Programmer jeg følger med på

Tenkte jeg måtte få skrevet dette innlegget før det er for sent 🙂
Valgt forresten ikke laste opp bilder av programmene grunnet rettigheter.


Mandag

 Kamikaze (Discovery + / Tv Norge)

Trodde jeg hata sjult kamera, men noe i meg sier “det er kunne jeg gjort og” Hva har skjedd? Ellers hater jeg sjult kamera. Noe har skjedd her altså! Men jeg rekker liksom å tenke ut hva jeg ville gjort om de hadde samme utfordringer.


Tirsdag

- Farmen (TV 2)

Jeg har alltid likt Farmen og ønsket å være med selv. Vært på intervju til og med. Men kom ikke med videre. Jeg lagde en film om det, gjerne ta en titt på den HER. Forteller der også hvorfor jeg ikke tenker å melde meg på igjen.

- Grenseløst forelsket (Discovery + / Tv Norge)

Så på dette for første gang i fjor da jeg fikk med meg at min venninne Kristin var med sammen med sin mann fra Nigeria. Jeg så derfor også de første sesongene på Discovery + før den 4.sesongen er ute nå. FunFact er at vi ble kjent på Himmel og Hav sommerstevne samme sommeren hun fikk kontakt med Austin for første gang. De er så fantastiske forbilder for et godt kristen ekteskap, derfor og de valgte å si ja å bli med, for å kunne være åpne om troa demmes.


Onsdag

- Farmen (TV 2)


Torsdag

- Kongen Befaler (Discovery + / Tv Norge)

En av mine favoritt program. Jeg er dessuten i siste sesong nå av “Master Mind US” som Norge har flere kopier ut fra. Flere av oppgavene i Kongen Betaler er prikk like Master Mind sin og da artig å se hvordan de gjør oppgavene forskjellig. Er et program jeg kan se flere episoder etter hverandre og hjalp meg veldig i en periode som god underholdning. Det er og nå blitt blant min nr.1 ønske å være med på selv om jeg kunne deltatt på et tv program


 

Fredag

- Forræder (TV 2)

Dette syntes jeg var ekstremt artig kanskje mest fordi jeg har lekt mye Mafia på leirer som ungdom. Jeg relaterer så mye til spillet! Bare dette er så utvidet. Har til og med Lekt mafia over en hel uke på Hedmarktoppen Folkehøyskole hvor vi brukte middagene til å finne mafiaene. Jeg husker jeg var Mafia en gang på leir og jeg var så god på å få folk til å høre på meg at folk stemte ut de jeg antok var Mafia, og så var det jeg som var Mafia, så når de fant ut det fikk de jo sjokk. Da hadde jeg spilt så sykt bra. MEN i dag hadde jeg nok ikke spilt like godt som da, fordi som voksen med sterkere kristne verdier enn før, så klarer jeg ikke å ljuge. Jeg klarer nok å gjøre skuespill. Men tror jeg hadde hatt veldig kamp i meg over så lang tid om jeg hadde vært Mafia. For da kan ikke alt være bare skuespill og det er noe i meg som ikke klarer å ljuge. Og har man først lært å ljuge så kan man fort ljuge på andre ting også. Da har man på en måte åpnet opp for en løgn ånd og den vil jeg ikke ha. Hadde jeg vært med i Forræder og folk spurt om jeg hadde vært Mafia hadde jeg sagt sånn at “nei jeg hadde ikke klart å ljuge”, hadde nok sagt det samme om jeg var eller ikke haha. For kan hende jeg hadde klart det fint, det har jeg jo bevist for meg selv xD


Lørdag

- Stjernekamp (NRK)

Men jeg har knapt fulgt med da. Heiet på Tone. Er jo så flashback til Idol, så var herlig å se litt på det og tenker jeg vil ta igjen noen episoder på nett tv.


Søndag

- Skal vi Danse

Dette sier jeg nok bare fordi jeg kjenner Myra, men jeg klarer egentlig ikke å følge med “i svingene” Er flere med som jeg syntes er kule, som Ulrikke og Aslak. Myra (Regina) ble jeg kjent med på Lys og Salt sommerstevne i sånn 2016? Jeg og min bestevenninne delte telt, så fikk vi spørsmål om å gi rom for en til som ikke hadde noe sted å sove. Det var Regina, så vi delte telt hele uka og satt sammen på møter og mer. Videre et halvt år senere var vi sammen på Nyttårsfestivalen i Bergen med samme gjeng ungdommer, jeg var leder da og filmet dagsfilmer. Filmen er HER foresten. Da vil dere garantert se Regina der =) Husker hun fortalte om rappingen og dette var rett før hun ble kjent. Så det er litt kult da. Så jeg heiet absolutt på hu i Skal Vi Danse.. Så den episoden hun gikk ut, glad for at jeg fikk med meg akkurat den episoden.

- Farmen (TV 2)

Farmen er det beste altså! Og var gøy når Torpet skulle ha konkurranse med Farmen i år. Mye spennende twister.


Sånn… takk for meg. Nå skal jeg på Hobbykveld

En skummel uke i vente

Nå tror dere kanskje jeg skal snakke masse om Halloween? Men jeg feirer ikke Halloween da. Vil ikke ønske velkommen til mørke krefter. Visste dere hekser pleier å be forbannelse over godteriet som blir gitt ut? Visste dere at å skremme andre og å bli skremt kan åpne til frykt-demoner som kan påføre mer frykt i livet?

Jeg har akkurat hengt opp et selvlysende kors på døren, slik at om noen kommer til meg for å få snop… så er de advart om at de kanskje ikke får snop. Men om noen skulle ringe eller banke på, kan de kanskje heller få Guds velsignelse i form av sang eller laminerte lapper med bibelvers… Får se hva jeg forbereder og om det i det hele tatt kommer noen. For har ikke så lyst til å la døren bare være lukket for dem som banker på, men gi noe helt annet enn det Halloween er.

Jeg gruer meg litt

Min egen uke derimot er skummel på en annen måte. Rett og slett fordi foreldrene mine drar til leiligheten vår i Spania, og jeg og bror blir igjen hvor jeg låner fars bil. Det som har skjedd nylig der til dere som holder dere spente på den historien er at bror ble helt grusomt sint og ville IKKE unne foreldrene mine en fin ferie fordi han ikke hadde en fin ferie. Fordi han var konstant blakk fordi han brukte penger på alkohol og INGEN ville vipse han noen penger. Men vi vil jo ikke vipse penger til en som drikker alkohol! Så det er vår skyld han hadde en dritt ferie, det var vår skyld han var blakk… Sånn er jo alkoholikere, de ser det ikke selv. I går hadde min mor bursdag og av det og fikk de hauevis av stygge meldinger fordi han heller ikke unte henne en fin bursdag for han hadde jo ikke en fin bursdag. Ingen vipset jo han penger på bursdagen. Hvem brydde seg? Men hadde han vært i Norge så ville vi ha feiret han. Han var ikke her. Han deaktiverte alt så vi ikke visste hvordan det gikk med han. Annet enn at han antageligvis surret rundt full i Armenia. Min kjæreste storebror. Far måtte blokkere han, han fikk nok disse siste dagene med meldinger. Sagt mor må gjøre det samme. Men hun holder seg til de skal dra. Jeg gruer meg litt til den kommende uken, fordi jeg vil nok føle ansvar på å 1.få han med på ting så han IKKE sitter hjemme og vil drikke 10 øl av kjedsomhet og ensomhet for så risikere å bli kasta ut av blokka. 2.at om noe skjer er det jeg som står som nærmest med bil og kanskje må rykke ut for å hjelpe.

Å få med bror i kirken

Da jeg var på Cafe bursdagsfeiringen med mor og far i går kunne mor fortelle mer detaljer hva som faktisk hadde skjedd søndagen for en uke siden. (Bror kom ikke på bursdagsfeiringen fordi han var så sint, de var jo plutselig blitt fiender.) Mor hadde prøvd å få han med på møte og etter suksee, så har han blitt med flere søndager selv om han blir tatt på sengen. Mor er ganske flau fordi han satt under HELE møte med en sang på repeat høyt på headset og det var den sangen HER. Men han hadde overraskende nok sagt han kunne tenkt seg å være leder i ungdomsarbeidet. Puh han passer ikke som det nå, men at det kommer en vilje i det, at han får lyst å ha en rolle i kirken er jo virkelig fremskritt på den gode ånden i han. Er jo masse folk som ber for han. Og om han får vilje nok til å få en rolle i kirken kanskje det endelig går opp for han at han må omvende seg til Jesus fullt og helt og bort fra alkoholen og mer.

Jeg skulle lede lovsangen i dag

Jeg fikk lyst å trene litt i dag, jeg danset Just Dance, tok push ups, sit ups og knebøy. Jeg trodde jo jeg hadde så god tid. Men så fikk jeg panikk, jeg måtte rekke å lage middag, dusje og stelle meg til møtet for nå hadde jeg plutselig 1 time? Jeg putta middagen i en matboks og heiv meg ut av døra. Oi… da jeg så klokken på dashbordet i bilen gikk det opp for meg… det var klokken der og på kjøkkenet som ikke var stilt, jeg var 1 time for tidlig til Lovsangsøvelsen som er ennå 1 time før møtet. Ikke rart i jeg plutselig trodde jeg hadde dårlig tid : fordi jeg så på klokken på kjøkkenet Jeg stakk heller innom bror på på veien som ikke hadde sett meldingene mine. Han åpnet ikke så kjørte til kirken, men døren var låst selvsagt. Mor ringte og sa han hadde sett etter meg, så kjørte tilbake. Da satt jeg litt hos han, spiste middagen min og prøvde å overtale han å bli med på møte. For jeg skulle jo lede lovsangen, hadde ikke det vært gøy å se? Og han har venner i kirken min som han burde vært der med. Men da jeg ringte moren til en av dem så skulle kompisen ikke og da var jo heller ikke min bror motivert. Hva med en gang senere? Om hans kompiser skal og jeg skal synge, da må jo bror bli med? For jeg ble sjokkert av at både mor og han selv fortalte han hadde vært i kirken den morgenen alene! Han dro i mors kirke klokken 11. Da skjønner jeg han ikke orket å dra i min kirke. Hva fikk han til å dra alene til kirken? Jeg ble helt imponert. Mor orket nemlig ikke selv etter mye rundt bursdagen hennes i går. Men her har det virkelig skjedd ting i ånden. Jeg så et håp. Viss han kom seg alene til mors kirke, så vil han da kunne klare å like å besøke min kirke? Han fant noe han likte og han sa at vi hadde gått glipp av noe gøy de viste på skjermen under møte. Han skjønte nok at han selv hadde gått glipp av det om han ikke dro. Tror det motiverer han å dra neste søndag og. Om ikke jeg er tidlig ute med å få han i min kirke. For jeg låner jo bilen til mine foreldre mens de er i Spania.

Så jeg dro etter litt peptalk med bror og øvde med mine kjære 2 medsøstre i kirken. Det ble kjempe bra! Vi hadde lederstemme, ALT stemme og overstemme. Jeg ble faktisk tilkalt fordi hun skjønte jeg kunne bruke en overstemme? Jeg så at dette var noe som antageligvis ble ønsket igjen. At vi var en fin trekløver. Jeg føler meg hjemme og dette er rett og slett barndomsdrømmen. Video HER

Jeg tenkte ganske grundig på en sak, og kom til et svar da møtet var ferdig. Gikk rett for å snakke med hoved ansvarlige i lovsangstemaet. “3 ting: når møtene er på morgenen og det ikke går buss tidlig nok skal jeg spørre om å låne bil så jeg rekker lovsangs øvelsen om jeg blir med å synge. 2: På kveldsmøtene er det vanskelig å møte opp kvart på 4 da bussen går bare en gang i timen og jeg da kommer akkurat 4 eller akkurat 5, MEN 3: Jeg kan ta buss til Porsgrunn enda tidligere og henge på Jonas B og bli plukket opp der, eller i Skien forsåvidt viss det er så dere ønsker å ha meg der kvart på 4 og dere som skal være med å synge eksempel kommer fra porsgrunn.” Da følte jeg trygghet på at jeg får være med når jeg ønsker. Eller de klare de første 15 minutter uten meg på kveldsmøtene 🤣 For jeg fikk frykt i at på grunn av barna i kirken så blir det tre 11 møter i måneden, og bussen går ikke så tidlig til å rekke lovsangsøvelsen om jeg skal være med. Det gjør så vondt å tenke på. Men skal nok få lånt bil av foreldrene mine fra fredag til søndag… Det burde gå.

Foresten så filmet Kanal10 det møtet. Det er intervju med Henning i kirken som kommer på Tv i januar. Da kommer det og med klipp at vi synger? Det skal jeg såååå bruke! Og mine tidligere kolleger i Kanal10 vil sikkert slå på et smil når de ser det er meg som står der å synge. Så vil jeg mase litt på dem om vi 3 kan komme og synge i studio også til demmes sendinger. DET må vi vel få til!

Så etter litt mer mingling, så måtte jeg hoppe i bilen ikke lenge etterpå for jeg ville rekke Farmen. Ville skrive her samtidig så jeg så episoden på Tv i bakgrunn.

 

En PCOSer på Cøliaki kurs

Jeg fikk PCOS i 2011 s1idæ

Jeg fikk bekreftet PCOS i 2011 etter å ha hatt sterke symptomene i et år. jeg dro nemlig til legen i 2010 med sterke magesmerter, det smalt som ballonger i magen og jeg feis mye av mye oppblåst mage. Jeg hadde og mistet mensen og hadde ansikt fult av kviser, noe jeg skammet meg veldig over. Legen sa jeg hadde nok irritabel tarm og sendte meg til Gynekolog som kunne bekrefte jeg hadde flere cyster på eggestokkene enn normalt = PCOS. En hormonforstyrrelse sykdom med symptomer som om jeg har Konstant PMS. Humørsvigninger, uren hud, utmattelse irritabel tarm og mer.

Min behandling

Jeg ble anbefalt å gå Glutenfritt, Laktosefritt og Lavkarbo pluss trene jevnlig. Da merket jeg stor forskjell og fikk til og med kontroll over tankerush, søvn, humør, hud, PMS plager og Mensen plager. Jeg slapp til og med unna Mensen smerter og kunne kontrollere immunforsvaret så jeg sjeldnere ble forkjølet. Sukker er nemlig mat for bakteriene, så med en gang jeg fikk sår i halsen gikk jeg enda strengere lavkarbo og tar munnskyldvann som dreper bakterier i munnen.

Jeg fikk CØLIAKI i 2022

Men tilbake til saken… først i fjor, 2022, dro jeg til legen for å ta blodprøve for å se om jeg hadde allergi. Noe jeg aldri hadde gjort før og jeg på den tid slet med mye slim i hals og nylig blodsmak etter jeg hostet etter kort kiling. Blodsmaken forsvant heldigvis. Da jeg tok blodprøven fikk jeg rask henvisning til Gastrosekopi, hvor jeg fikk avklart jeg har Cøliaki. NOE JEG VISSTNOK HAR HATT HELE VEIEN. Jeg hadde jo mye magesmerter i 2010; DET MÅ HA VÆRT CØLIAKI. Så fikk jeg noe form for magesmerte eller oppblåsthet igjen til denne tid, har jeg skjønt at det er Cøliakien.


Følte meg utenfor på Cøliaki Kurset

Så jeg dro på Cøliaki kurs nå et år etter. Og jeg har vært litt skeptisk, for jeg vet hva de vil si. Det er et pr ting som IKKE gjelder meg, noe jeg er litt uenig i. Jeg kommer til å føle meg utenfor. Og det stemte. Et pr ting jeg gjerne skulle ønske flere med Cøliaki visste om. Og det er rett og slett åssen vi med Cøliaki blir anbefalt å bytte ut “Gluten brød” med “Glutenfrie (STIVELSE) brød”. Stivelse er gjerne mel som mais mel, ris mel, potet mel og mer. Siden jeg var 2 år i 1992, så dro jeg og familien min på slektsstreff annen hvert år med mors familietre. En av tremenningene mine kom etter mange år med nyheten om at hun hadde fått Cøliaki. Sånn i 2010 tro? Det var noe med utseende som var totalt endret, og det var at hun så ut som hun hadde spist mye av et slag, hun så nemlig litt overvektig ut. Og etter jeg gikk kostholds kurs i 2012, så fikk jeg denne aha opplevelsen etter at jeg skulle velge bort gluten varer på grunn av PCOS plagene. Jeg skulle nemlig og være lavkarbo, altså sukkerfri. Glutenbrød er jo ikke Lavkarbo! Det er faktisk mer karbohydrater i dem, masse stivelse, mer sukker = mer overvekt og hormonelle FORSTYRRELSER. Jeg frykter derfor på Cøliakies humør og helse hvor flertallet faktisk kan få oftere depresjon, overvekt og sterkere mensen/PMS plager. Jeg husket tilbake i tid hvor flere jeg visste om hadde Cøliaki så til å være overvektige. Og selv om ikke alle med Cøliaki har en slik hormonforstyrrelse sykdom som meg, har vi alle kvinner hormoner som bør balansert med blodsukker vennlig kosthold. Mais mel og ris mel er ikke blodsukkervennlige produkter. Jeg spiste glutenfri pizza en gang og kjente hvordan blodsukkeret mitt skøyt til vers. Var selvsagt mais mel i deigen. Forferdelig hjerteklapp fikk jeg og problemer med pulsen. Husker mine reaksjoner var verre på glutenfri pizza enn vanlig pizza. Så jeg fikk angst for glutenfri pizza. Vi med PCOS har og feil i insulinet og dårlig forbrenning, så skal lite til før høykarbo går inn som fett og man får store vektendringer. Vektøkning gir sterke utslag på symptomene. Jeg hadde enormt depresjon i starten før jeg endret kostholdet. Det er ganske logisk at når man kutter ut gluten helt, så blir det mer sukker, karbo og melk? Men det viste seg at vi med Cøliaki også er laktose intolerante da. Og at det er anbefalt å gå laktosefritt i minst 6 måneder fra man har fått Cøliaki.

Men jeg gjorde ikke stort endringer etter jeg fikk Cøliaki. For magen min hadde sluttet å romle for lengst og jeg derfor likevel kunne spise gluten innimellom. Tok jo bare 10 år å finne ut av at jeg faktisk har Cøliaki, så sier jo litt om hvor lite plagene mine var på jevnlig mindre inntak. Var visst noen typiske Cøliaki symptomer jeg slapp unna å ha i det hele tatt, som oppkast og hodepine. Jeg vill fortsatt ikke kutte Gluten helt 100% ut for da blir det mer av det andre jeg ikke skal ha. Jeg har erfart at med mye gluten over kort tid får jeg oppblåst mage og versefall smerte. Jeg er streng hjemme, men skal jeg i selskap så vurderer jeg å IKKE si jeg har Cøliaki for da kjøper de bare brød med masse stivelse, men jeg kan da vel heller bare spise pålegget, unngå å ta bakevarene da det er fulle av sukker og det skal ikke trenge å være så viktig med det forbaskade brødet. Skal jeg lage bakevarer selv så er det heller anbefalt med mandelmel, kokosmel, frø og ja.. Det er sinnssykt dyrt og ikke liker jeg å bake, så baking gjør jeg knapt. Ekstremt dyrt fra før av å leve som jeg gjør. Men det er bedre for blodsukkeret. Så når de på kurset babler om at vi kan spise det og det, jeg bare “nei nei” tenkte jeg. Jeg spiser ikke vanlige poteter, ris, løk, rotgrønnsaker, mais, frukt, blablabla.

Men jeg fant et brød på butikken jeg tillater meg å spise, det er Kjerne brød med mest frø og inneholder 28gram karbohydrater, da jeg prøver å ligge på under 20 karbohydrater pr 100gram. Det koster ekstremt mye, så kjøper det sjeldent og har det oftest til toast  med ost av Geit (som og er kjempe dyrt)

Og dette knekkebrødet inneholder og mest frø uten gluten. Det går som kveldsmat noen ganger. 21gram karbohydrater.

Mine aha-opplevelse

Folk har kanskje ikke en gang giddi å lese så langt, men nå vil jeg dele mine aha-opplevelser med kurset. Jeg har fra før av skjønt jeg er avhengig av jern vitaminer og andre vitaminer siden PCOS har mer utmattelse enn andre og har vanskelig  for å ta opp næring fra maten. Jeg tok ekstra jern da jeg så forskjellen uten. Så viste det seg at et av symptomene på Cøliaki faktisk ER jernmangel og vi ble anbefalt å ta det. Åååå det kommer av Cøliakien? Aaa ok.

Spiser man gluten så trekker tarmtottene seg sammen så næringen ikke blir tatt ut av maten. Det er noe jeg og lærte på kostholdskurset for mange år siden, bare de fortalte tarmtottene ble tettet igjen av gluten. Ganske likt forsåvidt. Man kan få Lymfekreft over tid, men tror dette gjelder hvis man går med mye smerte over tid ved jevnlig inntak. Jeg spiser utrolig lite gluten totalt og vet at som PCOSer er vi i fare for å få Livmorhalskreft, men livmorhalskreft skjer jo bare ved borteværende mensen over lang tid. Så lenge jeg har mensen regelmessig så trenger jeg vel ikke være redd for å få Livmorhalskreft. Derfor så lenge jeg ikke får mye smerter og plager ved lite inntak av gluten, trenger jeg vel ikke være redd for lymfekreft?

Sist men ikke minst var jeg ikke alene om at vi ikke visste om at vi faktisk er anbefalt til oppfølging med lege hvor vi tar blodprøver for å se om “verdiene” er bedret seg etter en viss tid. Nå har det gått 1 og et halvt år, så ja er veldig spent på om det viser jeg har gjort endringer. For kostholdet mitt er fortsatt MEST MULIG glutenfritt, laktosefritt og lavkarbo. Jeg fortsetter som før med helst maks 1 pizza i måneden, 1 kebab i pita i måneden og 1 burger i måneden.

Vel det var vel alt… gidder ikke skrive mer haha.

 

 

Lage barnebøker?

Jeg har hatt min første dag som Lyttevenn på en barneskole. Jeg kommer til skolen, setter meg på et rom, så blir elever sendt inn en etter en som skal lese for meg. Jeg hjelper dem om de staver noen ord feil. De får 15 minutter hver til å trene på lesing foran meg. Bøkene var små, enkle med bilder og lite tekst. Den siste boken handlet om 2 jenter som ville være med å løpe stafett, men det var ikke lov for jenter. Jenter løpte ikke raskt nok, det var for bratt for jenter og det ville bli for mange, sa de lederne for løpet. Så jentene kledde seg ut som gutter så de fikk være med å løpe. Historien endte med at det til slutt ble lov for jenter å løpe da de viste sitt sanne jeg og beviste lederne de kunne delta. En sann historie fra 1975 tallet var fortalt med bilder av de ekte personene som nå er godt voksne.

Tenk om noen av mine korte historier kunne bli fortalt i slike små bøker for skole elever som trenger lese trening. Så jeg fikk veldig lyst å bare skrive en liste med historier som kunne blitt slike små enkle barnebøker. Kanskje jeg til og med kunne lagd dem og fått lov å ta dem med så de kunne lest dem foran meg. Noen av historiene har jeg allerede rukket å fortelle barna under bli kjent stunden.

  1. Da jeg som barn klippet håret med en neglesaks og gjemte håret i søpla.
  2. Da jeg som barn stjal en fisk fra akvariummet på dyrebutikken.
  3. Da jeg som 3 år løp opp og ned i midtgangen i kirken midt i prestens bønn.
  4. Da vi syklet rundt sjøen med høner bakpå sykkelen.
  5. Da jeg fant en tralle i grøfta, så jeg kunne ta med fuglen min på tralletur ute.
  6. Fra å stå i mål for bror hjemme til å vinne “straffekonk” på fotballen.
  7. Da jeg oppdro de ekte endene Donald, Ole, Dole og Doffen.
  8. Historien om hønen Labbetuss som ble mobbet av andre høner og ville bli en mor.
  9. Da jeg feis lydløst på Kiwi og to ungdommer ga hverandre skylden for å ha fist.
  10. Hvordan jeg fikk 10`000 følgere på 100 dager på TikTok (morsom historie)
  11. Da jeg lagde brettspill, skrapelodd, barbieklær og mer mens jeg gikk barneskolen.
  12. Da jeg gikk en tur i skogen og fant en hel CD mappe full med Play Station1 spill

Listen blir sikkert lengre og lengre for hver uke. Så deler nå og skriver mer senere.

Jeg har allerede fortalt flere historier på TikTok med hæsjtagg “Miristory”

For mange hekle prosjekter

Når jeg har kjøpt så mye garn, så får jeg sørenma bruke dem opp også. Nå skal jeg ikke kjøpe mer garn før alt er borte! Men fordelen er at jeg kan lage

JULEGAVER

Jeg som ikke ville kjøpe julegaver i år. Liker ikke jul. Og familien min har alt og er ofte bomkjøp. Men siden jeg rushet så med å hekle til maler utstillingene mine for å selge der, har jeg valgt å heller gi bort. Jeg klarte ikke å få system over det jeg ville selge av heklesakene. Så nå er det bare å sortere ut det jeg har og ideer for julegaver.
NB: hvis du er en del av Gjøvik gjengen så ikke les videre for da er det hemmelig🤣🫶🏻


I fjor heklet jeg luer til alle i Gjøvik, men da jeg testet ut med for få masker ble en for liten. Jeg tok med den hjem igjen og skulle hekle en større til en av dem. Det er gjort, jeg beholder den trange selv, og den ene store er pakket og klar med en pulsvarmer jeg aldri har fått solgt ✅ Den andre store ga jeg nylig i bursdags gave til ei venninne med samme gule pulsvarmer. ✅

I dag fikk jeg også oppleve høstens første snø. WOHoo 🙂 (lørdag 21.oktober)

Og jeg dro på senteret for å poste maleri jeg har solgt. 💸💸

Da var det listen da… så jeg har oversikt.
✅ betyr helt ferdig
🧶 betyr ikke påbegynt.
🧶✨ betyr holder på.
🧶✅ betyr nesten ferdig (bare festing av tråder evt

 

  1. Lue og pulsvarmer til L ✅
  2. Pulsvarmer til kompis i Gjøvik ✅ (blir kvitt noe jeg allerede har)
  3. Lue til bror 🧶✅
  4. Pulsvarmer til far 🧶✨
  5. Pulsvarmer, mobilholder og pannebånd til venninne 🧶✅ (bestilt)
  6. 1 spesial skjerf i blått til mor (jul)🧶✨
  7. 1 spesial skjerf til den hvite skjorten (uten armer) jeg heklet 🧶✨
  8. 1 spesial skjerf i rødt 🧶✅
  9. 1 spesial skjerf i regnbuefarger 🧶✨
  10. Tøfler til bestevenninne 🧶
  11. Tøfler til mor…🧶✨

Mandag 23.oktober

Så oppdaget jeg en ting. Jeg var jo på besøk hos min bestevenninne som sa hun ønsket seg nye tøfler til sin nye leilighet og ville spurt meg om jeg kan hekle det. Jeg har aldri heklet tøfler før. Så som dere ser i listen har jeg skrevet det opp og måtte selvsagt prøve å hekle til meg selv først. Jeg brukte denne videoen HER til inspirasjon, men gjorde litt min egen greie for jeg har jo ikke samme størrelse som hun i filmen akkurat… Så kom jeg på denne ene tingen, mor har bare en str mindre en meg og HUN HAR BURSDAG NÅ TIL LØRDAG, så jeg kan jo gi dem til henne. men da må jeg jo forte meg:

Resultat:


Så var det disse spesial skjerfene, vil dere se åssen det går med de og hva de er inspirert av?
Inspirert av dette HER og HER
For etter jeg har laget leggvarmere innså jeg de er passende som armer og da fant jeg ut hva jeg kunne bruke dem leggvarmere jeg heklet for salg, men aldri fått solgt. Siden mor syntes det var så fin farge på den blå, så gir jeg dem i julegave.

Jeg har også kjøpt flere garn i forskjellige farger da jeg vil lage flere skjorter =) Vil bare lære flere mønster først fra denne supre youtube siden HER. Så med disse fargene skal jeg lære meg flere mønstre før jeg lager ny skjorte/genser.
Her er min aller første skjorte som jeg lagde:

Det tar jo litt tid å få tatt bilde av alle prosjektene mine, så derfor ble dette innlegget skrevet over flere dager.

 

Valgte å pakke bort malingen

Jeg hadde avtalt å levere et produkt jeg kjøpte for en venninne på Oasen kafe som ville lage samme lunsj som meg. Hun skulle få et glass ren peanøttsmør fra en Asiamat butikk i porsgrunn. Det var dagens motivasjon til å reise. Men kjente kroppen ville bare rett hjem igjen. Jeg hadde ikke vært der på en uke, så hadde i det minste tenkt å hekle litt? Og hva skjer med malingen? Mislyktes utstilling, en annen utstilling utsatt. Orker jeg å kjempe for en ny utstilling om det og kanskje bli mislyktes akkurat nå? Jeg hadde fått mensen og grunnet sukker inntak dagen før var det nok skylden til smertene jeg fikk og forvarselet om at jeg trengte å spy. Jeg kjente det mens jeg satt på bussen og det visste jeg passet veldig dårlig. Etter jeg gikk av bussen lot jeg 1 mann og 2 eldre damer gå forbi meg på gangveien før jeg gikk litt inn i skogen, stakk fingeren inn, så spydde jeg. Vet jeg føler meg bedre etterpå. Forvarselet består nemlig av at munnen produserer helt sykt mye spytt og jeg lurte ut to svære klaser før jeg gikk inn i skogen. Jeg ville jo ikke spy på doen til kafeen, ville ikke legge fra meg noe lukt der eller lyder. Jeg gikk videre og fortet meg inn bare for å snyte meg og vaske meg litt på doen. Så skrev jeg liten oppskrift på et ark til hun som skulle ha peanøttsmøret. Jeg valgte deretter å pakke vekk  malesakene som sto midt i kafeen. Den var alt flyttet litt til side av rommet grunnet sjefen av kafeen feiret sin bursdag dagen før. Jeg trengte en pause, ikke kjenne at de ventet på meg. Ikke kjenne press i min selvdisiplin at jeg måtte dit hver uke for å male videre på de uferdige bildene. Trist, men tror det er det beste for meg. Så jeg satt både staffeli og bildet i et bakrom mellom doen og kafeen. Jeg orket ikke å hekle en gang, fortalte bare litt til de jeg møtte at jeg tok meg en male pause og sjekket busstidene hjem igjen.

Hadde nok godt av å avlyse kveldens Tupperware party hos en venninne, for rett etter jeg sjekket brors side den kvelden, så kom en venninne med bekymring melding for hun hadde sett det samme. Jeg skrev til mor. Dette kan være siste dråpen som rant. Dette kan seriøst føre til at han blir kasta ut av blokka. Han hadde jo fått en SISTE ADVARSEL og nå viste det seg han var full igjen hvor adferden hans gikk utover andre. Til og med vergen hans sa opp på grunn av hans oppførsel den dagen. Det kan føre til han stikker av til utlandet om han bokstavelig talt blir kasta ut av blokka, så vi må stå igjen med flyttingen for han. Jeg føler jeg fortsatt venter på telefon fra mor om oppdatering. Vaktmesteren hadde kanskje litt å gjøre. Om det ikke skjedde mer bråk som fryktet i natt, så ligger det en helg foran oss med fridager og sikkert mer øll. Jeg kjenner det var nok meningen jeg skulle pakke vekk malesakene, jeg trenger å ta vare på min selvdisiplin. Lettere sagt: jeg vil klare å gjøre det jeg har lyst til og trenger å klare. Viktigst er at jeg får til overs for å trene igjen! Malingen har vært sosialt og noe jeg er flink til. Men har egentlig mer lyst å ha til overs for neste ukes lovsang øvelse. Sist droppet jeg nemlig lovsang øvelsen fordi bror ble uventet utskrevet av psyk liksom.  Så kommer oss som familie i vaktmodus og bare det er krevende. Men jeg har litt større unnskyldning uten bil. Jeg kan ikke gjøre så mye da som jeg kunne ha gjort med bil. Han er voksen og får jo gjøre som han vil, men det er klart det går utover oss når han har slike utfordringer. Så siden jeg først kom meg ut i går morges og var i nærheten av en butikk…. jeg fortjente å kose meg litt. Så fylte en pose med litt godsaker før jeg tok bussen hjem igjen. Meg og Darwin koste oss ut kvelden…. Og vi fortsetter sånn i dag også. Hekling, lesing, skriving, tv serier og mer.

Liten TikTok video HER og HER

Litt snedig å tenke på at første sang jeg vil lære Darwin å plystre er nettopp en 90-talls kristen barnesang som heter «når det stormer» og så er det jo nettopp en storm her. Så burde jeg huske på akkurat denne teksten? Har jo prøvd å   plystret denne for han hver dag.

«Når det stormer, når det stormer, når det stormer rundt om kring, Hei.

Gud er sterk, når jeg er svak, hjelper meg å ta nye tak.

Når det stormer, når det stormer, når det stormer rundt om kring, Hei.»

 

Jeg har heldigvis følt meg rolig. Ikke følt meg direkte deprimert. Ikke masse tanker som suser gjennom hode mitt egentlig. Jeg må bare holde ut timene jeg har i løpet av en dag uten så mye energi. Så får jeg nok reist meg igjen til uken når jeg vil på treningssenter igjen.

 

“For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkes tanker.
Jeg vil gi dere fremtid og håp.” Jeremia 29:11

 

Svikt i selvdisiplinen

I går(søndag) skulle jeg i bursdag til en venninne. Det var badstue, skjønte ikke hvor det var og hva det egentlig var. Var det ved et basseng? Små gruet meg til å leite. Men visste jeg hadde godt av badstue. For jeg hadde så behov for å hvile. Kroppen kjempet imot. Jeg klarte ikke å skifte ut av pysjen før utti 14 tiden? Og bursdagen begynte 16. Men jeg rakk det og fant badstuen ute langs elva i Porsgrunn. Jeg kjente jeg likevel var irritert over hvordan kroppen oppførte seg.

Det var da det gikk opp et sterkere lys for meg hva dette var:

Svikt på selvdisiplin

Det kan godt ha med å gjøre at jeg på lørdag gjorde husvask før jeg dro for å treffe mine kommende gjester for den kvelden. Så det gikk jo i ett hele dagen. Å gjøre husarbeid er jo en form for selvdisiplin. Jeg har kanskje kalt det for mangel på energi og at noe i meg stopper opp når kroppen svikter. Det kjempes imot. Kroppen vil ikke samarbeide med det jeg skal. Vanskelig å komme seg ut av døra. Det er jo selvdisiplinen som mangler.

Ikke rart i jeg har blitt totalt sliten på selvsdisiplinen da jeg siden jeg fikk PCOS i 2011 gikk strengt på glutenfritt, laktosefritt og lavkarbo pluss pushet meg selv til å trene HELST hver dag🤯 bare å motstå fristelser i et sosialt selskap er jo selvdisiplin!

Jeg tenkte ut dette blogg innlegget mens jeg gikk tur i dag. For i dag bestemte jeg meg for å hvile fra all selvdisiplin. Jeg droppet trening og Oasen Kafe som jeg egentlig hadde avtalt med meg selv å gjøre. Siden kroppen min kjempet så voldsomt imot i går, ville jeg få tilbake i dag av det jeg manglet. Var nok lørdagen som tømte meg for selvdisiplin. Og følte jeg endelig hadde fått svaret på hva jeg  manglet. Det var så deilig! Ikke bare en manglende energi, men manglende Selvdisiplin. Jeg fikk penger i dag og tenkte at det eneste jeg ville få gjort i dag av “selvdisiplin” var å gå for å handle mat på kiwi. Problemet er bare at jeg regnet ut at jeg kommer til å bli totalt blakk etter alle regninger er betalt, nettopp fordi jeg og har lånt fra husleiekontoen grunnet det jeg tidligere har trengt for mat. Måtte jo betale tilbake der også. Så kunne jeg i det hele tatt kjøpe mat før regninger trekkes eller skal jeg utsette regninger? Men da var det jo selvsagt bedre å kjøpe mat før alle regninger gjør meg  helt blakk. Mat er viktig!

 

Dagens Selvdisiplin (som er tungt å gjøre)

  • Lage frokost
  • Skifte til trenings tøy
  • Gå ut døra
  • Handle mat (satt litt utenfor butikken først)
Dagens “gikk av seg selv”
  • Stå opp (fuglen vekte meg)
  • Spise
  • Sette på oppvaskmaskinen
  • Bytte mat og vann til fuglen
  • Gå turen
  • Skrive dette innlegget

 

Jeg tenkte det var lurt å skrive en liste. Tenk om jeg har en tank som det står selvdisiplin på. litt som de 5 kjærlighets språkene. Vi alle har en kjærlighets tank. Når den er tom, så blir vi desperate. Noen trenger fysisk nærhet, noen trenger anerkjennelse ord, noen trenger bare tid med noen osv. Man vil jo eksempel ha en klem eller fysisk nærhet om den tanken er helt tom og man er en person som trenger det. Ikke alle trenger det. Men noen ganger er tanken så tom at det gjør vondt “JEG TRENGER KLEM” roper den kanskje. Og noe kan faktisk sette hull på tanken og så det bare fosser ut.  Men andre ganger kan vi kanskje bare drømme om at vi får en klem, så fylles den opp igjen hvor vi våkner med en god følelse.

Selvdisiplin tanken

Jeg med PCOS har kanskje en mindre tank for selvdisiplin? Det handler nok ikke bare om mangel på energi, men og mangel på selvdisiplin. Kanskje jeg kan behandle denne tanken for selvdisiplinen bedre. Hver gang jeg gjør en form for selvdisiplin, så tømmes denne tanken. Hver gang jeg hviler, så fylles den? Derfor jeg hvilte i dag. Og hva annet kan jeg gjøre? Det kan finnes noe form for avlastning for selvdisiplin? Et eksempel er jo at noen andre lager mat for meg eksempel? Foodora er litt fy-fy, for det er dyrt og usunt.

En god Venn

Jeg hadde sagt nei til en hobbykveld i kveld fordi jeg ville ikke være borte fra fuglen min hele dager om jeg skulle være borte i dag morges og de neste dagene (mye på programmet) Men siden jeg droppet trening og Oasen kafe i dag morges, skulle jeg takke ja likevel? Min bestevenninne ringte meg plutselig i dag. Hun fortalte hun hadde kjøpt inn mat og inviterte meg derfor på middag i kveld. Hun var offisielt flyttet inn i sin nye leilighet. Jeg kjente motivasjon med en gang  til å gå til Kiwi for å kjøpe inn til kjøleskapet mitt… Selvsagt ville jeg til hu i kveld! Dette kaller jeg jo avlastning for selvdisiplinen, når en venninne ville lage mat til meg/oss.

Kan en bok hjelpe?

Jeg elsker å bruke skrivebøker for diverse ideer. Og nå fikk jeg en idee selvsagt for å pleie min selvdisiplin. Jeg vil skrive lister for hva jeg gjør løpet av en dag som eksempel er selvdisiplin. Og få hvert fall det notert når jeg får svikt på selvdisiplinen hvor kroppen skriker etter hvile og kjemper imot. Kanskje jeg begynner å se et mønster på det at jeg gjorde for mye som var selvdisiplin dagen før? Jeg ser kanskje dermed hvor mye tanken kan inneholde av selvdisiplin. Hvor mye  selvdisiplin tåler jeg før tanken er tom?

Var dette lærerikt for deg? Jeg ser frem til å undersøke dette nærmere. Nå må jeg hoppe i dusjen, så skal jeg besøke bestiss i kveld =D


Sammenbruddene mine

På vei til bussen nå etter å ha tenkt mer over årsaken til tidligere sammenbrudd som gjorde meg sykemeldt. Sammenbrudd vet jeg kom da jeg presset meg selv og kroppen sa stopp. Jeg kunne ha eksempel en fin start på dagen da jeg tidligere jobbet i et vaskefirma, men så utenfor et nytt bygg så ville ikke kroppen ut av bilen og jobbe videre. Den samme følelsen jeg egentlig kjente på i går. Noe kjempet imot innvendig. Jeg vil tro at sammenbruddene jeg fikk var totalt tom tank for selvdisiplin. Det kom et hull på tanken og alt bare fosser ut. Tanken er helt tørr. Jeg husker at jeg prøvde å finne svar på hva som var med på å gi meg sammenbrudd og så var ideen det kunne være : negativ innflytelse fra andre, dårlig søvn, lite nære relasjoner som heier i hverdagen/ ingen å komme hjem til som spør åssen dagen har vært.

Negativ innflytelse

Det er klart at negativ innflytelse fra andre kan være med å sette totalt hull på selvdisiplin tanken. Det demotiverer å stå på. Så man må rett og slett da fylle seg med det motsatte, nemlig positiv innflytelse.

Kjente dette var oppløftende. Spent på fortsettelsen av å få kontroll på selvdisiplinen for å hindre den i å Stoppe kroppen i å fungere❤️

Dette var litt kleint

Mor fikk overtalt bror å være med på freff med motorsykkel klubben til pappa i Østfold. Gjett hvem som satt baki bilen med han bror…

Ex kjæresten min 😝

«Skravla går i ett! 🫣» -mor

Og det var aller første gang bror og han har møttes. Mor snapper utover kvelden

Jeg har ikke sett min ex siden jeg slo opp i Juli 2023…

Han ønsket nok å bli bedre kjent med familien, mens jeg følte jeg ville bare ut av rede og heller får en second family. Han dro meg dermed litt bakvendt. Vi begge ønsket oss en second family, helt klart. Skal vedde på han hadde reagert om jeg ville stikke til mora hans for å få en relasjon med hu 😏 Og her har vi liksom beviset for at han trivdes med dem? Vær så god…

I’m liking someone else now! And that have been for a while! I did tried to give up by dating you… but it didn’t work… So now I gave up giving up.. and that felt better. Because: I don’t have to fight anymore.

hehe av en eller annen grunn ville jeg skrive engelsk.

«Sa ista han hadde drukket 9 øl. Visste han han hadde drukket noe da —— ! Vi bestemte oss for å bare ta han med rett hjem om han var overstadig beruset. Heldigvis ikke. Men skravla går i ett. Mange interessante tema. Nå om mat!»

Mor gjør så godt hu kan å holde bror opptatt i helgene når han er fri 🥺 🍺❌

Bare sånn hvis noen lurte på hvordan det går med meg etter bruddet. Jeg er så klar for en ny familie. Om ex kjæresten min vil ha mer av min familie, så er det fint UTEN MEG. Det hjelper han sikkert å få trøst på sorgen sin også. Jeg kjenner jeg nærmer meg det målet jeg søker, og jeg ber hver dag med glede.

INGENTING forandret seg. Troen på han var like sterk før og etter at jeg hadde kjæreste. Samme var bønnen for han. Ustoppelig kilde av bønn ❤️❤️

I will never try to give up again

Hvorfor åpenhet

Mange tenker kanskje «Hvordan kan du være så åpen om alt det der?»
Jeg har flere grunner til det.


Åpenhet hjelper

Jeg har som regel en dagbok jeg skriver mye av mine tanker og følelser ned i. Skrivebøkene mine er fortiden hjemmelaget av gamle VHS etiketter. Fantastisk gjenbruk. Det hjelper meg å få ut tanker som kanskje kan plage meg og gjenta seg. Dette er også kjent årsak til dårlig søvn, å svirre rundt med tanker når man legger seg. Jeg sovner heldigvis ganske fort, som jeg tror også er fordi jeg tømmer meg med tanker og følelser løpet av dagen. Jeg formulerer meg litt annerledes i dagboken og her. I dagboken er Gud hoved lytteren, og her har jeg mennesker som leser. Begge deler får meg til å forstå meg selv bedre og jeg skriver jo fortere her enn med håndskrift. Og ofte så avslutter jeg med bønn eller påminnelser fra Bibelen. For spørsmålet jeg kan stille hver gang er «hva ville Jesus ha gjort?» eller «hva ville Jesus ha sagt/tenkt?»

Mest stolt er jeg over at da jeg var hos Psykolog som sykemeldt i 2019, så sa psykologen at det var ikke verdt pengene, for jeg hadde så god innsikt. Altså jeg forsto meg selv, jeg visste egentlig allerede hva jeg trengte, jeg bare kunne ikke kjøpe det på butikken liksom. Og fått høre jeg burde bli psykolog selv. Så å skrive hjelper klart med bedre innsikt.


Oppdaterer gode venner

Jeg har noen gode venner som vil få med seg den delen av livet mitt. Kan godt være det er flere enn jeg vet. Og det beste syntes jeg er at jeg slipper å gjenta episodene som er sårbare og kopiere opp tekst rundt til de jeg vil skal vite oppdateringene. Jeg kan bare sende link hit. For mange av dem ber også for meg og vil vite hvordan det går ut fra det.


Når jeg har sagt A må jeg si B

3.August 2023 var siste livstegn fra storebror som var i Armenia. Vi trodde vi hadde mistet han for han drakk voldsomt mye øll. Det tok flere uker før vi fikk kontakt med han. I denne perioden bestemte jeg meg for å dele min frustrasjon og min historie her for første gang. (link) Og følt videre jeg har et publikum her som fortjener å få oppdatering videre.


 

Flere i mine sko

Jeg er jo ikke alene som pårørende og med disse kampene om livet. Vi skal kanskje holde munn for å beskytte familie og rykte, men da føler vi oss så alene. Når noen velger å åpne munnen, er det garantert flere som trenger akkurat dette for å ikke føle seg alene og for å klare å reise seg.


 

🎶Skriv din historie🎶

Det er en fin sang hvor refrenget går sånn: «Skriv din historie, med mitt liv, med mitt liiiiiv»

Og den setningen blir jeg ofte oppmuntret med å huske.

(link)

Handler om at Gud skal lage en historie i våre liv og som er med på å forme sterke vitnesbyrd om Guds virkelige rike på jord. Ofte når jeg noterer ned, opplever jeg Gud med vilje skaper drama for at MIN historie skal bli spennende og fengende for andre rundt meg. Vi alle har en unik historie vi ikke er ment til å holde for oss selv! Det hjelper meg også å huske hva Gud har gjort i livet mitt. Jeg trenger bare å lese igjennom, så ser jeg at flere ting hadde sammenheng «wow jeg fikk bønnesvar samme dag jeg ba jo, jeg hadde bare merkelig nok glemt bønnen» Fant jeg ut flere måneder senere da jeg slo opp i boken min. Tenk hvor mange år jeg kan holde på disse historiene uten å glemme dem, fordi de er notert ned. Og jeg ønsker å gi ut bøker også. Men er stort sett EN rød tråd gjennom mange år her som må oppfylles før jeg kan faktisk gi ut en bok. Derfor får dere bare biter av det. I min historie skal det være mange mirakler. Og hva er mirakler? Jo mirakler kommer av det umulige som blir mulig. Det må tvilere til for at det kan kalles mirakler faktisk når umulige ting går i oppfyllelse.

«Jeg vil gjøre faraos hjerte hardt(tvil). Jeg vil gjøre mange tegn og under(mirakler) i Egypt,  men farao kommer ikke til å høre(tro) på dere. Da vil jeg legge min hånd på Egypt og føre flokkene mine, mitt folk israelittene, ut av Egypt med store straffedommer.  Egypterne skal kjenne at jeg er Herren når jeg rekker hånden ut over Egypt og fører israelittene bort fra dem.»

2.mosebok 7.3-5


 

Flere vitner

Det står så fint i Bibelen at Jesu gjenkomst skjer ikke før ALLE mennesker får hørt evangeliet

«Og dette evangeliet om riket skal bli forkynt over hele jorden til et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.»

Matteus 24,14

På lignende måte tror jeg også gjelder min bror.

Jeg tror Gud har planer for min brors helbredelse. Men at Gud ønsker flest mulig å være vitner først til at han disse sterke utfordringene. Jo flere som er vitner (som eks leser mine blogger om det) Jo flere vil se også miraklene skje når han først blir fri! Da er det nok ekstremt mange som kommer til tro gjennom denne historien. Dere er med som vitner.


Begrenset publikum

Av og til har jeg delt link på Facebook og instagram. Men siden jeg er gått enda dypere har jeg kun linken på TikTok, på mine visittkort og hjemmesiden min. På TikTok sagt i videoer at jeg helst vil det er 16års aldersgrense på bloggen. På Facebook, Instagram (og Snapchat) derimot har jeg følgere som er venner av foreldrene mine. 1.De ville nok likt å høre oppdateringen direkte fra mine foreldre, 2.kan hende de vil begrense og klage på min åpenhet ved å sladre hvis min åpenhet gjelder min familie. Derfor har jeg sluttet å dele linker der, foreldrene mine følger meg jo og der. Så jeg er litt tryggere her til å åpne meg når jeg lar være å dele linkene over alt.


 

Lei av å tie

Jeg har åpnet opp om min bror mer i det siste, og det er sånn som tidligere har vært en del “hysj hysj” Er det ikke vi som trenger åpenhet mest? Som kan bruke det som selvhjelp OG være til hjelp for andre som står i samme situasjon? Og det er mange der ute som er til og med livredde for å åpne seg om det. Men som faktisk kan hjelpe dem! Spesielt som oversett søsken. Hver tredje uke går jeg til en såkalt søskengruppe som står i samme situasjon, så jeg har jo fått noen å åpne meg muntlig til i samme situasjon. Jeg er 33 år og ønsket om en slik søskengruppe ble først oppfylt i år. Alle år siden jeg var 13 år har jeg ønsket et slik søskensamtalegruppe som pårørende til slike utfordringer som bror. Og det er flere der ute som ønsker dette, som ønsker å stå sammen med noen. Kanskje dette kan være til hjelp for noen når jeg deler.


 

Skryt

Jeg dro i kirka en gang da det var en langveisfra som skrøt av min åpenhet på bloggen. “å leser du den?” spurte jeg. Ja han hadde vel tidligere sett linken og så fulgt den videre selv om linken ikke er like tilgjengelig. Et av komplimentene hans var at livet er ikke bare rosa skyer, han syntes det var fint noen var åpen om kampen man har i livet. Mange kristne skal og ha det til å se enkelt ut. Flere har jeg hørt ikke vil gå i kirken en gang fordi alle er så glade og tror livet er så sykt enkelt. Da føler man seg jo ikke møtt med forståelse. Og mange råd blir kanskje som “gjør bare sånn og sånn” men det er ofte ikke “bare å gjøre sånn og sånn” Står man ikke alene med utfordringer, så er det kanskje lettere å stå.


 

Viktige temaer

Temaene min åpenhet handler jo mye om

  • Å være pårørende til en med utfordrende diagnoser (asbester syndrom og Bipolar) pluss alkoholisme. Som resulterte med egentlig ganske tydelig omsorgsvikt og utbrent-het.
  • Å streve med en normal hverdag når det kommer til økonomi, jobb og kamp mot Ufør. Hvor mange ser på det som stor skam. og kampen mot Nav systemet.
  • Å fremme Guds Ord og Rike i hverdagslivet midt i stormen. Hva jeg gjør for å ikke la det vonde ødelegge meg helt.
  • Å holde symptomene i sjakk med PCOS som stadig blir tatt for lite på alvor. Hvor den sterkeste symptom er som om jeg har en kronisk utmattelse.
  • Å oppfylle drømmene mine og kallene mine som Gud har lagt ned i meg.
  • Bonus: Fuglen min Darwin som har vært en stor glede i hverdagen siste halvåret.

Så det er min liste på hvorfor jeg er åpen.

Foresten følte jeg meg myyyye bedre i dag (etter forrige innlegg)!!! Min egen skriftlige åpenhet har nok hjulpet og hvilen jeg gjorde.

Derfor ble jeg akutt deprimert

I dag hadde jeg planer om å gjøre husvask siden jeg får gjester på lørdag. Egentlig så skulle jeg jo ha møte der jeg skulle ha utstilling neste uke, men det er utsatt fordi noen andre skulle utstille. Så siden jeg allerede tenkte å droppe å male på Oasen kafé var jeg heller motivert til å være hjemme på dagtid med fuglen min pluss gjøre husarbeid før planlagt lovsang øvelse på kvelden.

Dagen begynte som vanlig i sofaen med frokosten min.  jeg ble rastløs og da fikk jeg tatt meg en lang gåtur igjen for å få litt ekstra mosjon. Da turen var gjort, var det endelig tid for å samle styrke for å gjøre husvask. Var ikke akkurat renere her etter at jeg ga Darwin et stk plast plante hvor han kunne fritt bite i stykker bladene

Motivasjonen var selvsagt vanskelig å finne med manglende energi. Jeg fikk deretter en uventet telefon av mamma som endret veldig mye av humøret mitt.

Jeg ble akutt deprimert under samtalen.

«han ble utskrevet i dag! Han var så rolig og grei der hele uken, de så ingen grunn til å ha han der lengre»

🤯

ELLER ER HAN BARE SMART??????

😭 Alt for tidlig!!

«Se å få han på omsorgsbolig!!»

«Det er ikke så lett» sier mor, som jeg har lært betyr «jeg har gitt opp»

«IKKE GI OPP!! Husk dette går utover meg når dere blir eldre, da blir jeg nærmeste pårørende resten av livet og må ta meg av alle dere 3! Se å kjemp for omsorgsbolig!!»

«Lov meg du ikke kjøper mer øll» sa mor til bror. Han svarte ikke, som vanlig.

Kjenner jeg blir rasende! Nå må vi være på vakt om han drikker seg full igjen og gjør hærverk. Han kan miste leiligheten som alt for lett kan føre til at han stikker av til utlandet igjen 😞

JEG VIL HA FOODORA, tenkte jeg😫

hadde ikke akkurat annen middags alternativ hjemme og egentlig blakk. Det var helt grusomt. Jeg sank mer ned i sofaen, la teppet over meg og ville bare droppe lovsang øvelsen. Jeg ville slippe å Ta meg sammen. Trengte hvile og kjenne på Guds trøst komme. Slippe å planlegge buss ut i kveld, men bare slappe av ut kvelden.

«Uuuu jeg kan låne fra kreditten?!» 😏

«Når skulle du til Gjøvik??
Fint om du kunne holdt av hvertfall 31 okt morgen og kjøre oss til Torp… og kanskje hente utpå dagen 9 nov?? Lander ca 12 30 🤗»

Mor og far skal kose seg i Spania. Puhh. Tanken på at de HVERT ÅR skal stikke av til syden og kose seg mens jeg ikke har råd til å Rikke meg av flekken. Grunnet panten på bilen at jeg får råd til en liten tur til Gjøvik i november. Men blir sikkert i økonomisk krise der og. Hjelper jo ikke bror lett kan stikke av utenlands han og akkurat når det passer han. Noe han gjorde en gang bare fordi en sokk satte seg fast i vaskemaskinen, så han trengte en ferie. Dro til Polen. Ikke bare det men i det mor ringte så var de på vei til Larvik, de skulle på en fiiiin tur der og kooose seg. Og jeg egentlig ikke har råd til noe foodora. Gjør vondt å bruke penger man egentlig ikke har.

Beklager å klage. Men da Darwin gjorde seg klar til å sove etter å ha spist å sett noe «gøy» på dataen, så fikk jeg litt lyst å «bare» vaske kjøkkenet, før jeg tar evt stuen i morgen.

Når jeg er hjemme kvelden i høst/vinter har jeg gitt Darwin tillatelse å sove ute av buret. Da vekker han meg 08:40 og det er en fin tid med skjønn alarm i form av «Aaa Aa Aaa»

Siden huseier sa ene boden var laget til ved, så er jeg endelig i gang med flytting av hyller derfra slik han anbefalte. Gjør jeg den ene boden klar med plass til hyllene er det lettere å rydde kjøkken og stue? Måtte bare rydde sammen noen bananesker og vaske gulvet før jeg fikk opp en hylle. Og ville gjøre enkeltseng rommet om til lager for malingen min. Maleriene mine må jo stå trygt mellom utstillingene. Liten pause nå, så har jeg jo liksom planer om å vaske kjøkkenet 😏 Før jeg håper jeg kan bruke resten av kvelden på å be på sengen! Det jeg var ganske så motivert til da jeg følte meg som mest knust

«Takk Jesus for at Han kryper til korset»