Stand up komiker?

Jeg hadde vært borte en uke og er vel ikke så unaturlig at man får en knekk når man endelig kommer hjem. Det passet seg ikke med grøtfesten til pappas motorsykkelklubb. Mange eldre menn og lille meg. Jeg dro dit for de ville jo gjerne ha meg med, mor og far, men jeg var ikke i form til å mingle. Jeg hadde tidligere på dagen skrevet med andre PCOS-ere om utmattelse på facebook og bedt Gud over jobb og kjærlighetslivet. Jeg kjente det ville være godt med huset for seg selv, der jeg nå måtte bo inntil videre hos mine foreldre. Selv om en leilighet står klar og venter på meg på Gulset. Jeg må bare få meg noe jobb først. En annen PCOS-er har jobb på SFO, så da fungerer det. En annen sliter med å komme seg opp før 10 og nå er freelancer som fotograf, så da vet jeg det og finnes blant oss med PCOS. Men fellesnevner var mangel på d og jern vitamin. Jeg så alvoret i å ta blodprøver, det kan hjelpe meg å få opp energien ved riktig vitamin inntak. Så jeg var altså ganske langt nede i dag, jeg holdt på å gråte flere ganger og følte jeg var bundet opp etter veggen. Ikke klar for å sosialisere meg.

Jeg kom hjem fra denne usedvanelige korte grøtfesten og kokte min egen grøt i mikrobølgeovnen. Rømmegrøt. Selv om planen var å skrive med Gud og lese bibelen, måtte jeg jo ha noe å se på mens jeg bare skulle spise opp grøten først. Jeg skrollet gjennom dekoteren og fant noe interessant.

Trond Viggo Torgersen 70 år.

>Play

Dette vekket noe helt spesielt i meg og de første sidene i den nye skriveboken fikk et helt konkret tema jeg ikke har tatt for meg på lenge.

Stand up komiker.

Jeg søkte straks på nett og kom frem til at der jeg allerede skal i morgen, på Sy-klubb, så har da ofte stand up komikere på besøk. De har kafe og jeg kunne dratt en time før klubben og skrevet på et manus. Jeg er jo så vanvittig scene vant. Hvorfor kan jeg ikke prøve meg? Hva om jeg kom meg dit ofte for å skrive på manus? Et sted jeg ikke skal ha nett. Eller er det nett? Jeg satte meg nå til rette for å begynne et sted. Hvor skal jeg skrive? Mer spennende å skrive manus på blogg? Page er så kjedelig. Skulle jeg lagd powerpoint? kanskje det hadde hjulpet. så kan man skrive ut som fancy lapper de har på talkshow. Nå tenker jeg høyt. Er det noe jeg liker så er det jo å fortelle om meg selv. Og jeg er vant til å gjøre meg til så folk ler av meg på scenen, fordi jeg er trygg på scenen. Noe rart skjer når jeg er på scenen. Det går ofte av seg selv, mister styringen på en positiv måte. Og folk må jo ikke le, de kan jo bare kose seg med å høre om meg xD Og jeg husker stadig tilbake til en episode som skjedde for noen år siden.

For tilbake til 2016 var det nemlig åpen scene og jeg ville så gjerne synge en av sangene mine(bilde). Teltet var stappfult så folk sto på utsiden, og det teltet var stort altså. Jeg byttet låt i siste liten. For jeg måtte jo presentere meg, nesten ingen kjente meg. Så valgte en rapp jeg hadde laget selv som handlet litt om at jeg vil oppmuntre andre til å ikke være redde for å dumme seg ut. Så da fortalte jeg jo om meg selv i forkant og folk lo noe helt vanvittig.”jeg heter miriam da. Mir I am. En gang møtte jeg en som heter Arnt. Så jeg sa til han ´skal jeg fortelle deg en vits eller? Mir I Am and you Arn´t” Hele salen sprakk i latter.

Jeg ble kalt stand up komiker etterpå. Og flere ropte etter meg “Mir I Am and you Arnt” Og da den ene lederen pekte på klokken under showet for å vise jeg brukte for langt tid så da ropte jeg “jeg må stikke” før jeg løp av scenen og venninnen min sprakk i latter for hun trodde jeg sa “jeg må tisse” En av de eldre i kirken min sa “denne siden av deg har jeg aldri sett før, dette du fortsette med” men hvor kan jeg ta neste steg? tenk om jeg fikk lagd meg et manus, et lignende manus, hvor jeg presenterer meg selv. Og så blir det vellykket er det bare å reise norge rundt? innta flere stand up shows? Jeg er så sinnsykt scene vant! Og har jo allerede et langt liv med mange ufortalte historier. La meg prøve! jeg må bare ha et sted å skrive manus og det er ikke så lett å gjøre hjemme med mange distraheringer.

Så tilbake til stuen da jeg så Trond Viggo… jeg følte en byrde ble lettet. Jeg følte jeg fant noe bra. Jeg følte jeg fant svaret og allerede kan ta en innspurt i morgen og snakke med de på Lie Bydelshus. Håper jeg kommer noe vei. For jeg er ikke noe A4 Person!

Filmen som beskriver meg mest

“Gud har gitt deg mange blomster, og du klarte ikke velge hvem du skal vanne. Men Gud ga deg alle disse blomstene for at du skal sette alle sammen som en bukett og vanne alle samtidig, for å vise alle Guds goder” -Marianne Braseth 2010

Jeg glemte aldri den profetien, og jeg visste den passet meg perfekt. Jeg klarte virkelig ikke velge hva slags hobby og karriere jeg skulle satse på. Men en ting er sikkert, og det er når jeg vanner alle disse blomstene Gud ga meg, alle talentene, nådegavene, hobbyene, så er det til glede for Gud! Gud gleder seg over at jeg bruker tid på dem og viser dem frem! For når jeg viser dem frem, så viser jeg Guds goder rett og slett, Gud vet han står midt i det, han vet han er skaperen sammen med meg. Så når jeg gleder Gud, da kan jeg stole på at det skal gå meg vell! Gud er min forsørger i alle ting, jeg skal ikke frykte, jeg skal ikke bekymre meg ❤ selv om han har satt meg i en hau av prøvelser for å se om jeg stoler på Ham. Men det er også derfor jeg har valgt Youtube og hjemmesiden som en hovedplattform å jobbe på, for der kan jeg dele om alt og det er kanskje der jeg har aller mest kompetanse på å lyktes 🙂 føler meg som en Divergent rett og slett, og har valgt å være fryktløs 😍

 

 

Hvordan forstå Guds vilje

Skrevet 1.november

i 2021 tok en venninne koktakt og anbefalte meg å søke jobb som barn og ungdomsarbeider i en kirke som var et lite stykke unna. Hun sa jeg hadde passet perfekt til det og det var bare snakk om en enkel søknad så kunne jeg komme på intervju. Hun hadde også fortalt om meg til den kirken. Jeg tenkte selv at dette kunne ha passet til meg, men så skjedde det noe merkerlig. Jeg klarte rett og slett ikke å skrive søknaden og kjente jeg nesten gråt bare tanken på det. Det var et hinder der, jeg kjente motgang en akutt depresjon rundt situasjonen hver gang jeg tenkte på den jobben. Så etter en lang kamp så slo jeg det fra meg og varslet venninnen min og veilederen min at jeg må finne noe annet.

Ikke lenge etter var jeg leder på en leir, og pastoren for den kirken vi var i da fikk høre om opplevelsen min. Han satte på et smil før han begynte å fortelle. Han selv hadde jobbet i akkurat den kirken jeg søkte på. Men de hadde helt andre syn. Noe fra bibelen sto de rett og slett ikke for. Han trakk seg ut etter konflikter på grunn av disse ulike synene. “Det var nok ikke tilfeldig du følte det slik! Det var nok Gud som sa i fra du ikke skulle ha den jobben, for de har jo helt andre verdier enn oss og det fungerer som regel dårlig” Ja, det var da jeg innså hvordan motgangen og kampen jeg fikk fungerte som et Nei fra Gud.

I dag fikk jeg spurt min mor “ber du Guds vilje skje i din vilje?” som jeg trodde, det var nemlig en bønn hun aldeles ikke pleide å be. “Jeg ber den bønnen HVER ENESTE DAG! At Guds vilje skal komme i min vilje, slik at jeg kan glede meg over Guds gleder” Så gjentok jeg denne hendelsen jeg skrev øverst her, for å gi tegn på at når jeg føler det slik, motgang over et valg jeg er på vei til å ta, så kan det være et Nei fra Gud. Om mine foreldre skal fortsette å presse meg i den retningen jeg kjenner motgang, vit… at da presser de meg IMOT Guds vilje.

Som vil si at opplever jeg det motsatte av glede, altså en akutt dårlig atmosvære og depresjon, kan dette være et klart signal på at DETTE ER IKKE GUDS VILJE. For depresjon kommer da ikke fra Gud. Når man går IMOT Guds vilje, så står man jo face to face med djevelen isteden og han kan plage oss. Og man kan lett la seg ledes av kjødets lyster. Men å be Guds vilje komme i vår vilje, gjør oss tryggere på hva som gleder oss, at det er noe som og gleder Gud.

Er man en kristen, så har man satt Jesus som Herre i sitt liv. (Jesus) Kristus etterfølger står det for, kristen. At Jesus er Herre over livene våre inkluderer jo å SØKE Hans Vilje. Hva er det Han vil utføre i livet våres? Vil man ikke ha noe med Jesus sin vilje å gjøre, så er man jo bare sin egen Herre, man har kanskje ikke bruk for en Herre… Man går bare etter sine egne kjødiske lyster. Der har du noe å tenke på. Så hvem er Herre over ditt liv? Deg selv? Eller har du gått inn for å ha Jesus som Herre over ditt liv Hver Dag? Søker du Hans vilje i dag, så bekrefter du for Ham at du har satt han som din Herre.

Så når jeg hver dag ber Guds vilje komme i min vilje, blir jeg mer trygg ovenfor mitt valg. At er det galt, så setter han opp hinder. Er valgene rett, går det automatisk bra og jeg kjenner glede og fred =) Samtidig viktig og la det gå litt tid slik at man kan be over valget man er på vei til å ta.

Funnet en ny leilighet

Skrevet: 31.oktober 2022

I går (søndag) var jeg på visning rett etter kirken. Det var nemlig en i kirken jeg snakket med for en uke siden som hadde gitt opp å leie ut leiligheten han hadde i første etasje, for han hadde så dårlig erfaring. Der satt jeg ved siden av og kjente jeg IKKE ville styre med å lete etter en ny leilighet, den får komme når tiden er moden. Jeg ønsker jo aller mest å reise eller gifte meg, i den rekkefølgen, og gjerne begge deler. Helst ikke bo alene i en leilighet og ha press i jobb og heller ikke bofelleskap med venninner. Mens mine foreldre selvsagt er frustrerte over at jeg tar meg til rette hos dem i andre etasje. Er ikke akkurat plass til en hel leilighet på barnerommet. Og han som så lyst på å leie ut leiligheten igjen på grunn av meg, tok meg gjerne med på visning like etter at møtet var over.

Og den var fin =) Fullt møblert og tv med kanaler. Jeg kaller ikke dette en kjeller leilighet slik han sa. Det var nemlig IKKE bygd nede i jorda. Det var første etasje i et hus, jeg kunne fint gå inn hovedøren og ut i hagen gjennom dører uten å gå et eneste trappetrinn. Tidligere under søndagsmøtet i kirken skrev jeg i boken min en bønn om et kontor rom. Jeg har så mye å gjøre på dataen, mange prosjekter. Første døren han åpnet blant rommene han viste frem så lyste det opp en liten pult og en god stol. Til høyre var det en enkelt seng, trodde først dette var det eneste soverommet, der tok jeg feil. Videre lengre inn fikk jeg nemlig en overraskelse, det var stilt opp en dobbelt seng i et nytt soverom. Så da har jeg jo et gjesterom og kontor rom i ett i tillegg til soverom med dobbeltseng.

Jeg kan egentlig flytte når som helst

Jeg går på arbeidsavklaringspenger med rett til bostøtte så kan egentlig flytte når som helst dit. Men det er ikke så lurt, for til våren kan jeg miste arbeidsavklaringspengene, da har det gått 3 år. Om jeg da bor i en leilighet og ikke har en fast inntent så blir situasjonen meget vanskelig. Jeg ble deprimert da jeg skulle instille meg på å finne en fast jobb. Og gledene kom da jeg fortsatte på det kreative. Samme tid i cafeen etter møte (som jeg hadde avtalt visningen) så avtalte jeg også med en venninne å komme ukentlig til henne i kirken for å jobbe med “Mirimoro -spillet” mitt, på HENNES kontor. For dette kan jeg selge. Jeg må jobbe med å selge mine produkter. Og det beste er å jobbe med å få små side inntekter FØR jeg får meg en fast jobb.

Jeg forventer det daler ned i hendene mine

på lik linje som leiligheten dalte ned i hendene mine, fult møblert og greier, så har jeg tro for en “fast jobb” en FAST INNTEKT vil gjøre det samme. Her kan du se at han som har leiligheten ønsket en ny leietaker men har ikke turt, har gått over et år siden noen leide der. Han ville ha en sikker leieboer og så lyst på det da jeg dukket opp med interesse. Så jeg trenger IKKE være redd for at noen andre tar leiligheten. Han legger ikke ut leiligheten noe sted en gang, som eksempel finn. Foreldrene mine kjeftet på meg for å gi bort ALLE møblene mine da jeg forlot den forrige leiligheten, jeg hadde fred for det. Og hvor dyrt det ville bli å skaffe nye møbler i ny leilighet, var en fortvilelse for mine foreldre. Nå kunne jeg bevise at det var alt under Guds kontroll, her får jeg jo tilbake for alt jeg har gitt, og enda bedre. Freden jeg hadde var riktig. På samme måte vet jeg noe med fast inntekt kommer i GUDS TID. Og tørr ikke å flytte helt enda, for ønsker ikke press. Bør spare litt kanskje.

Nytting til jeg blir gift

Her kan jeg bo både som singel og gift. Det er jo plass til mann og barn i denne leiligheten. Min far sa nemlig at han tenker å leve i 20 år til og da har han betalt ned ALL gjeld på huset. Han mente at det ville ta flere år før de er villige til å flytte fra gården. Hvordan jeg får overta, får tiden vise. Jeg føler meg rik allerede og tror at når jeg fokuserer på det som en dag kan gjøre meg rik, så føler jeg meg rik? Ja jeg ber Guds vilje om å komme i min vilje, slik at Guds glede skal lyse opp i min glede. At min glede er Gud sin glede. Og det kan hende det er det som gjør at jeg føler meg rik, når jeg er på rett plass, i rett hensikt. Og jeg ønsker ganske snart å ta en gåtur der i næronmrådet for å sjekke muligheten for daglig mosjon når jeg bør ha det i en hverdagslig rutine om jeg flytter dit. Det er en sprø følelse å vite jeg kan flytte dit egentlig når som helst. Og begynner å se for meg prosjektene jeg kan få et høyere sprang NÅR jeg endelig kommer meg dit. Ny leilighet skal føles rett, på samme måte som en arbeidsplass. Og nå, føles jo så langt den leiligheten rett.

Skrevet 1.november klokken 00:14

Da jeg var på vei hjem etter et besøk tenkte jeg litt frem i tid hva som kan lønne seg. Frem til jul bør jeg bruke pengene på reising i november og julegaver videre. I Januar er tiden for å spare til første huleie, for det jeg hørte av han er at han ønsker å ha husleien hver 1. i måneden. Når jeg da har spart opp i januar er jeg klar til å flytte inn 1.februar og kan betale med en gang og da spare for neste måned igjen. Å ligge en måned i forveien er fint. Og jeg får håpe jeg finner en fast inntekt innen da. Mine foreldre var helt enige i planen. Så fort jeg får en evt fast jobb får jeg mindre arbeidsavklaringspenger og jeg vil få utbetalt 3 små beløp løpet av en måned, det gjør det vanskelig å spare på, spesielt fordi jeg tror ikke jeg klarer en 100% jobb på grunn av helsen min. Den utfordringen får jeg ta med tiden, tror Gud har en fin løsning på dette. Så derfor greit å planlegge litt frem nå med akkurat dette, planlegge å spare en måned i forveien. Så tidligst 1-februar flytter jeg nok. Jeg kjenner meg veldig innstilt på denne leiligheten nå og at ting vil legge seg til rette.

 


Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker: