Mislykket Utstilling 😞

 

Vel det er jo snart oktober og utstillingen skulle være hele september. Men det var vel 2 uker totalt stengt utstilling. Fordi legesenterets oppussing tok overhånd. Hun som ledet i nærmiljøsenteret tok ned bildene mine fordi det støvet fra bårringen. Jeg er dermed satt først på lista til å ha utstilling når det er klart. Trolig ikke før nyåret. Hele listen blir forskyvd med folk som skal utstille. Så da er det bare å hente bildene. Får hjelp på fredag så jeg slipper å ta buss med dem. Da er det bare å høre rundt på bydelshusene. Men bør planlegges litt for må jo ta buss og greier. Vil jo ha flere utstillinger.

Slik så det ut før de rotet det til:


Ny Utstilling

Mor inviterte meg på Utekino på Gråtamoen Bydelshus 27.september. Fin mulighet å sjekke ut demmes utstilling. Da jeg skulle på do midt under filmen så fant jeg stedet de utstilte bilder og fant lederen av bydelshuset for å spørre henne om det var mulig for å utstille der for meg. Hun fortalte at de trengte allerede folk etter høstferien til å stille ut, så var bare for meg å sende en mail. Jeg var rask til å sende en mail i dag, og blitt invitert til å komme i uke 41 for å ta en titt og snakke litt nærmere om å utstille. Dette likte jeg svært godt =D Og da passer det jo ekstra godt jeg har fått nye visittkort i posten. Gleder meg til å besøke dem ukentlig når utstillingen er i gang. men tror noen sa det kun var for 14 dager. Sikkert verdt det.

 

Hvilen kommer

Vi vet at et menneske år er 5 hunde år. En døgnflue lever maks tre uker I menneskers tid som sikkert tilsvarer for dem flere år. Her har Gud allerede vist seg i skaperverket.

I Bibelen står det at Gud skapte dyrene på en dag før han skapte menneskene på en ny dag.

19Og det ble kveld, og det ble morgen, fjerde dag.
 20 Gud sa: «Vannet skal myldre av levende skapninger! Fugler skal fly over jorden, under himmelhvelvingen.» 21 Og Gud skapte de store sjødyrene og hver levende skapning av alle de slag som vannet kryr og myldrer av, og alle slags fugler med vinger. Og Gud så at det var godt.” 1 Mosebok 1

Men det vi vet er at det er 65 millioner år siden dinosaurene ble utryddet. Og menneskene begynt å fylle jorden for bare 300’000 år siden.

 26 “Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.»” 1 Mosebok 1

31Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var svært godt! Og det ble kveld, og det ble morgen, sjette dag.” 1 Mosebok 1

Det vil si at OVER 65 millioner menneske år er som en dag hos Gud? Så siden ikke mennesker har bodd her i 65 millioner år, så har ikke hviledagen til Gud kommet ennå? Det står jo tydelig at Gud kjemper for oss.

“Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.” 2 Mosebok 14:14 

Og satan hersker jo over denne verden. «Hvis det finnes en Gud hvorfor skjer det så mye ondskap i verden da?» er det mange som spør. Jo fordi vi er ikke i himmelen, vi er på jorden som Satan fikk et eierskap over da Eva tok bit av eplet i edens hage.

“Slangen var listigere enn alle ville dyr som Herren Gud hadde skapt. Den sa til kvinnen: «Har Gud virkelig sagt at dere ikke skal spise av noe tre i hagen?»” 1 Mosebok 3,1


Så Jesus er jo ikke ferdig med å kjempe med og for oss i denne verden som er full av ondskap.

Vil ikke det si at vi hviler sammen med Jesus når vår dag er over på denne jorden?

 2 “Den sjuende dagen fullførte Gud det arbeidet han hadde gjort, og den sjuende dagen hvilte han fra hele det arbeidet han hadde gjort.” 1 Mosebok 1

Så fort vi kommer til himmelen, så tar det kanskje bare få sekunder før Satan er seiret og det kommer en ny himmel og en ny jord. Har det levd mennesker på denne jorden i over 65 millioner år da som dyrene før Herrens hviledag? Når alt dette er sagt er det nok flere som meg som tror at i himmelen så er vel det egentlig ikke noe tid. For vi vet jo at himmelen beskrives som

EVIGHETEN

 

Den nye himmel og den nye jord

Og jeg så en ny himmel og en ny jord. For den første himmel og den første jord var veket bort, og havet er ikke mer. Og jeg så den hellige by, det nye Jerusalem, stige ned ut av himmelen fra Gud, gjort i stand som en brud som er prydet for sin brudgom.” 
Åpenbaringen 21.1-

Jeg har alt ved ingenting

Dere vet det gjør seg godt å gå ut litt. Ta en tur til skogs eller bare en gåtur fra hjemmet. Få litt frisk luft, forlate alt man eier, høre fugle sang og bekken renne.

Er det ikke litt rart? At å forlate alt man eier kan føles godt? Selvsagt kan telefonen være nyttig tilfelle man går seg bort eller man egentlig venter på en avtale skal bli bekreftet for neste dag. Men man lar den som regel ligge i lommen. Det er jo mulig å sette seg ned på en stubbe og bare nyte livet litt, uten å ta frem telefonen. Jeg tror dette er litt viktig nå.

Da jeg flyttet hit i januar ble det raskt uventet vendinger. Jeg innså dataen min tok farvel, bilen tok farvel, jeg hadde dekoder uten ukesarkiv og nett. eneste jeg ville se repriser av i sommer var Kongen befaler, Brille og Praktisk Info. Kroppen skrek etter å kunne bruke data på film redigering, spill, blogging, Netflix, YouTube og andre streaming tjenester. Telefonen iPhone 7 begynner også å ta farvel med ganske fullt minne uten data å få rask hjelp å overføre til harddisk, noe betyr jeg har måtte begrense hobbyen med å laste opp på Tiktok. Jeg tilbrakte tid på å se dvd, hekle, sy og lese? Gå turer. Venner. I våres fikk jeg en fugl. Tidlig i høst fikk jeg endelig Låne pappas Samsung laptop som hjelper litt. Da lettere for blogging og streaming tjenester. Men ikke spill og film redigering. Det gjør vondt for jeg kjenner da så kallet etter å drive med YouTube og dele fra livet mitt gjennom film. Det er og noe jeg ønsker å tjene penger på.

Poenget er, etter så lenge klaging på hva jeg ikke har: hva om jeg skulle lære mer om hva jeg faktisk har? Hva om jeg fokuserer mer på at jeg allerede har alt, gjør så jeg får alt? Hva om det hjelper å forlate alt, ignorere alt, gjør at jeg setter pris på alt. Jeg visste dette jo egentlig, men har vært elendig til å praktisere det.

Nå kan det se ut som jeg både får ny Mac og Telefon i november. Jeg fikk svar fra Kingdom Trust Norge. Lån for en Mac kan de tilby om jeg ikke får solgt nok bilder innen november. Og jeg burde bruke denne tid frem til da å kjenne på hvor godt det er «å ikke ha noen ting,» hvordan jeg da får følelsen av å ha alt. Og takke! Ex kjæresten min begynte plutselig en gang i sommer å bare takke Jesus høyt, rett etterpå strålte det av han «nå ble jeg glad!» det glemmer jeg aldri. Tror det var meningen jeg skulle huske det.

Jeg lot meg nemlig fange av dokumentarer på YouTube om Nonner. Film HER. Jeg kjente en sult over dem, de hadde noe jeg sultet etter. De forlot alt, ingen tv, ingen avis, ingen internett, ingen mann, ingen biologiske familie medlemmer, det var dem og Gud. De kunne likevel føle de har alt. Jeg vil ikke bli Nonne, men noe i meg ville gjerne bare tatt et år for å leve som dem, lære av dem (bare ber ikke til Maria).

Noen ganger må Gud ta fra oss det kjæreste vi eier for å se det vi virkelig ble skapt til å eie: relasjonen med vår skaper.

Jeg vil praktisere dette mer. Forlate det jeg eier for å kjenne på å ha alt i Jesus Kristus alene. Spesielt nært hans skaperverk. Nær hans bekk, fugler, insekt og de grønne vekster. Be og takke. Ikke bare gå en tur som alle andre, men å kjenne/huske på at å ikke ha noe er å ha det jeg trenger. Tror det velsigner sterkere tilbake.

Jeg har dessuten gått opp i fett% og ned i muskelmasse, som jeg tror er fordi jeg har spist for lite og dårlig. Jeg har dermed bestemt meg for å gå oftere turer og spise mer selv om det betyr jeg må ofre mer. Ja jeg har en fugl jeg ikke vil være for mye borte fra, men han viser ofte tegn til å ville sove allerede fra 20:00, så da om jeg ser eks Farmen på Tv2 Play før den egentlig går på tv, så kan jeg gå ut fra 20:00 =) Come On!

Skrevet mandag kveld 25.september

Får mestring følelse av å lese Spansk


Vi har leilighet i Spania

I 1989 kjøpte min bestefar, mors far, en leilighet i Spania. Torrevieja. Jeg, mor, far og bror dro ikke dit før i 2003. Da var jeg 13 år. Vi dro dit årlig for noen år, så er det jo ikke like gøy lengre å bli tvunget til å ligge på stranda i 5 timer og annet når man vokser opp forskjellige. Hadde min første tur med venninne i 2019. Og venter på neste tur når jeg har råd. Foreldrene mine drar ditt hyppig gjerne to ganger i året, samme gjør hennes brødre og demmes barn igjen. Målet mitt er å ikke være så turist fremover, men jeg vil få et nettverk og besøke lokale kirker og bli kjent med beboere som jeg kan lære mer språket av. Bare jeg finner noen som ønsker å bli med som vil det samme.

2011 med familien


 

2019 med venninne


Jeg fikk venner i Peru

I 2009 var jeg med Hedmarktoppen Folkehøyskole til Peru. I en hel uke bodde vi på en bibelskole da alle derværende elever var på reise, så vi deltok på en del møter og ble kjent med både barn av ledelsen og gatebarn. Vi dro videre til La Marced og mer. Men den første byen Perene var virkelig noe som stakk meg i hjertet. Jeg jobbet virkelig med å kommunisere, aller mest på Gibberish? Men jeg hadde med glosebok, og skrev gjerne ned mer. Jeg hadde nemlig spansk på ungdomskolen og fikk brann for å lære mer siden.

Etter hvert som barna ble eldre, fant vi hverandre på facebook. En etter en hvert sitt år kom vi i kontakt og prøvde så godt vi kunne å kommunisere. Husker første året var jeg på MSN med Obeth og Jared som var de to guttene på min alder, og vi brukte Webcam. Med de få ordene jeg kunne. Jeg ønsket så å kunne mer, for de kunne ikke engelsk. Og jeg følte så kallet til å dra tilbake en dag. En av dem skrev nemlig en dag:

Bilde ble tatt via filmkameraet, helt sort, da jeg lysnet opp så jeg hvor vakkert bilde var. Av Mirian, hun var den første jeg hilste på. Samme navn som meg. Så jeg malte dette bilde til minne. “Vas a venir a Peru” betyr

“Du må komme tilbake til Peru”

 

Jasmine og Obeth


 

Webcam på MSN. Brukte allerede da Google oversetter.


 

Fortsetter å lære

Jeg ville ikke slutte med å lære Spansk. Så en dag bestemte jeg meg for å kjøpe en spansk bok på Ebay. War Room. En ny kjent kristen film jeg hadde latt være å se, for ville så gjerne lese boken først… Spansk på 400 sider… Eeeh… Det gikk ikke så bra, for tok en evighet å lese. Så jeg sprakk i påsken i fjor, kremt, boken ble kjøpt i 2016.

Jeg var bare for dårlig til å sette av tid. Men nå håper jeg å ha en rutine som varer! Så valgt å lese ca 1-2 timer før trening hver uke. ca 2 dager i uka. Vil komme litt før treningen, altså 1-2 timer før treningen, og sitter rett utenfor treningssenteret. Det har gitt meg så glede å endelig få satt av tid.

Det har gått så bra. Jeg har begynt på en ny måte jeg trives med. Jeg velger 2 ord pr linje som jeg ikke forstår. Oversetter hele setningen på google translate og markerer disse to ordene i forskjellige farger og skriver betydningen. Hvert ord kan selvsagt få forskjellige betydningen når det kommer an på hvem ord som står foran og bak. Derfor må det eksperimenteres. Jeg oversetter hele setningen sammen og så tar jeg punktum bak og foran ordet for å se om betydningen endrer seg. Jeg får så mestring følelse, fordi jeg oppdager ord jeg husker hva betyr fra tidligere. Jeg har virkelig begynt å huske flere og flere ord. Så håper jo at jeg ender opp med å lese boken flytende innen jeg er ferdig å lese den.

Filmen er veldig bra! Bare se trailer:

Jeg vil spille The Sims 😭

Første bildene er av hytta vår jeg bygde over et annet hus på Sims, jeg dro videre dit for å leve en dag som en Sim. Å leve en dag som en Sim er så gøy😭 Film HER

TikTok Challenges

Jeg lagde flere venner fra TikTok og har så tanker om å spille mer med disse og ha dem over eks FaceTime mens jeg spiller. At de kan bestemme hva demmes Sims karakter skal gjøre. Jeg som trykker. Ha konkurranser dem imellom selv om vi ikke kan møtes muntlig for vi bor så langt unna hverandre. Gøyeste siste jeg gjorde (før dataen slokna) var å lage et brettspill inne på Sims. Sykt gøy! Kim, Martin og Levi var blant dem jeg lot konkurrere mot hverandre.

 

Vil lage Bibel Quiz, vil dem skal konkurrere som Toddler eller som barnevakt, lage en Farmen episode😂  og mye mye annet. Gjør vondt inni meg: JEG VIL SPILLE!! Mer Film HER

Det som skal til

Jeg har tidligere fortalt at jeg kom i kontakt med noe som het «Kingdom Trust Norge» som brenner for å stille opp for kristne som har prosjekter som fremmer Guds Rike og Budskap. Jeg delte med dem min Brann for å vise Guds godhet gjennom filmer jeg lager og et ønske om å bruke YouTube. MEN dataen min funker ikke mer, trenger ny. De ble positivt overrasket over det de så gjennom linkene mine. Tilbudet de kunne komme med var et lån på 5000kr. Med renter blir det 6000kr hvor jeg kan betale da 500kr mnd eller mer opp til et år. En jeg kjenner selger sin iMac til 10’000kr. Jeg sa at det finnes mange som selger Mac billigere på nett så om han ikke går ned i pris ser jeg etter andre som selger. Han gikk ned til 7000kr. Så jeg trenger bare 2000kr fra egen lomme noe maleriene mine kan hjelpe meg med. Kingdom Trust Norge bare fortalte meg at om jeg ikke får råd til en Mac selv innen 2-3 måneder kan jeg få lånet, men jeg vil ha Mac nå 😭 de tilbyr også veiledning til 200kr mnd men hva skal jeg med veiledning uten en Mac da jeg trenger det for å utvikle talentene mine innen film? 500kr i mnd er nok!

Så nå venter jeg i spenning på om jeg får respons fra de neste uke om jeg kan få Lånet litt før.

 

Samarbeid

Jeg har avtalt samarbeid med min lokale venninne Mona som vil hjelpe til å filme og være med på film (som ikke er Sims)

Og avtalt med Mikkel å samarbeide med å lage YouTube videoer hvor vi kan konkurrere mot hverandre selv om vi filmer hver for oss (bor ikke i samme by). Vi er begge fan av Kongen Befaler så vi vil ta mange av ideene derfra. Tror det kan bli kjempe gøy og kjempe motiverende.

Føler meg ikke trygg 😩

Jeg var forberedt på å bytte soverom da vinteren nærmet seg. Fra april da jeg tok over denne leiligheten og frem til nå i september, så sov jeg i enkeltsengen. Siden jeg ikke har eid en dobbeltseng før hadde jeg så lyst å spare den. Men når vinteren og kulden kommer bør fuglen min få ha det varmt nok om natten og da sparer jeg strøm om jeg selv bor nærmere fuglen så vi kan ta fra samme varme ovn.

Så var det tydelig tiden var inne da plankene under enkeltsengen begynte å falle sammen hver natt. Og hver gang jeg skulle sette opp en planke så falt det gjerne ned to til.

 

Det er greit, jeg orker ikke dette planketullet, jeg bytter rom. Så for bare et pr dager siden hadde jeg min første natt i dobbeltsengen. Fordelen var at jeg ikke hører bilene på morgenen og det er mørkere for er mindre vindu. Ulempen er kvelden huseieren er hjemme og ser på tv for stuen hans er rett over soverommet. Jeg får dermed sove lengre enn vanlig? Men jeg sovner kanskje senere 😛

Jeg blir selvsagt mer oppmerksom på boden som har dør til soverommet. Jeg skulle finne frem et maleri som var der, for å henge opp på veggen. Et personlig og hemmelig verk jeg gjemte bort sist besøk. Og jeg må si jeg ble trist da jeg så baksiden:

 

MUGG’

Ja dette er jo egentlig en kjeller leilighet hvor halve leiligheten er bygd ned i jorda, mens andre siden har god utsikt ut over bakken. Jeg gjør meg litt mer kjent med boden og får enda et mer trist syn over skoene jeg hadde oppbevart der:

Hvite flekker. Så jeg tok ut flere av skoene og forberedt på å redde mer. Har jo tenkt jeg må passe på fra før av hva som var der. Men så blir jeg lite fornøyd da jeg oppdager dette:

 

Jeg får ikke igjen døren til boden 😩

Vel ser ut som den er halveis igjen, men da får jeg den ikke opp. Jeg innså at karmen hadde krympet, så døren var for stor for karmen. Jeg må dytte på karmen for å få plass til døren?

Jeg vil ikke ha mugg inn i soverommet

 

Jeg har selvsagt hatt soverommet mest mulig åpent inn fra stuen for å ha luft til soverommet, og spesielt i dag var det litt kalt og jeg valgte å være hjemme, så satte varmeovnen som tenkt mellom rommene. Er litt bekymret for at det er det forskjellen på temperaturen som har gjort endringer på karmen/døren til boden. Flere av dørene i leiligheten har nemlig problemer med å lukkes. Jeg vil jo ikke ende med å ha døren til boden åpent inn til soverommet når jeg skal sove der. Bare fordi jeg trengte en tur inn til boden og så ikke få lukket døren igjen liksom.

 

Jeg vet jeg bør fortelle dette til huseier så fort som mulig..? Men problemet er at jeg hater å ringe og han har dysleksi. Han er heller ikke hjemme i helgen. Alt jeg vil ta opp ender jeg opp med å samle opp til jeg ser han… Og når jeg ser han, så føles det kanskje ikke så viktig ut lengre. Men jeg får jo en følelse at jeg vil ut. Det er kanskje ikke så farlig, tenker dere. Men i fjor sommer bodde jeg i et lite hus der jeg drev å jobbet med 7000 høns på en gård. Og det lukta helt forferdelig mugg. Jeg la meg heller i stuen på det lille huset. Så fikk jeg beskjed at jeg ikke fikk bo der lengre, de hadde bestemt de skulle pusset opp det huset, de hadde innsett det selv, det var full av mugg. Og jeg lærte hvor helseskadelig det kan være. Så siden har jeg vært litt ekstra redd/obs for mugg.

Folk som drev og moppet meg for å velge enkelt sengen når jeg har dobbeltseng, og de forteller hvor enkelt de hadde valgt dobbeltsengen mens jeg egentlig ville vente til jeg ble gift. Så når jeg først velger å sove der kan det føre til helseskader? Viss jeg skal “rense” boden så har jeg allerede problemer med å åpne og lukke døren dit… Så akkurat nå vil jeg ha den lukket :/ Men får den ikke helt lukket en gang.

Endelig et nytt bilde

På grunn av utstillingen på Gulset Nærmiljøsenter og trening, så har jeg ikke fått malt så mye i det siste. Samme bilde stått i lang tid. Gledet meg enormt å begynne på et nytt snart! Vel sist malte jeg 9.september og så lenge før det igjen. Jeg er ikke ferdig, bare pirk igjen? Men ville bare komme i gang med noe nytt så gjestene i kafeen ikke blir lei av bildet. De har ledd av det. Apekatten fra Danmarks dyrepark:

 

Så i dag begynte jeg endelig på nytt bilde! Av min kjæreste Darwin! Også i en Tiktok video. Filmen HER

1 time og 30 min malte jeg i dag 😍 Maler mer på tirsdag.

Fuglefrø planter😆

Tidligere fortalte jeg dere at det hadde vokst frem en plante fra sluket i dusjen som antageligvis kom fra et av frøene til fuglen. Jeg har en nymfeparakitt som heter Darwin og han får mye digg frø kjøpt fra dyre butikken. Jeg la planten i en tunfisk boks og lys fra en lyspære ment for å gi vitaminer til fuglen. Videre i tunfisk boksen med jord fra egen hage heiv jeg i flere frø. Her er før og etter bilder av de videre voksende plantene 😅🙌🏻❤️🫶🏻

 

Spent på fortsettelsen 😆 Bare vær forberedt jeg ikke oppdaterer så ofte lengre.

Farvel til bilen

 

Dagen var kommet til å ta farvel med bilen. Jeg ble hentet på Oasen Kafe der jeg hadde skisset et bilde av fuglen min jeg tenkte å male ved neste mulighet:

Mamma og pappa bestemte seg for å ta et kakestykke og kaffe for å la bilen min kjøle seg ned før vi kjørte mot Porsgrunn. 10 kilometer skulle vi da kjøre. Og på veien så prøvde vi å unngå å stoppe, så pappa lurte seg gjennom et lyskryss som akkurat ble rødt. Likevel måtte han rulle inn på en busslomme kort tid etter, fordi han fikk motorstopp. Jeg turte selvsagt ikke kjøre den, satt på med mor og vi var klare til å dytte om det skulle være nødvendig. Etter motorstoppet kom han rast til oss og sa “Ja dette er jo bekreftelse på at det var på tide” på tide å kvitte seg med bilen. Rakk ikke frem til bil opphuggingen en gang. Men da vi ventet i kanskje sånn 5-10 minutter fikk vi bilen videre.

Vi kom frem og pantingen ville jeg gledelig ha på pappas sparekonto for å spare til å besøke venner i Gjøvik i november. Der skal jeg få en iPhone 13 gratis, så å bytte inn en bil mot en iPhone 13 er jo ikke så ille. Da koster det selvsagt med tog og buss og mat. Jeg slipper å betale bil forsikring noe mer, bensin, bompenger og EU kontroll til våren.

Litt rart. Mannen vi snakket med spurte om vi ikke ville legge blomster i bilen når vi skulle ta farvel og sa noen andre hadde gjort det.  Neida. Føles ut som det kommer noe spennende nytt når jeg tar ordentlig farvel med noe gammelt. Mens mannen snakket med en i telefonen hørte jeg han si “vi har ikke flere av den bilen inne” da hoppet det ut av munnen min “gratulerer, da er min bil din første” han lo, men poenget var at de ikke hadde bruk for noen av delene. Bilen min var for sjelden. Vanskelig  å finne deler og vanskelig å selge deler. Dvs lite vits å beholde den videre. Pappa hadde og hørt via en facebook gruppe for Nissan biler at det sannsynligvis var et problem verkstedet tok enormt dyrt i å reparere eller ekstremt vanskelig å fikse selv.


Da tok vi farvel og vi var spente på å ta turen videre til skien igjen for å hilse på bror som var tilbake på jobb 😮 Dagen etter jeg så han, så var han allerede tilbake på jobb.  Det var nemlig mors nyhet, at han var velkommen tilbake på jobb. Ser ut som hans nye start i Skien har gått bra så langt. Jobbet hver dag siden?

Foreldrene mine fortet seg inn i butikken(jobben hans) mens jeg ivrig tok den motsatte retningen. Jeg ville høre med dyrebutikken om de kunne holde av bikkje badebassenget som de hadde utstilt i vinduet og om de hadde noen igjen om de ikke solgte utstillingen. Det var ikke i utstillingen lengre så jeg ble nervøs. Damen lo da jeg sa jeg ville ha det til fuglen min. Hun fortalte det kom til å ligge på lageret til neste sommer, da ble jeg litt lettet. Hun fant ikke bassenget i smal innpakket, men da vi til slutt fant utstillings bassenget i smal sa hun at jeg kunne få kjøpt det billigere enn original prisen. Jeg sa også jeg har 25 000 følgere på tiktok, så siden jeg helt sikkert kommer til å lage en video kunne jeg kanskje fått det enda billigere? Må vel være fint å reklamere et bikkjebasseng for fugler også? Jeg ba henne holde det av til meg og vurdere en pris. Jeg får penger på mandag 😃  “Da har jeg noe å glede meg til” sa jeg på vei ut.

Da var det min tur å hilse på bror som var tilbake på arbeid. Og vi vet han er glad for “besøk” på jobben, så hyggelig å se han sammen som familie. Far spandert en Fjorland til meg, så jeg fikk meg litt ordentlig middag.


Jeg ble kjørt hjem og fikk med meg Darwin raskt til å være med å lage middag. Han fant trivsel med de andre dyrene på en hylle på kjøkkenet og tittet på meg derfra mens jeg varmet maten.

Dyrene på hyllen er også satt frem slik for å gi ideer til nye malerier. Vil så gjerne male flere bilder som jeg kan lime figurer til.

 

Jeg fikk gjort en del den kvelden som påmelding til Cøliaki kurs, avslutte et pr medlemskap for å ha mindre utgifter i måneden og skrive opp noen nye avtaler og planer i kalenderen. Da ekstra hyggelig å sette fuglen på dataen som gjør oss litt ekstra sosiale.

Jeg får jo ikke gjort noe hjemme

Planen i går når jeg kom hjem fra svømmingen håpet jeg så inderlig skulle være å pakke inn det som var klart til salgs. Stuebordet er fullt av alle heklesakene mine. Tenkte det til og med kunne motivere meg å vise dere når det var pakket inn. Det fikk jeg nemlig ikke gjort sist jeg besøkte utstillingen. Jeg innså det egentlig ikke var plass til å stille det ut der uansett, får heller ta det dit om noen bestilte, tenkte jeg. Og er jo invitert på julemarkedet, det kan være klart til det. Men hvordan kan jeg pakke inn et par pulsvarmere om jeg ikke har en test pulsvarmer tilgjengelig som har samme størrelse? De må jo vite om de passer før de kjøper. For har to par av det tidligere syltynne garnet jeg pleide før å hekle med, men tok jo en evighet, så begynte med tykkere garn. Har tester et eller annet sted med tynt garn jeg har ryddet bort sikkert i en banan eske jeg ikke finner igjen. Så gidder da ikke lage nye. Og så endrer de jo stadig størrelse selv om jeg hekler med samme antall masker på de med tykkere garn så blir sprø. Skal jeg gi opp? Eller kanskje det var en god idee å bruke utstillingen til å pakke inn likevel selv om jeg dropper å legge det frem? For jeg får jo ikke gjort noe hjemme. Så i morgen er kanskje dagen å få gjort det når jeg tenker til utstillingen igjen. Da blir stuebordet forhåpentlig ryddet. Barbiekjoler er gøy å lage, da bruker jeg restegarn og ingen trenger å teste før et kjøp. Og burde jeg heller bare lage klær til meg selv siden så mye blir ødelagt i vaskemaskinen at jeg trenger nytt og ikke har råd å kjøpe all verdens?

Etter svømming satt jeg meg nemlig heller ned med 2 stk reste pizza stykker (fra da jeg tirsdag kveld var med en kompis) og et glass sukkerfri gele. Jeg så Den lille havfruen i 2D etter å ha sett Real Life Action på mandag kveld. Jeg tror jeg har sett den i 2D sånn 1 eller 2 ganger som barn, husket ingenting og nå veldig artig å se begge nært hverandre på Disney+ som jeg låner.  Hvorfor jeg forteller det er at jeg er likevel litt produktiv, det er da jeg sitter og hekler på noe spennende(bilde) og jeg og fuglen er i god selskap. Jeg tok pause sånn midt i filmen da jeg innså solen var på vei ned:

Gledelig tok jeg fuglen min Darwin ut på en tralletur i nabolaget. Så fort vi begynte snudde jeg den andre veien da jeg så en familie kom gående på gangveien med en hund. Hvordan ville Darwin takle hunden? Den veien jeg gikk, så stoppet jeg litt opp da jeg så huseieren og fler jobbet med sin nye veranda. Og vips så var en 7år gammel gutt ved siden av meg på sykkelen. «Jeg kom syklende for å se hva det var» sa han. Han var en del av den familien som jeg snudde for å unngå. Men jeg tar jo gjerne imot oppmerksomhet fra barna. «Hva heter han?» «hvor gammel er han?» Vi gikk litt videre sammen, så gikk jeg til side for å rette på en ting i buret og lillesøsteren også kom for å se. Huset vi sto utenfor ble tydeligvis også nysgjerrig, for i det vi begynte å gå igjen, så kom det en 10-åring jente ut stirrende etter oss. Jeg burde kanskje spurt om hun ville hilse for hun gikk inn igjen. Dette er koselig! Føler meg jo litt som isbilen når ungene kommer løpende. Jeg vil gjerne bli kjent med naboene på denne måten. Da familien kom hjem til sitt eget hus, så gikk jeg alene videre. Jeg og Darwin satte oss på en liten lekeplass hvor jeg leste to sider i Bibelen og han fikk fredelig titte rundt (bilde)


Men tilbake til saken. Fortsetter det slik? Er det best å jobbe utendørs? Pakker jeg best inn varene på utstillingen min? Og er det dette, jag etter salg, som jeg virkelig har lyst til? Innen Januar så bør jeg liksom ha fremgang i å klare meg selv? Begynt å tjene mer egne penger? Innen nav timen? Innen nevropsykolog timen? Som jeg er på venteliste til og ikke aner når blir.

Kan ikke dette halvåret handle om noe annet? Noen ganger så føles det jo ikke så viktig. Og jeg ber, kjære Gud gjør så kjærlighetslivet blir viktigere i høst! Gjør så kjærlighetslivet mitt kan hjelpe meg å ha nok til å bli forsørget. Å tjene ting sammen. Er jo helt naturlig å føle det er hensiktsløst alene når jeg vet man er skapt til å leve i et team.

De på Zoom møte fra Kingdom Trust Norge minte meg på at penger må ikke ha for høyt fokus når jeg deler for da forsvinner fort hjertet og budskapet bak. Da måtte jeg fortelle at penger har betydd alt for lite for meg, derfor jeg ikke har tjent noe så langt. Akkurat dette fikk meg mer til å tenke: det er kanskje begrensa hvor mye jeg klarer å strekke meg og jage etter penger om jeg ikke er skapt til å strekke meg etter det? Hva om jeg var mer skapt til å være familiemor og kone? Skal jeg trappe ned arbeidet litt? Droppe å selge heklesakene eksempel? Blir det bare kaos der uansett fordi det ikke var meningen å satse der? Hva skjer om jeg gir bort mer gratis isteden for å selge det?

«Det er større lykke ved å gi enn ved å få.» – Apostlenes gjerninger 20:35.

Youtube og maling kan jeg gå for. Tror jeg skal trappe ned hekle surret.