Gatekunstner

Jeg kan vel kalle meg offesielt gatekunstner og gatesanger nå? Jeg ble godt tatt imot av Gatekirken som er et tverrkirkelig arrangement som ønsker å formidle det gode budskap midt på torget i skien sentrum. Jeg får bidra med å male og tok med min karaoke mikrofon også som var lett å koble til spotify som hadde tekst på sangene så det var enkelt å synge med. Jeg kjente motivasjonen etter synge etter hvert og de syntes det var helt fint jeg bidro med dette. Endelig et sted jeg kan bruke gavene mine. Jeg har skjønt jeg ikke er personen som går rundt og snakker med fremmede om Jesus, men at jeg er skapt til å vise han gjennom kunsten og dele av mitt nærvær jeg har erfart mange erfarer fred. Det vil syntes på våre frukter at vi er annerledes. Det vil kanskje også høres gjennom sangen også. Vi ble veldig glade da flere ungdommer dukket opp for å hjelpe til med å spre evangeliet. Så da det kom ungdommer gående kunne våre ungdommer fortelle om tilbud som er for ungdommene rundt om i våre forskjellige kirker i grenland. Dette var både min og ungdommenes første gang på gatekirken. Han som holdt ut lengst av ungdommene kunne fortelle han trivdes og blir jo en trivelig opplevelse om de fortsatte. Jeg selv koste meg med å male, synge og bli bedre kjent med de som var der. Hyggelig å bli kjent med nye, spesielt hun som stekte vafler 😉

 

og dette, fortsetter jeg med glede annen hver lørdag fremover

Min Kunst Utstilling AVTALT

Tenk endelig så vet jeg det. Kunst utstillingen MIN skal være i hele september 2023. Jeg sitter der nå, omringet av bilder fra nåværende kunst utstiller.

Hyggelige folk. De to damene som jobber her og som jeg snakket med virket som var på min alder. Mitt nærmiljø med bare 30 minutter gåavstand. De tittet litt på bildene mine via instagram taggen #mirimaleri og sa at de ønsket mest nøytrale bilder da, ikke religiøse. Jada, det er nettopp mitt ønske, å male mer fotografier, bilder JEG og min familie har rettigheter på. For tidligere, blant mange av de 100 jeg har malt så har jeg funnet noe på nett som jeg vet faller i smak for MITT kristne miljø, og det blir solgt med en gang. Men jeg vil selvsagt nå enda lengre. Og jeg vet jeg kan ikke være en nett-tyv? Jeg må ha rettigheter på bildene mine spesielt om jeg går opp i pris. Her noen bilder som passer å stille ut:

Her noen bilder jeg har tatt og som jeg vuderer å male:

Spesielt kult om jeg legger til glitter =)

De syntes og jeg var en perfekt frivillig for Re:Disign(sy-) gruppen de har både mandager og tirsdager. Jeg vil selvsagt fortsette med disse bukse prosjektene mine. Og kjenner jo jeg trenger å komme meg UT og komme sammen med andre. Så da satt jeg det opp på tirsdag. Dette skal og være åpent for de som trenger språk trening, og jeg snakker jo norsk så en perfekt kreativ frivillig.

Og det neste jeg kan gledelig dele er at jeg kan komme hit når jeg trenger nett til å dele på youtube eller laste ned Twitch episoder jeg har filmet. FORDI Miniruteren min gir ikke nok nett til streamings. 100gb i måneden er ikke nok selv om det er “ubegrenset” det er nemlig kun 100gb for høy kvalitet internett. Jeg får kanskje bare spilt sims 2 timer i mnd på Twitch? Og for å spare nett bør jeg ha et bredbånd hvor jeg laster opp med skikkelig wifi så jeg ikke bruker opp de inkluderte 100gb, jeg som trodde denne høye hastigheten var ubegrensa. Men jeg tok feil. Har ikke innlagt Fiber i gata, så får bare nøye meg med en ny rutine. Sunt for hjemmet å begrense litt nettbruk 😉 Så da får jeg jo og vært sosial, og kommet meg ut på tur. For det tar 30 min å gå hit. Og jeg får handlet mat. Mye man kan slå sammen =) Kanskje laste opp på youtube hver tirsdag da? om jeg samtidig er på sy-klubb =)

MÅ BARE HA!

(23.januar 18:00)

Jeg har nylit flyttet og tok med meg PS3 jeg hadde fått av en kamerat. Den pleide jeg å bruke på dvd, og på ene rommet hvor det var tv på veggen ville ikke ta den. Den funket ikke på den tvn. Skal jeg sette den i stua da? Men der har jeg allerede dvd-spiller. Tenk om jeg kunne funnet meg noen spill til den? De jeg har føler jeg ikke er gøye nok. Tenk om det gikk ann å skaffe The Sims 1 for PS2 som fungerer på PS3? Jeg hørte på en Sims side. De mente at min ps3 var for “ny” for ps2 spill, så det ville ikke gå. Min huseier kom med en eske dvd-er jeg kunne låne, 2 spill var å finne fra Nitendo Gamecube. Har han gamecube? Jeg spurte, og han aner ikke. Det var et barn i forbinnelse med eksdama hans som hadde med det å gjøre. For fantes The Sims til gamecube. Men å kjøpe gamecube på nett kunne koste flere tusen. Fant en på 4000kr.

Tenk å kunne sitte i sofaen å kose seg med The Sims1. Det er nostalgiske lyder jeg bare kjenner gir kos å høre. Sims 4 blir fort for komplisert, vil filme på Twitch fra min TikTok verden og nå har jeg feil internett. Det går derfor ikke med Twitch, så må legge det på hylla. Får kanskje bare spilt 2 timer i mnd på Twitch. Og derfor blir også The Sims 4 bare liggende. Føler jeg ikke kan slappe av med Sims 4, alt for mange valgmuligheter. JEG VIL HA SIMS 1!!!!

Jeg fant på Finn.no en PS2 med alt av ledninger, kontroll og minnebrukke for bare 500kr. Han hadde også The Sims. Tilsammen ville det koste 720 inkludert å sende i posten. Jeg fikk penger i dag, og regninger blir trukket i morgen. Da vil jeg se hvor mye jeg har igjen, men har allerede forhåndsregnet ut, jeg har 1800kr igjen. Om jeg kjøpte PS2 har jeg 1100 kr igjen. Alt for lite å leve på i 2 uker. Kan jeg låne penger av bror? Jeg venter på svar. Jeg ønsker bare å ha Sims1 å spille fra sofaen nå. JEG VIL HA. Det skal så lite til før jeg vipser han pengene. Men jeg burde ikke. Jeg har ikke råd.

(24. januar 08:00)

HJELP JEG GJORDE DET 😧 Jeg lot staheten vinne. Dere skjønner, jeg tenkte “hva om jeg deler opp betalingen?” så jeg spurte. Jada, jeg kunne betale halvparten nå og resten som jeg foreslo om to uker SÅ kunne han sende det. Men jeg ville jo ha det med en gang 🙁 Hva gikk det av meg? Hvorfor? Hva om jeg får en venn til å låne meg halvparten da? Halvparten høres jo ikke så mye ut? Sånn litt over 300? Runde av til 400? Nei, 500 er litt enklere å ha med å gjøre? Så kan jeg heller betale vennen tilbake om 2 uker, da får jeg jo spillet med en gang 😃 Then I Did It. Min bestevenninne vipset meg 500 med en gang. Regningene hadde ikke en gang blitt trukket. Jeg klarte virkelig ikke å vente. Da betalte jeg jo kun 220 kr fra egen lomme nå, så betaler jeg venninne tilbake om 2 uker. 1300kr står det at jeg har igjen. Klarer jeg å leve på det? Jeg får prøve å selge maleriene jeg har til salgs. Så kan jeg være heldig å få inn en tusenlapp? Var jeg dust? Dere skjønner det var to Klarna regninger betalt i dag, og da skal jeg unngå å handle via klarna til neste gang jeg betaler regninger! Jeg har begynt å skrive opp mål for sims. Og hvorfor ikke prøve å filme litt hver dag til youtube? 2 minutter pr dag eksempel for å se utviklingen, og skrive opp målene for å se om jeg når dem. Lettere å feire jeg har nådd målene ved å si det/vise det til Youtube. =) Og vil tro Sims1 er populært å se på Youtube. Det er liksom nok streamere der ute med Sims4. Folk elsker de nostalgiste lydene. Jeg klarer ikke vente.

Her er noen av målene:

  1. Lage kjente i nabolaget
  2. Lage leiligheten etterhvert som jeg får penger nok
  3. Jeg skal bli kjæreste med han jeg liker
  4. Gå til topp på hver våre valgte ferdighet
  5. Få to barn
  6. Lage kule hus til naboene
  7. Bli bestevenner med naboene
  8. Lage noen fiender
  9. Drokne 1
  10. Brenne 1

Hmmm noen flere ideer?

KAN JEG VELGE SPANSK? =D jeg har sååååå lenge hatt lyst å lære spansk. Og bruke sims til å lære spansk er perfekt =D Dette skal selvsagt dokumenteres fordi det kan skje mye morsomt ved å trykke feil fordi jeg ikke forstår språket haha. Men sånn man lærer. Nå gleder jeg meg ekstra mye!

Gjør vondt å ikke kunne gå tilbake

Tenk at det skulle gjøre så vondt som singel å drømme om at jeg var tilbake på skolen som ungdom og forelsket i min klassekamerat som vissnok og var forelsket i meg. Hans venninne prøvde tydelig å hjelpe han. Hun sa blant annet at jeg måtte invitere han med hjem, men jeg trodde selvsagt hun bare tullet grunnet måten hun sa det på. Jeg var vant til å bli tullet med, og det er lett å tulle med kjærlighetslivet. Som voksen ser jeg det var alvor i det venninnen sa. Det er vondt å ønske å gå tilbake i tid fordi man både vet man ikke kan, og man vet man ikke har noe lignende i dag. Vet ikke hvorfor jeg er åpen om dette, men godt mulig det var ment som en motivasjon til å be for denne jenta forelsker seg jo aldri. Jeg ba jevnlig å bli spart til Den Rette, og Gud gjorde tydeligvis ikke noe annet enn å holde det for å ville spare meg. For jeg ble spart! Så nær som jeg var, men vi turte rett og slett ikke å være ærlige den gangen. Jeg kan stadig være skuffet over kristne som bare henviser meg til å bruke mer til med Gud. At det bekymrer dem jeg ikke bruker nok tid med Gud når jeg lufter jeg ønsker meg en partner. Kan vi ikke heller be sammen? Gud venter ofte på våre bønner før han gjør noe. Han elsker våre bønner i felleskap. Han elsker vi ber for hverandre og han trenger seg aldeles ikke på.

Jeg endte opp med å skrive dette som innlegg på facebook, hvor jeg har 1500 venner. Det er ikke vanskelig for meg å være åpen om min kristne tro fordi ca 80% av mine facebookvenner kommer nettopp fra mine kristne miljøer gjennom hele livet. Kirker, bibelskoler, leirer, festivaler, venner jeg har fått av venner osv. 12 likerklikk kom på 13 timer. Og et pr kommentarer om at de ville be for meg.

«Ber for at du skal treffe en flott mann 🤗✝️🥰»

«Du er tøff som tør å være sårbar og åpen❤️ «Take delight in the Lord, and he will give you the desires of your heart» – Gud ser lengselen din og Han har en mann for deg! Ber om at det skal skje snart og uten hindringer, i Jesu navn🙏»

«Hei! Ville bare si det er så fint å se du er så åpen og ærlig om ting – både det som er positivt og det som er vanskelig. Åpenhet og ærlighet er viktig, og noe vi trenger i den tiden vi lever i idag, så er så glad når jeg ser folk våger være ærlige om livets opp- og nedturer!»

 

Jeg tror Gud vil gjøre noe snart. For det motiverte meg å be, ikke bare meg men jeg var såpass åpen at det får flere med å be? For kan jeg ikke oppleve disse følelsene igjen snart? Så jeg slipper å ønske å gå tilbake? Jeg har skrevet så mye ned, og har et ønske om å skrive bøker ut av disse minnene. Lage min egen slutt, hva kunne egentlig ha skjedd videre om jeg bare forsto han likte meg tilbake? Om jeg var tøff nok til å skrive denne lappen jeg hadde lyst å skrive og gi han, for han pleide å sitte rett ved siden av meg i klasserommet. Vi var 12 gutter og 3 jenter. Jeg kom ikke så veldig overens med de to jentene, de snakket ofte om festene de hadde vært på. Jeg var som regel på ungdomsmøter jeg i kirkene, var i et helt annet miljø. Heldigvis hadde jeg venner i de andre klassene, der var det også kristne og vi hadde ofte timer sammen med de andre klassene. Men i akkurat min klasse alene, var det vel han jeg egentlig kom best overens med? Selv om vi var sjenerte, så var det lett å få hverandre til å smile. Og det føltes godt. Men så skjedde det noe uventet:

11 April (2007, byttet ut navnet) fikk jeg steppe inn i filmen til Cecilie og Truls fordi Stefan ikke var der på gruppa! Det var gøy! Senere samme dag da jeg kom inn igjen etter filming satt Maria fra en annen klasse ved siden av Emil! Hu kikka på meg mens Emil satt med ryggen til på dataen! ”Jeg hørte du og Emil var sammen jeg!” Sa Maria! Men nei det stemte jo ikke. Hva skjer? Kødder Maria med meg eller er det noe hu prøver å si? ”Han sa du hadde vært hos han! Er det sant?” ”Nei!” kommenterte jeg tilbake. ”men han sa det!” ”ja så er det vel sant da!” Kødda jeg tilbake for å få hu til å slutte! Nå var det virkelig noe på gang her… hva er det Maria vil si? Liker Emil meg? Emil satt rett bak hu med ryggen til opptatt med å… Se på dataen? Det var jo ikke noe der..! Men Maria var en av hans bestevenner da! Men han sa jo ingenting når Maria sa alt til meg…! Annet enn når Maria gravde så og spurte så etter hvor jeg bodde henne! ”Hun bor i Skien!” Sa han bestemt… Men det var det eneste han sa i kommentar til alt det hu sa til meg! ”Emil er litt kjekk ennå ikke sant?” Nå gikk hu over grensa azz! Hva skjer?? Jeg vil jo ikke svare på det for han er jo litt kjekk! ”Ennå?” Så kom læreren og hu fikk ikke sakt mer! Jess! Hu gikk! Etter det klarte jeg ikke å slutte å tenke på alt det hu spurte om og hvorfor! Prøver Emil å fortelle at han er forelska i meg gjennom Maria?? Når skolen var ferdigog jeg gikk for å vente på bussen kom Maria med Cecilie og da jeg skulle spørre Cecilie om noe begynte Maria igjen: ”Dere passer godt sammen vøttøh!” huh :S ”Du skal ikke bli med han hjem da?” Da stamma jeg bare… Jeg ble helt satt opp jeg ..jeg.. Kjønte at nå måtte han vel like meg!?!?! Men det fikk jeg ikke spørt om! Det skal jeg spørre om i morgen! : ”Særiøst, Prøver du å fortelle at Emil liker meg?” Men jeg liker han jo ikke så godt! Men blir gjerne bedre kjent med han!
12 april… men spurt noen om dette fikk jeg ikke.

Meg 13. april 2007:

 

“Hei! Så modig av deg å skrive. Morsomt å lese minnene du har fra meg! Det er ikke hyggelig å høre at livet går litt tungt, men du reiser deg og kommer deg gjennom det. Jeg har kjæreste, og syns derfor det er feil, og jeg vil ikke sende signaler som er misvisende… Men jeg er sikker på at det finnes en der ute, du må bare begynne å lete. Ta vare på deg selv!”

5.august 2019

Noen bilder fra det skoleåret

 

På skolen i dag den 25. April(2007) en onsdag hadde vi media komunikasjon de 3 siste timene med vikar Tommy! Vi hadde undervisning om radio og på slutten gå på nettet og fortelle om enkelte radio kanaler. Da Emil og Kristoffer skulle presentere var det jo for det første Kristoffer som snakka mens vi andre fulgte med.. Ikke bare da når de sto foran hele klassen, men ellers den tia føltes det ut som jeg og Emil strålte av hverandre.. vi lo mye og sånn.. jeg strålte en del av smilet hans men vet jo ikke om han gjore det samme. gjore han det var det vel kanskje fordi han liker meg og han kjønte at jeg likte han og derfor gliste og strålte som bare det.. da fikk jeg gode følelser azz.. Han er så søt! xD

Det er sprøtt å tenke på. Fra og med kommende lørdag er det planlagt jeg skal være med på noe som er annen hver lørdag fremover. Jeg brukte litt tid før det gikk opp for meg at nå kommer jeg til å stå rett på utsiden av der han jeg fortiden liker er. Kommer jeg til å møte han igjen? Er det dette som trenger bønner? Spent. For det er på tide jeg får noe som hjelper meg å slutte å savne ting fra fortiden.

Trøst meg til å trøste andre…

 

Jeg tror jeg drømte om dette i natt. Dette var første gang jeg så det i det virkelige liv, flyvende lanterner. Godt nytt år 2012. Det var så mange par som sto der og holdt rundt hverandre og så på fyrverkeriet. Jeg sto der og visste at jeg aldri hadde en kjæreste på nyttårsaften, aldri hatt en kjæreste i det hele tatt. Ser på kameraten min på den andre siden, som jeg visste ville holde rundt meg, fordi han var forelsket i meg. Jeg hadde avvist ham noen uker før. Det var ikke riktig. Jeg følte at det ikke var ham. Og nå måtte vi stå der og se på fyrverkeriet og alle de andre parene, og skulle ønske vi holdt rundt noen, å kunne holde rundt hverandre. Han jobbet hardt for å slutte å ha følelser for meg, så å klemme ham kunne ha såret ham.

Bare en måned senere skulle vi ha en hyggelig kveld hos en av vennene våre i denne gjengen. Det var stille da jeg gikk inn døren. Jeg smilte og trodde alt var normalt, men det var det ikke, det var mørkt, og en av dem kom til meg og sa: “Han er død” En kamerat som kom med meg, falt ned i tårer. Det var hans bestevenn, jeg satte meg ned og holdt rundt ham for trøst. Jeg var i sjokk og fant raskt bønneboken min. Samme dag som han døde tegnet jeg Gud som rakte hånden til ham, jeg visste at han trengte Guds kjærlighet, ikke min. «Ta ham,» skrev jeg. Men jeg mente ikke slik… Denne dagen før nyhetene kom, tegnet jeg en ny tegning til denne bønneboken. «Trøst meg til å trøste andre» Og nå satt jeg i sjokk og trøstet vennen min som gråt. Gud hadde forberedt meg gjennom bønneboken. Det jeg tidligere hadde skrevet og tegnet trøstet meg.

Jeg gråt mest dagene etterpå. Da jeg visste hvor forståelsesfull han han hadde vært for kampene i livet mitt. Han var som broren jeg egentlig skulle hatt. Moren min mistet fosteret før fødselen, før broren min og jeg ble født, og det skulle bli en gutt. Nå var det mer ekte for meg, det var som om min ufødte bror hadde et ansikt som så meg gjennom himmelen, det trøstet meg. Og en av favorittsangene mine fikk en større betydning:

🎶Someone watching over me🎵 av Hilary Duff

 

Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud, han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøsten vi selv blir trøstet med av Gud.

2.orinterne 1:3-4