Fin start på en ny uke

Forrige uke var det et nytt kapittel, det var nye inntrykk, ny aktivitet, en omvending.

Jeg hadde jo akkurat slått opp med kjæresten min. Min første kjæreste og det kjente jeg, at jeg mista noe. Å miste noe man hadde knyttet et bånd til gjorde litt vondt. Selv om jeg kjente det ikke var rett person å være kjærester med. Han tok det vel såpass tungt at han ikke ville henge som venner akkurat nå. Så hører ikke fra han. Plutselig var han helt ute av livet mitt. Men jeg fikk uventet noe nytt inn i livet mitt. Og det er klart viktig å aktivisere seg og føle man mestrer noe. Å mestre noe gir virkelig en god følelse. Spesielt når det kommer til helsa, noe kreativt og økonomisk. Det fikk jeg til i dag. Endelig har rutina kommet, håper den er for å bli. Forrige uke var som en test, nå er det alvor :

Trening

Jeg sto opp ni, slapp ut fuglen min Darwin. Forberedte meg og når klokken nærmet seg ti så kjørte jeg til treningssenteret. På Frisklivsentralen var timen fra ti til elve. Jeg som har PCOS er det ekstra viktig for å trene muskler. Styrketrening er best. Tolv gange tre på de fleste apparatene. Veldig fint de har et system med kalender, så man kan melde seg på, dermed har man gjort seg en avtale man må møte opp på. 


Frokost

Jeg kom hjem, lagde meg og Darwin frokost. Egg, bacon, skinkebiter, paprika, squash, salat, tomat, advokado. Darwin skal ikke ha advokado da, men han fikk en liten skål han og med litt han kan spise. jeg fikk i meg vitaminene som er et viktig tilskudd også. dusjet og pakket sammen ting før jeg dro.

 


Oasen Kafé

Jeg kom vel nærmere ett. Der fullførte jeg et maleri. Jeg regnet ut og jeg brukte ni timer og tretti minutter. Det resulterte i to tusen et hundre og førtifire kroner. Når jeg skriver dette på min gamle iPadd så funker ikke symbol raden, så får ikke trykket på tallene, må derfor skrives ved ord. Jeg ble så glad da jeg så de hadde glitterlim i matbutikken rett ved, slik at jeg kunne legge det på sjalet, som skal se ut som blod. Bare i spesielle lysforhold vil man se det glitre.

Strikke kafé

Mandager er det og strikke kafé, damer kommer med håndarbeid. Jeg tok frem hekletøyet mitt og heklet videre på pulsvarmere. For det er noe jeg tenker å selge. Jeg tenker nemlig kun å male tretti minutter av gangen og så gjøre litt annet i en såkalt pause. Så da heklet jeg litt med damene. Videre malte jeg enda litt til. 

Lunsj

Siden jeg glemte slæsj ikke rakk å lage lunsj å ta med, spiste jeg lunsj på kafeen. Inntekten går til misjonsarbeid i Kenya. Spiste sammen med lederen av strikke kafeen. Karbonade er sååå godt. Er nok min favoritt her. Vil du sjekke ut kafeen? LINK HER

Øvde spansk

Da jeg besøkte stevnet Himmel og Hav på Tromøya fredag, så møtte jeg en kamerat som har de siste årene studert i Kristiansand. Han er tilbake i Grenland og bodde rett ved kafeen, så han ville komme og hilse. Jeg hadde akkurat spist ferdig og tatt frem iPaddden min og den spanske boken War Room. Han hadde nylig vært i spania noen måneder for å ta studiene via nett der så han var ivrig etter å lære mer da jeg startet. Da slapp jeg å sitte alene snakkende med meg selv da jeg leste en setning av gangen. Metoden jeg gjør er å lese en setning av gangen, markere med en farge to ord i hver setning jeg ikke husker hva betyr, oversetter hele setning og de to ordene alene på google oversetter før jeg skriver ned hva det betyr på hver side av teksten. Rakk ikke mange setninger før klokken ble fire og det stengte. Men jeg gleder meg til å få øvd mer, håper jeg får gjort litt hver dag fremover. 

Innkjøp

Jeg hadde fått penger i dag, jeg kjøpte inn fra Asiamat ting jeg kan trenge til fremtidige smoothier og måltider. Jeg vil sykle til kafeen. Det er åtte kilometer dit. Og da vil jeg ta en proteinrik smoothie når jeg ankommer som frokost. Den skal bestå av alovera juice, kokosmelk, spirulina, fryst appelsin og ferskenbiter. Ser frem til det. Ellers kjøpte jeg kakao nips til lunsjen jeg pleier å lage, rød ris som er bedre en hvit ris mot blodsukkeret osv.

Bil Trøbbel

Som forventa. Det tok ikke lang tid fra eksen min påsto han hadde fikset bilen til lampen begynte å lyse igjen. Var vel ikke riktig fiks han gjorde. Jeg var heldigvis nære hjemmet. Hadde jo vært helt i Porsgrunn. Nå har jeg det meste av det jeg trenger. Så får jeg vel busse og sykle videre. For flere motorstopp ønsker jeg ikke midt i trafikken. Har flere tilbud om salg av moped. Den billigste er vel på 2000kr. Selger jeg maleriet jeg fullførte i dag så har jeg råd. Men håpet jo å kunne bruke bilen selvsagt og spare til noe annet. Jeg må jo frakte bilder jeg skal male på også. Og verkstedet har ferie til august. Glad jeg har ingrediensene jeg trenger for gode sykle-smoothier. Trening er bra! Foresten er det ikke tyggis på bilde, men sånn skitt jeg satt opp for å kunne plassere telefonen der uten at den sklir ned.


Middag

Kanskje ikke så lenge siden lunsj men middag skal man vel ha. Rød ris, blomkålmos og noe kjøtt jeg fikk av en venninne. Så Mot i Brøstet i bakgrunn. Darwin ble ivrig etter risen, jeg prøver derfor å temme han med å gi han via hånda eller munnen min. Videre kom han på bordet og jeg måtte passe på så han ikke hoppet rett i middags tallerkenen min. Han er så søt når han er så glad og fornøyd med alle leker og dingser han kan bite borti. For har er helt brett med leker på bordet ettersom han har hivd det ned fra taket av buret. 


Blogget

Jeg skrev dette innlegget først som notat på iPadden før jeg sendte det over til mobilen. Der limte jeg inn på Safari sin blogg.no og laster opp bilder. Litt innviklet, men jeg orker ikke å skrive alt via telefon. Og iPadden har ikke tilgang til å logge inn på Blogg.no. Jeg er alt for glad i tastatur og får mer oversikt. Darwin måtte selvsagt bite på tastene og syntes skjermen var veldig interessant. God selskap.



Syr puter

Jeg fikk gratis stoff på sy klubb jeg gikk på i våres. Om jeg ikke tok dette hadde de kastet det. Sy klubben på Gulset nærmiljøsenter mistet rommet, så måtte pakke ut alt. Dette ville jeg lage puter ut av. Ønsker å selge det på kafeen. Jeg vil lage puter helt til det er tomt for stoff. Ganske fornøyd at jeg klarer å lage en pute om dagen. Min andre pute på to dager.

Om jeg bytter ut trening på treningssenter med sykling til kafeen, så ønsker jeg samme rutine i morgen og 😄 Ønsket egentlig å synge på TikTok direktesending i kveld og men syntes det ble for sent. Fint med å få lagt meg tidlig! god natt. (22:12)

Fra brudd til lykke

er det sjeldent jeg har drevet med blogging. Det har skjedd litt livsendringer siste tiden og jeg fant på å blogge nå ved hjelp av iPadd og telefon fordi jeg ikke har datamaskin som fungerer. Sitter ute med dynejakke klokken 10/11 på kvelden etter å ha spist en skål makrell itomat med squash, spinat og majones som kveldsmat.

Jeg hadde kjæreste en kort tid

Jeg var jo så heldig å få min første kjæreste i mai i år. Nå er det Juli. Fortalte HER om det i et innlegg tidligere på bloggen åssen jeg møtte han. Men det følte gradevis feil å være sammen med han. Vi hadde planlagt en fremtid sammen som jeg så ble kortere og kortere. Så var det ingen fremtid der likevel. Siste dagen følte jeg uro. Jeg hadde lært, så jeg ante meg det var Gud som sa i fra dette var enden. Jeg hadde nok aller mest vært en tett oppfølging som nyfrelst. Jeg så han døpe seg, jeg var med å motivere han å kutte ut alkohol, nikotin og nå jobber han med å kutte sitt overbruk av koffein. Ikke minst introduserte jeg han for flere miljøer og vitnet han om et sunt kjæresteforhold som kristen og andre erfaringer jeg hadde hatt med den hellige ånd. Ikke minst var jeg med på overnattingsturer med motorsykkelklubben der vi var yngst, klart han følte seg mindre alene med en som meg på slike treff med de eldre. Vi sov i hvert vårt telt, for å sove sammen det var ikke aktuelt før ekteskapet, kunne jeg formidle han som var ukjent med dette som nyfrelst.

Det skulle komme noe annet. Det sa stopp!


Jeg var støttekontakt i fire år før jeg kjente på at det kom noe annet. Jeg lot det gå litt tid for å kjenne på det. Følte jeg ikke skulle ha faste avtaler sånn i uken, skulle jeg reise bort? Ble jo sykemeldt fra en annen jobb i 2019, så ikke helt frie uker hadde jeg likevel da jeg fortsatt jobbet som støttekontakt. Jeg visste ikke hva som lå foran meg, men at det kom noe annet snart kjente jeg sterkt på. Tanken på å slutte etterjaget meg høsten 2019. Februar 2020 måtte jeg uansett fornye kontrakten, så jeg måtte ta valget innen da. Jeg valgte å avslutte som støttekontakt den våren. Det sa stopp! Vi hadde kun bare få uker igjen med avtaler før jeg var fri. Siste dagen ble kebab hos en venn av oss 11.mars 2020. Vi kunne klart fortsette som venner, men jeg ville ikke være pliktet til å ha en avtale hver uke som vi pleide på torsdager. Dagen etter fikk ALLE støttekontakter melding fra Skien kommune kontoret at vi ikke kunne møte brukeren lengre. Hele norge hadde nemlig stengt ned. Norges første Lockdown 12.mars 2020 – CORONA PANDEMIEN. Ja dagen etter avslutningen vår var dagen hele norge stengte ned i Mars. Dette visste Gud! Hadde jeg virkelig hørt Guds Røst? Jeg er glad jeg avsluttet kontrakten, for videre fikk jeg sms hvor strengt det var da det åpnet litt opp igjen. Hvor brukeren måtte sitte bak i bilen, bilen måtte vaskes før og etter bruk med antibak, vi måtte gå med munnbind, bare være ute og gå med to meter avstand. Men videre midt i pandemien i august besøkte jeg mine nye TikTok venner for første gang i Gjøvik i 10 dager i strekk de første månedene og videre jobbet jeg hver måned en hel uke i strekk bak kamera for kanal10 i TV studio i Oslo høsten 2021 til våren 2022. Så reiste jeg bort? Ja! 

Samme følelse jeg fikk jeg over kjæresten min, det sa stopp! noe annet skulle komme. Var som om det hastet da jeg fikk uro. Og litt usikkert er det hva som venter meg, men har noen mistanker. Lite visste jeg hva som møtte meg så nært bruddet.

Jeg rakk nemlig å fortelle han denne støttekontakt historien til han dagen før bruddet. Nemlig fordi han var med å ta henne med ut på bruktbutikker, for det er noe vi ønsket å gjøre sammen som venner. Jeg kjente min fysiske tiltrekning til han var godt på vei borte. Jeg kjente jeg ikke skulle stryke han på armen eller holde han i hånden mer. Vi hadde lite følelser for hverandre fra før av. Vi trodde vi var typen som ikke forelsket oss og prøvde å akseptere det. Men skal vel ikke være slik? Det var kommet en uro, som om tiden var inne, jeg kunne bare ikke lufte det mens hun var med. Og jeg var alt for sliten etterpå, måtte bare hjem og sove. Han spurte nemlig om hvorfor jeg sluttet som støttekontakt og jeg fortalte. Jeg vedla denne historien på bilturen. Sammen den dagen dro vi for å besøke OasenKafe på Borgåsen.

Kafé «åpenbaringen»

En venn av han jobbet der, og jeg fikk god kontakt med henne via han. Jeg fikk en idee å male der og stille ut ting jeg selger. For lederen av stedet er moren til min brors ekskjæreste og flere av mine ungdoms venner. Jeg fikk jo mer kontakt med søsken til min brors eks da de var sammen. De kom allerede innom de første dagene jeg besøkte. For jeg fikk faktisk rask lov til å male og selge ting der. Jeg har siden syklet dit fordi bilen har hatt problemer. Dagen etter jeg slo opp, så syklet jeg dit tidlig og tok med meg en smoothie som frokost. Jeg blir kjent med fantastiske pensjonister som spiser middag der omtrent hver dag. Og hver dag er jeg motivert å sykle dit i all slags vær. Første dagene bare for å bli kjent, for bilen min var ikke i orden, så trengte hjelp av far til å ta med malesaker. Oppdaterer dere i et senere innlegg hvordan malingen går. 

Hva skal jeg med kjæreste nå? Hender jeg hadde brukt til å stryke armen til min tidligere kjæreste er nå tilbake til heklenålen, synåler, limstifter, saks og pensler. Jeg dro frem alt jeg hadde av prosjekter, så bordene ser ikke ut med så mye rot. Og bananesker som fyller den trange gangen. Bruktbutikken under kafeen kan ta imot mye ekstra kjøkken utstyr som jeg har, jeg bor jo i en møblert leilighet så har masse esker fra flyttingen fortsatt. Jeg har ikke tid til kjæreste akkurat nå, jeg skal male på Oasen kafé og selge produktene mine. Jeg kjenner en ny brann og glede på å få frem kreativiteten min igjen. Endelig. Dagene går til å være på kafeen og kvelden går til å forberede alle produkter og selvsagt selskap med fuglen min som nysgjerrig kommer ned for å se hva jeg holder på med. Har jeg sorg etter bruddet? Ikke i det hele tatt? Da var det nok rett å slå opp. Han er selv i lykke over å plukke sopp i skogen, så vi klarer oss ;D 

 

Se gjerne mine TikToks også.
Link HER.

Hva skjedde med Gulset nærmiljøsenter?

For det første er det sommerstengt i Juli. For det andre flyttet det nedbrente legesenteret inn, så mesteparten av nærmiljøsenteret måtte pakkes vekk, inkludert Syklubben. Jeg skal fortsatt ha malerutstilling der i september, men å fullføre bildene må jeg jo gjøre et annet sted og det jeg ønsket OasenKafe til. I tillegg til forventet jobb i august sa jeg derfor takk for meg som frivillig og heller satser på OasenKafe siden de er åpent i juli. Trening på Frisklivssentralen har også lite trening i juli. Så da er alle dager åpne.

Ferie?

Har ikke råd og bil ikke vært i stand til å reise vekk. Takk Gud for fuglen min som holder meg med selskap hjemme 😀

Brev fra Darwin nymfeparakitt

Hei, Jeg heter Darwin, blir 1 år i september og den 20.april ble jeg satt i mørket, det hompet veldig, og så kom det et lys til hvor jeg havnet i et nytt bur med en ny mamma. Under øyeblikket glemte jeg visst mamma, pappa og søskena mine som hadde trent meg opp til å bli en håndtam og snill fugl. Men da min nye mamma fikk besøk få dager senere ble jeg litt lei av å måtte sitte på fingeren veldig mye at jeg ville heller bite den. Så min mor må finne seg i å være tålmodig!

På fritiden liker jeg å spise, kaste ned bade ender på gulvet, tygge på brillene til bade endene, leke i dukkehuset, spille keyboard, klatre ned fra buret på sofaen, stille meg i vinduskarmen for å se ut på alle fluer og fugler som flyr forbi eller hoppe på menneskenes skuldre som sitter i MIN sofa. ALLE øredobber må smakes på! så ser kjeldent forskjell på mamma og vennene hennes, spesielt om det er Kebabtallerken på menyen, da skal jeg ha maisen demmes, så jeg tripper gjerne rett ned på bordet i samme slengen.

Noen ganger må jeg fly som en gal fordi det kommer noen inn her med rosa morgenkåpe og rosa håndkle på hode, kjempe skummelt! Da har jeg krasjer i speil og vindu. Jeg pleier å lande på en gardin stang når jeg er redd, så skjønner mor det er hu som ser ut som et monster i rosa, hun skifter til noe sort og rekker uheldigvis opp til der jeg sitter til å ta meg ned. Jeg klarer ikke å la være å takke for redningsaksjonen hver bidige gang, så da biter jeg ikke fingeren.

Mamma kjøpte først et lite bur før hu kjøpte større, men hun angret ikke for det lille buret tar hun meg ut i Hagen eller i biltur på besøk til besteforeldre, kjæreste eller på hytta. Begge burene fyller hun visst jevnlig med kvist, for det er noe av det beste jeg vet å bite i!

Det er en sånn greie her som slår av lampen over buret 21 hver kveld og slår seg på 09 hver morgen, så jeg har lært meg når jeg skal gå i hjørnet mitt å sove. Så når hun reiser bort en kjelden gang kommer hennes bestevenn, eller dyre veterinær venninne for å holde meg en time med selskap om dagen, så jeg får fly og nytt vann og mat. Så da skjønner jeg også når jeg skal stå opp og sove for da er det ingen her til tiden for å legger gardinen over buret så det blir ekstra mørkt. Nesten hver gang de drar setter de på Disney Channel, akkurat det samme mamma setter på når hun skal ut i noen timer. Men som regel er hu mye hjemme.

Noe jeg gleder meg veldig til (som mamma har lovet meg) er en søt jente som skal få bo her inne med meg i buret mitt. Mamma syntes bare jeg skal lære noen søte sanger først, så hun kan bli skikkelig sjarmert🤩 Og mamma er fortsatt litt skummel, hu mener vi bør bli bedre venner først. Men trenger jeg det da? Jeg som bare elsker å plystre for meg selv og kaste ting ned på gulvet!