha på UV lys kjøpt fra Zoo. Her skal nemlig fuglene få fly fritt når jeg er bortreist. eventuelt lekerom. Så da gjør det ikke noe at buret er lite =) Fuglenes hoved hjem blir i stua. Så om jeg skal en tur ut, kan de få lov å fly fritt her inne med leker på gulvet. Og kun eventuelt bruke buret til å sove. Ikke sant det er smart? =D Jeg gleder meg!