Maria og Jesus ved graven


Maria og Jesus ved graven
str 50x50
2000kr
Ta kontakt om du ønsker å kjøpe 
Mail: [email protected]


Som forrige innlegg ble dette også malt på Burn Grenland sine lovsangs helger før corona slo til. Jeg prøvde stadig noe nytt, så her var jeg aktiv med å bruke akryl tusj til å rute opp. Men jeg angret jo at jeg brukte tusj for det var vanskelig å male over så ikke strekene lengre syntes. Og selve bilde? Det er når Maria finner den tomme graven, så kommer Jesus og vitner for henne at han er oppstått fra de døde. Det tok litt tid før jeg fikk delt fordi jeg var ikke fornøyd med ansiktet til Jesus og jeg fant ikke den egentlige prisen. Så jeg fikk nylig fikset litt mer på ansiktet og så satte jeg ca samme pris som forrige bilde “Kvinnen ved brønnen” for de er jo ca like detaljerte.


 

Oppdatering:

Fra styrke til tur

I innlegget HER forteller jeg om at jeg har lært mer om Cøliakien som jeg tror går utover treningen min. Når jeg har fått i meg litt gluten, så trekker tarmtottene seg inn og det kan ta fra 6-12 måneder før tarmtottene kommer ut igjen. Så da får ikke tarmtottene tatt inn særlig næringen fra mat eller tilskudd. Kan dette gå utover muskelbyggingen? For trener jeg mer styrke kreves det jo mer næring. Og det er sykt vanskelig med PCOS å få gjort dette riktig. Er så lei det går feil vei, opp i fett og ned i muskler. Jeg spiser sikkert for lite for har jo elendig økonomi og ikke glad i å lage mat. Så jeg mistet jo motivasjonen å dra på trening nå. For jeg er ikke klar til å bli strengere med det lille gluten inntaket jeg allerede har løpet av en uke. Det er for tungt å motstå fristelser, og så rett før jul. Jeg skal jo ikke ha masse stivelse en gang som det glutenfrie varer er fulle av. Dett med treningen på Heia treningssenter krever jo litt da jeg må ut til viss tidspunkt om morgenen så jeg fort kan stresse og løpe rundt etter alle ting jeg skal ha og ta buss. Jeg har bare ut i januar igjen. Så kanskje like greit å stoppe å trene der nå? Er jo så nærme jul også. Så like etter jeg stoppet å dra til de ukentlige trenings timene jeg pleide å ha, får jeg motivasjon til noe annet, nemlig gå tur igjen (bilde). 1 times tur og nå gjort dette 2 dager på rad. Trenger ikke så mye næring etter turer som når jeg trener styrke vel? Håper jeg heller kan lyktes med dette, også å få til å trene styrke hjemmefra i blant kanskje?


Strikke kino

Torsdagen ville jeg være med på noe utenom det vanlige. Eller det er to vanlige ting for meg satt sammen rett og slett. Min rekord er 27 kinofilmer på et år da jeg var støttkontakt. Ikke alt var som støttekontakt selvsagt. Men nå har jeg ikke bil, så jeg får ikke tatt med hu mer selv om jeg ikke er støttekontakt lengre. Har jo noen av dem som har ledsager bevis som gjerne vil på kino. Dyrt er det også. Men så dukket det opp “strikke kino”. Vel jeg hadde ikke sett arrangementet, men etter at jeg “avbestilte” en kinofilm med bibelgruppen og fikk et gavekort ut av det ville min bestevenninne se “Første jul i skomakergata” med meg. Hun ville bare vente litt til nærmere jul. Jeg kom på besøk en annen dag og nevnte på filmen. “å, ja! jeg og 2 til har allerede bestilt billett på strikke kinoen 14.desember. Du kan jo være med viss du vil” jeg ringte kinoen. Men det var ikke ledig ved siden av dem, så fikk i raden bak dem. Vel jaja, det kan sikkert gå.

Jeg løp til bussen. Jeg var opptatt av å huske å ta med sy skrinet mitt så jeg kunne feste tråder, men penalhuset med alle heklenåler glemte jeg. Så ringte henne, nei hun hadde ikke riktig heklenål. Hun så Kjersti også skulle, så ringte henne men fikk ikke svar, sendte sms. Kom frem, kom oss inn på kinoen, og Kjersti og hennes venninne satt helt bakerst. Venninnen til Kjersti hadde riktig heklenål. For hva er strikke-kino uten å strikke eller hekle? Det var loddtrekning som en både jule avslutning og 1 års jubileum for hekle kinoen. Rekord mange deltok. 160 stykker. Det utrolig morsomme er at hun eldre som satt ved min venstre side hadde også sine venner i raden foran, rett ved siden av mine venner. Så da følte jeg vi så filmen sammen og de til høyre var og koselige, på min alder, så man kunne kommentere litt om man ville på denne kjente klassikeren. For eksempel var det artige skuespillere jeg hadde sett på Kongen Befaler. Martin og Kristoffer. De hadde artige roller som blomsterhandler og postmann i filmen. Og hun til høyre for meg kjente igjen Lene Kongsvik. Veldig søt film, anbefaler. På slutten av filmen var det vanskelig å ikke gråte da den avsluttet slik den originale jul i skomakergata begynner. Da skomaker Andersen endelig hadde blitt snill og endelig kom seg ut av huset igjen. Når han titter opp i kameraet og smiler. Selv om Kjersti hadde ledig sete ved siden av seg, så ville jeg ikke flytte vekk fra min kjære nye kino venninne som jeg hadde til felles med å sitte borte fra våre venner. Da filmen var ferdig ble Kjersti med å gå til PP senteret hvor det ikke var langt fra der hu bodde så gikk jeg videre til Krana klubben. Der skulle jeg teste en pulsvarmer på en av mine kamerater som er til en i julegave. Og jeg fikk grøt og kjøre med en hjem.

Meg i blått.

Dagen etter strikke kinoen fikk jeg endelig festet tråder til min sjorte nr 2. Eller skal jeg kalle vest? Andre kaller det vest. Den vil jeg bruke på søndagen når det blir tatt opp nye medlemmer i kirken på scenen. Jeg er en av dem, da har jeg lyst å bruke den. Som en slags julepynt i adventstiden.


Her er de andre bildene jeg har delt.
Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

I Jesu favn

 

Darwin

Ut på tur

Jurassic Paint

Heste drøm

Edderkoppnett

Maria og Jesus ved graven

Kvinnen ved brønnen

 

Kvinnen ved brønnen


Kvinnen ved brønnen

2080kr

str 50x50

Ønsker du å kjøpe maleriet kan du ta kontakt 

Mail: [email protected]

I det gamle fengselet i Skien sentrum har Ungdom i Oppdag lokale. Det er en slags disippel trenings skole også kalt YWAM. Elever fra hele verden. De begynte å arrangere noe de kalte BURN Grenland 🔥 De arrangerte lovsangskvelder rundt om i kirkene i Grenland en gang i måneden. Jeg fikk et Ja da jeg spurte om jeg kunne male under lovsangen. De holdt nemlig på i 6 timer med flere team som byttet på å lede lovsangen. Jeg fikk deltatt flere ganger med å male foran ved scenen under lovsangen. (Bilde) Da jeg malte kvinnen ved brønnen. Og her er historien fra Bibelen:

“Da kommer en samaritansk kvinne for å hente vann. Jesus sier til henne: «La meg få drikke.» 8 Disiplene hans var nå gått inn i byen for å kjøpe mat. 9 Hun sier: «Hvordan kan du som er jøde, be meg, en samaritansk kvinne, om å få drikke?» For jødene omgås ikke samaritanene. 10 Jesus svarte: «Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg levende vann.» 11 «Herre», sa kvinnen, «du har ikke noe å dra opp vann med, og brønnen er dyp. Hvor får du da det levende vannet fra? 12 Du er vel ikke større enn vår stamfar Jakob? Han ga oss brønnen, og både han selv, sønnene hans og buskapen drakk av den.» 13 Jesus svarte: «Den som drikker av dette vannet, blir tørst igjen. 14 Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.» 15 Kvinnen sier til ham: «Herre, gi meg dette vannet så jeg ikke blir tørst igjen og slipper å gå hit og hente opp vann.»”

Johannes 4,7-15

Les mer HER

 


Oppdatering

Meldte meg inn i kirka

Det er enten nå til kommende søndag eller om et år. Det ble litt ekstra virkelig etter sommers hendelse… Følte jeg ikke kunne vente da.

Kort fortalt så hadde jeg kjæreste i sommer jeg kjente jeg var veldig usikker på, da kjente jeg motivasjon til å be i Troens Liv selv om jeg vel egentlig var på vei å starte i hans kirke. Troens Liv er kirken jeg har gått i nå siden 2020, hvor jeg har gått i flere kirker opp gjennom oppveksten min som ungdom og ung voksen. Hvordan skulle jeg høre fra Gud om det var rett eller ikke han jeg var sammen med? Så jeg ville komme meg til kirken som følt for å be under Guds nærværet i eksempel lovsangen. Hva er vel bedre enn å be midt blant andre som lovpriser Gud og kaller han tilstedet. Jeg ville komme sent og gå tidlig så jeg slapp å snakke med folk. Men på grunn av bil problemer og en del forstyrrende planer som eksempel besøk, så kom jeg meg ikke i kirken før etter jeg hadde slått opp. For det sa stopp. Fortalte mer detaljert HER. Og dette gikk over flere uker hvor jeg prøvde å komme meg til kirken. Siden motivasjonen var like sterk å be i kirken begynte det å gå opp for meg at dette var min kirke. Det var Gud som kalte meg. Var jo ikke naturlig å begynne i hans kirke da om jeg slo opp. Var jo ikke hans kirke jeg var motivert til å be i. Så skjer det videre at mingle angsten forsvant, så jeg ville være der hele møter i Troens Liv. Og få møter senere blir jeg invitert med i lovsangsteamet. Jeg har prøvd å få bli med i lovsangsteamet i alle de 3 åra jeg har gått i kirken. Forteller mer detaljert om det HER.

Det har gått noen måneder nå og det har gått veldig fint i lovsangsteamet. Så kommer det jo frem at de tar opp nye medlemmer 16.desember.

Hvis lovsangsteamet var en gave fra Gud over å innse dette er min kirke… hva får jeg i gave av Gud da om jeg melder meg inn? For det var jo i lovsangsteamet jeg kjente en sterkere tilknytning til kirken. Så da føltes det jo enda mer riktig å melde seg inn. Hørte rykter om at man må helst være innmeldt for å tjene i kirken, men det er ganske fint at jeg får føle tilknytning i å tjene i kirken FØR jeg melder meg inn. For hva om det gikk dårlig i en slik oppgave? Fikk en sterkere tro på at når jeg er offisielt innmeldt i kirken så lønner Gud meg enda mer, dersom det er hans vilje. Så jeg fikk arket og fylte ut. Det betyr bare at det er på tide å melde meg ut av Tabernaklet som jeg meldte meg inn i 2010.


Her er de andre bildene jeg har delt.

Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

I Jesu favn

 

Darwin

Ut på tur

Jurassic Paint

Heste drøm

Edderkoppnett

 

 

 

Edderkoppnett

Edderkoppnett
1460kr
Str. 30x40
Ta kontakt om du ønsker å kjøpe
Mail: [email protected]

Jeg dro til lekebutikken en gang og gikk til leke-dyr hyllen. Jeg fikk vel fort ideen da jeg så en edderkopp. Tenk å male et spindelvev i forskjellige glitterfarger og lime edderkoppen på i midten? og slik ble det.


Oppdatering:

Neste års prosjekt

Jeg besøkte en venninne i går lørdag som hadde bestilt pulsvarmere i rosa, pannebånd og mobil veske. Hun var svært fornøyd og sa at dette hadde blitt populært om jeg hadde satset på å selge det mer. Det gir meg jo motivasjon til å planlegge for neste års julemarked hvor det er mulig å ha stand. Da har jeg et helt år på meg å hekle og jeg fikk raskt tanker om hvor jeg skulle ha begynt for å ikke miste helt kontroll. Venninnen min fikk nemlig en følelse av at hun var den eneste som nå eide en slik fin mobil veske (utenom meg) hun var kjempe stolt.

 

Ideen er at ETTER jeg har spart opp til Mac og ny fugl (senest april), så vil jeg kjøpe garn fra Hobbii.no igjen. Da vil jeg fokusere først og fremst på rosa pulsvarmer til kvinner og mørke blå pulsvarmer til menn. Jeg hadde med noe jeg heklet som julegave for en i familien jeg skal feire jul med og mannen til hu jeg besøkte var enig at det var en fin farge for menn som han også kunne hatt. Så når jeg får kjøpt garn igjen kan jeg gå løs på disse to fargene og hekle small, medium, L og XL. Utenom pulsvarmere kan jeg og hekle samme mobil vesker (evt penalhus) som vist på bilde i forskjellige størrelser. Og da skal målet være å hekle såpass mange at med bare det kan jeg ha en stand på for eksempel Snipetorp marked allerede i august. Når jeg har nok til å ha en stand ut av de 3 varene, kan jeg endelig strekke meg lengre til å hekle eksempel glass brikker, tøfler, pannebånd, leggvarmere og mer ut fra hva jeg bestemmer meg for å hekle. Men samtidig så kjenner jeg det frister utrolig hardt nå å kjøpe mer garn i sort for at dette skal passe enda flere farger for å kunne kle meg slik jeg går i dag til kirken… for med tynn genser under jakken er disse skjerfene perfekte for å dekke over armen for litt ekstra varme:

 

Nei du kødder 😦 Nå må jeg vente i 45 minutter til neste buss i sentrum etter første buss… får jeg noen til å plukke meg opp tro så jeg rekker begynnelsen av møtet?

God andre søndag i advendt


Her er de andre bildene jeg har delt.

Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

I Jesu favn

 

Darwin

Ut på tur

Jurassic Paint

Heste drøm

Edderkoppnett

 

Darwin


Darwin

1433kr

Nr.109

Str. 40x50

Ta kontakt hvis du ønsker å kjøpe

Mail: mroenjom@online

Min kjære fugl Darwin måtte jeg jo male da. Malt fra et klipp da jeg filmet han stå på et scateboard. Tenkte at det kanskje selger bedre om jeg maler bilder jeg selv brenner litt for. Hva ville jeg malt til meg selv? For det jeg har oppdaget tidligere, at et bilde av min andunge fikk med en gang oppmerksomhet da de entret utstillingen i Gulset Nærmiljøsenter i September. Så vi får se om det forblir mitt bilde eller om noen vil kjøpe.


 

Oppdatering:

Min desember hverdag

Hva jeg gjør mest om dagen virker kanskje kjedelig, men utrolig nok er det og veldig godt. For selvdisiplin tanken min er ofte ikke stor nok til å lede meg til å gjøre mer nyttige ting. I desember nå så starter jeg dagen med å filme Darwin åpne dagens gave. Så lager jeg frokost mens han trapper rundt videre på kjøkkenbordet og leker med lekene eller julepynten jeg satt opp. Jeg spiser som regel i stua mens jeg ser på dagens luke av «24 Stjerners julekalender» på NRK Nett tv. Når jeg er ferdig å spise tar jeg som regel frem hekletøyet og jobber med noe til meg selv eller julegave. Videre ser jeg på «Asbjørn Brekke Show» på tv2play så «Snøfall2» på NRK igjen fordi jeg har fulgt litt med på kevin på tiktok, og noen av vennan mine kjenner han, så artig å se han i serien. Jeg kan også bli sittende i sofaen for å redigere det jeg filmet til julekalenderen, så titter jeg også innom «SELENE & ANGELIKA RINGER JULEN INN» på YouTube. De følger jeg også på tiktok. Og kanskje avslutter med Kompani Lauritzen, Kongen befaler julespesial eller “Kronprinsparet – vårt Norge” viss nye episoder er ute (Tv2play, discovery+). Da går timene for å si det sånn. Og jeg pleier også å skrive i dagboken min hvor jeg ber og reflekterer på ting som har skjedd. Men er jo ikke alltid jeg har en såkalt fri morgen. Det jeg ikke rekker tar jeg igjen når jeg kommer hjem. Slik ser “timeplanen min ut” på dagtid.

Mandag: Strikke Kafe på Oasen Kafe mellom 11 og 16 (eneste gangen jeg er der etter jeg sluttet å male)

Tirsdag: Trener på Heia treningssenter via frisklivssentralen og leser kanskje litt spansk der før trening 11:30-13:30

Onsdag: Frivillig som Lyttevenn på Oasen Skole 08:30-10:00

Torsdag: Vasker buret til Darwin og videre i leiligheten

Fredag: Trener på Heia treningssenter via frisklivssentralen

Men jeg orket ikke sist trening da. Kroppen ville bare ikke ut døra, og slik er det noen ganger. Ikke alt jeg gjennomfører som jeg har lyst til å få til.

Gjerne kommenter hva du ser av julekalendere på TV =D

 


Her er de andre bildene jeg har delt.

Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

I Jesu favn

 

Darwin

Ut på tur

Jurassic Paint

Heste drøm

 

Hestedrøm

 

Hestedrøm
Ferdig Malt Juli 2019
str 41 x 33
980 kr
Ta kontakt hvis du ønsker å kjøpe på
Mail: [email protected]

Jeg hadde bare en hest stående tror jeg, jeg likte å spare på miniatyrer og ville starte med dyr som så ekte ut fra lekebutikken. Mange er jo glad i hester. Så fant jeg en fin solnedgang jeg syntes passet til. Veldig fornøyd med resultatet.


Oppdagering:

Representerte søsken som pårørende

Det dukket opp et arrangement på Pivete senteret som omhandlet Jul. Dette er jo et tema for meg. Jeg ønsket jo å komme sammen med andre som står i lignende situasjon som meg. Mor sa på forhånd at hun ikke skulle, så da ble jeg trygg til å dra. Jeg hadde nemlig ikke klart å være like åpen om mor hadde blitt med, for våre behov i jula er helt forskjellige. Men veldig kleint egentlig om halvparten av de som møter opp er i samtalegruppe med mor til vanlig. Bordet var faktisk fullt. Pivete står forresten for Pårørende senter for psykisk helse og rus i Vest Telemark. Et senter med mye fokus på oss pårørende til noen med Bipolar og lignende.

Min familie er kraftig berørt og jeg har fortalt om dette i tidligere innlegg. Jeg ønsket selvsagt ikke å avbryte og var  imponert over hvor fort de tok ordet uten å avbryte hverandre. Jeg ventet på et rom til å snakke, før lederen ga tegn til å høre på flere som ikke hadde sagt noe. Da turte jeg å ta ordet. Jeg kunne rukket opp hånden selvsagt, men for meg er å rekke opp hånden når jeg har innlegg referert til noe av de andre har fortalt. Jeg ønsket ikke å rekke opp hånden til å bare fortelle MIN historie. Det fine med å la de andre gå først, betyr at de fleste ikke sitter inne med noe som de føler må ut akkurat da, så de sannsynligvis er mer til stede.

En liten skrivepause her da Darwin kom på tastaturet. 🤣

Så jeg fortalte min historie da. Jeg hadde pugget starten hele veien mens jeg hørte på de andre. Vet ikke om jeg klarte å følge med helt en gang, for jeg tenkte på den samme setningen igjen og igjen. Endelig fikk jeg sagt den.

“Jeg skjønner at det har blitt ille når jeg ikke klarer lengre å høre på julesanger. Jeg liker heller ikke å pynte til Jul og sagt jeg ikke vil kjøpe julegaver, jeg har så elendig med økonomi uansett, endte likevel opp med å lage julegaver da jeg hadde en del garn til overs. Men takknemlig for at jeg har noen tradisjoner jeg har glede av og det er juletre i form av kvister med leker til min fugl, pakke kalender til han og pyntet litt dukkehuset hans. Da jeg var 15 år døde siste besteforelder og siden da bare vært 3-4 stk hver jul. Unntak av noen julaftener da bror hadde kjæreste, men hun og var jo syk. Og da vi inviterte noen venner av familien, var han også syk akkurat da, en kompis av broren min. Det ble aldri bedre, men verre selv om vi inviterte noen til oss, så da har jeg skjønt jeg må ut. Og i 7 år har det bare vært meg, mor og far, og jeg bare blir så deprimert og når jeg lufter jeg vil feire et annet sted blir mor veldig sinna. Jeg har skjønt at hun er avhengig av meg, men det er nettopp da jeg må gjøre dette, for at hun skal bli selvstendig på å få en fin jul uten meg. Fortalte far at jeg er jo oppdratt selvstendig så jeg er ikke avhengig av dem for å få en fin jul, jeg må da få lov å feire et annet sted, han var helt enig i at mor har satt sin grunn til glede ned i oss barna. Og jeg tror ikke jeg får det bra med henne uansett når hun er avhengig av meg for da bryr hun seg jo ikke hvordan jeg har det når alt handler om at bare jeg er der, så er hun fornøyd, samme hva jeg føler liksom. Så mine følelser betyr ikke noe”

Ja jeg trenger ikke dele alt her… men sånn ca. Og det var som om jeg fikk applaus etterpå. Det var ikke bokstavelig talt applaus, men de takket for at jeg delte, de kunne endelig se for seg noe de ønsket å få sett lenge. Nemlig hvordan de friske barna kunne tenke. For de fleste rundt bordet var faktisk mødre, og alle hadde da også et friskt barn som bare var den snille, stille, problemløse ungen. En av dem hadde til og med begynt å bli syk nettopp på grunn av dette, å bli oversett. Da ble jeg glad for å føle en sterk hensikt. Jeg satt der og representerte de oversette søskena, dem som er den “sikre” i familien. Godt sagt, det var lederen som kalte meg en sikker person. Den som alltid er der, når den syke reiser unna. Når mor har en uforutsigbar sønn er det godt med en forutsigbar datter.

Forutsigbart – hva betyr det egentlig? Vel, ifølge gode, gamle ordboken, betyr det å kunne forutsi eller forvente med en viss grad av sikkerhet.

Derfor mor fortviler når jeg vil feire et annet sted, for bror kunne hun jo hvert fall ikke regne med. Hun tørr ikke prøve å styre bror lengre hvor han skal feire jul, så hun prøver jo nå desperat så godt hun kan å styre meg, at jeg skal være der. Slik jeg alltid har vært der for bursdager, fars dager, morsdager og jul. Litt av et ansvar jeg har. Og jeg er møkka lei og være den ene som står igjen til å møte opp, gi gaver, være blid og la dem få vilja si så dem får en fin dag.

Jeg/vi kom inn på dette med ufør, jeg er på vei mot ufør og jeg tok opp dette med at jeg har skjønt jeg har liten selvdisiplin tank, det stopper opp fortere enn kanskje for andre. Bare det å komme seg ut av pysjen kan være tøft i blant. Å komme seg ut døra. Lederen våknet til og noterte raskt ned. Hun sa “nå lyste det opp mange ting her, selvdisiplin tank ja, det var utrolig godt sagt. Måtte skrive det ned”  ikke bare kom jeg selv på ordet “mingle angst” men nå også “selvdisiplin tank” Og det er ikke så veldig gøy å mingle i kirken mot jul når alle skal spørre “hvordan skal du feire jul da?” Så vi snakket om det også, hva svarer man når julen er vanskelig… “Jeg skal feire med en barnefamilie” “Skal du ikke feire med din egen familie?” “Nei” “hvorfor ikke?” hva skal jeg si? “Vel jeg har jo ikke så lyst å feire med en bror som har blitt alkoholiker og ikke med foreldrene mine som ikke bestandig har så grei oppførsel fordi de er helt utbrent.” Derfor ville jeg skrive litt ekstra om dette nå, fordi jeg er her faktisk for å representere søsken som pårørende. Og jeg kunne sagt så mye mer. de ønsket å se meg igjen på selve juleavslutningen, men da må jeg melde meg inn som medlem, og tror mor kommer. Det vil bli så kleint når flere har hørt min historie…. Men sånn er livet. Og noen ganger må livet deles, for jeg kunne faktisk her hjelpe andre familier også. Derfor og lurt det noteres så jeg kan huske det til senere anledninger.

 


Her er de andre bildene jeg har delt.

Bare å trykke på link under bilde for å lese om dem

 

Broren til Arild

Arild

Jesu Kors

Levende håp

Hjerte kjede

Carry me

I Jesu favn

Heste drøm

Ut på tur

Jurassic Paint

 

Ut på tur

Ut på tur
970kr
Str. 41x33
Ta kontakt om du ønsker å kjøpe på
Mail: [email protected]

I tidligere innlegg “Jurassic Paint” forteller jeg om hvordan jeg ente opp med å lage et maleri med planke og figurer. Dette var vel det første jeg lagde og selve bilde er fra mine foreldres lysbilde fotoalbum tro? Det er min bror og adoptiv datter av fars og mors bestevenner. De er på første telt tur i skauen rett oppafor huset våres. Da jeg kom over dette bilde var jeg sånn “dette MÅÅÅ Jeg male!” for synets det var så fint. Så la jeg på en katt og en …. jordråtte? Jeg ble ganske fornøyd =) Slike plankebilder kan også bli stående på en hylle fordi planken gjør det mulig, så det er ikke krav til å henges opp på veggen.


Oppdatering:

Darwins julekalender

Da har de første dagene i desember gått forbi og Darwin har åpnet sine første Mini Brand Toys julekalender gavene 😆 Jeg deler dette hver dag på Instagram. Så vil du fortsette å se hvordan dette går videre, og om lekene er like hele den dag i dag, link til kontoen HER

Viral video

Sist jeg fortalte om dette hadde videoen nesten 80’000 visninger. Nå etter litt over enda en uke, så har over 150’000 visninger. Og det står 58’000 kontoer har vært innom kanalen min siste 30 dagene. Ennå videoen bare har vært ute siden 21.november. Og det er fortsatt den mest varslede videoen på instagramen til Darwin. Det strømmer også til med nye følgere hver dag. Her er det dokumentert:

 


Her er de andre bildene jeg har delt.
Trykk på linken under bilde 
for å lese om dem.

Jesu kors

Levende håp

Carry me

Hjerte kjede

Broren til Arild

Arild

Jurassic paint

Ut på tur

Arild

Arild
1164kr
Str. 40x50
Er du interessert i å kjøpe,
så kan du ta kontakt på Mail: [email protected]

Dette var første ape/gorilla bilde jeg malte på Oasen Kafe tidligere i høst. Det var først da den eldre mannen ved navnet Arild sa “det er broren min jo” Så malte jeg et ape bilde nr.2 og trengte navn. Endte derfor opp med å kalle dette for Arild og den andre for Broren til Arild. Det spredte godt humør i kafeen. Men jeg maler ikke der lengre nå. Jeg orker ikke mer av det presset jeg kjente på å dra dit så ofte i uken. Det var helt frivillig av meg å male der, men at bilder sto halvferdige midt i kafeen over mange dager var ikke en god følelse. For 2 ganger i uka trener jeg på dagen og orker ikke reise dit etterpå og onsdager er jeg frivillig på en skole. Og begge håper jeg blir kjøpt samlet, da kan det selges til 2000 kr om begge blir kjøpt av samme person. MEN jeg fikk en melding etter jeg delte forrige bilde på nett, «Broren til Arild» falt i smak som kjøp til julegave, han bare ville ta 500kr for det. Og for det første tenkte jeg: tidligere har jeg tatt 50% (jule tilbud) november og desember og jeg syntes det er bedre å selge billigere enn å ikke få solgt i det hele tatt. Så tenker jeg sier det er greit.


Oppdatering:

Hvem er han mannen?

Så var jeg å trente igjen og mens jeg trente så kom jeg på hva mer jeg ville fortelle her som var litt artig. Forrige uke når jeg trente var det en mann som smilte til meg. «Han har jeg sett før» tenkte jeg, men kom ikke på fra hvor. Dere vet dette er alltid litt kleint. Så jeg bare smilte tilbake. Sikkert litt sånn: «hvem i huleste er du»-blikk. 🤣🫣

 

 

Så gikk nå dagene og som fortalt i forrige innlegg var jeg i lovsangsteamet fredag(bilde) og lørdag. ikke før i kafeen søndag etter søndagsskolen lyser det opp for meg: DET ER JO HAN, GITARISTEN I TEAMET 🤣

 

Nå køddet du med meg. Hadde jeg sunget hele fredag kveld uten å legge merke til hvem som sto bak meg? Lørdagen var det bare meg og en på piano og søndag sang jeg ikke en gang i teamet. Søndagen hadde jeg gått til hoved ansvarlige for nyttårsfesten i kafeen, for å snakke om underholdnings innslaget, og mot oss der jeg satt ved bordet kom gitaristen. «Ååå det er deg, du som var på treningen jo! Jeg beklager jeg kjente deg jo ikke igjen» så startet samtalen. Vi snakket om hvorfor vi begge trente der. Jeg delte om at jeg ble sykemeldt i 2019, har en sykdom som jeg trenger å trene til og er på vei mot uføre. Men det er en lang reise fordi det er vanskelig å fylle kriteriene, jeg har måtte ta ADHD utredning og ville kalt det en kronisk utbrenthet med en liten selvdisiplin tank, så jeg vil nok lyktes med uføre til slutt.

Han fikk sjokk, så forteller han en ganske lik historie. Plutselig så følte vi oss vel mindre alene. Det er jo ganske kjipt å mingle med ukjente i en kirke når spørsmålet alltid skal være “hva jobber du med?” og man da ikke har lett for å svare. For man vil ikke helt forklare seg hvorfor man ikke jobber.

Meg “Det at jeg ble sykemeldt var faktisk en prest jeg kjenner som så det, han ba meg dra til legen og få sykemelding” (jeg nevnte navn)

Han “åja han ja! Han jobbet tidligere i Skien Misjonkirke vet du”

Meg “jada, jeg hadde han som konfirmasjon leder der. Jeg vokste opp i Skien Misjonkirke”

Han “han arrangerte Sunday Night Live og sånn og da Larry Norman døde hadde han en konsert til minne om han”

Meg “Ja! Det husker jeg. Jeg tok mye bilder på den tiden, så det har jeg dokumentert”

Han “Jeg spilte gitar for han da på den konserten”

Meg “ååå? Da har jeg bilder av deg da?” og vi ler

DETTE MÅTTE JEG SE ETTER

2005  – November – Råkk the Flåkk het det da konserten var. Ikke Sunday Night Live.

Til minne om Larry Norman

April 8, 1947 – February 24, 2008

Ok, her var den en feil… han gikk bort 3 år etter konserten hah. Han som nå er prest var hvert fall super fan, så han hadde langt hår. Sitt største idol.

Sånn så jeg ut da som en 15 åring:


 

Her er alle bildene jeg så langt har delt, 
link under bildene hvis du vil lese mer om dem.

Livets håp

Jesu kors

Hjerte kjedet

Carry Me

Arild

Broren til Arild

Jurassic Paint

 

Broren til Arild

Broren til Arild
1164kr
Str. 40x50

Ta kontakt om du ønsker å kjøpe via mail: [email protected]

 

Som fortalt forrige innlegg, så begynte jeg å gå løs på egne fotografier. Her malte jeg derfor også et gorilla bilde fra dyreparken i Danmark tatt ca 10 år siden da jeg var der med familien min. De på Oasen Kafe lo godt av bilde og han ene av dem sa “Maler du broren min?” og til alle han snakket med sa han “se hun maler broren min” denne mannen het Arild. Og han var den typen som hadde troa på at menneskene opprinnelig kom fra apene. Men hvorfor finnes det fortsatt aper om vi kom fra aper egentlig? Stoppet apene å utvikle seg? Jeg tror vi kommer fra støv jeg slik det står om i bibelen at Gud formet oss

Gud formet mennesket av jordens støv
og blåste sin livspust inn i neseborene.

1. Mosebok 2:7, 15

Men tilbake til saken. Dette endte med at jeg kalte maleriet for “Broren til Arild” og det var Arild selv veldig fornøyd med.


Oppdatering

Savnet i søndagsskolen

Jeg er frivillig på en skole og der møtte jeg igjen en fra kirken min, han spurte så om når jeg kom til søndagsskolen neste gang. Han ville så gjerne jeg skulle komme igjen. Men jeg sluttet jo å være i søndagsskolen og heller begynte i lovssangsteamet. Jeg ble så sliten og klarte ikke det ansvaret alene i søndagsskolen. Min siste gang var mars i år da jeg hadde 10 barn døgnet etter jeg hadde kjørt bror hjem som var full, noe som var veldig skremmende for meg. Men et av barna den dagen ga meg en form for trøst da han satte seg helt inntil meg for å vise meg spillet han spilte og spurte om jeg ville prøve. Da følte jeg tok en slags farvel med barna før jeg ba sjefen om å slippe flere ganger.

Ville Gud sende den type trøst igjen? Jeg spurte søndagsskole sjefen om det var greit jeg bare besøkte søndagsskolen. Siden det kom en langt møtehelg med undervisning hele helgen og jeg skulle lede lovsang fredag og lørdag, så da kunne jeg jo ofre lovsangen søndag og heller besøke søndagsskolen. Ja, om jeg spurte dagens ansvarlige, så var det greit. Ja, dagens ansvarlig ble veldig glad for litt ekstra hjelp. Videre spurte hun meg om jeg kunne ta noen julesanger på gitaren. Selv om jeg ikke liker julesanger fortiden, så visste jeg at på søndagsskolen blir det jo ikke så seriøst og jeg har fortsatt en el-gitar jeg ikke har fått solgt enda. Så jeg gjorde som hun sa og fikk øvd, skrevet ned tekst og akkorder til 2 julesanger. Jeg hadde også lyst til å ta med Super Mario Radiobilen jeg kjøpte som bursdagspresang til bror for noen år siden. Han liker litt sånn barnslige ting, men den ble bare stående, så jeg spurte om jeg kunne låne den og ikke levert tilbake 😛 Jeg vet nemlig at en av barna ønsket seg så veldig radiostyrt bil i fjor til jul. Det var en hyggelig tanke at jeg var savnet av barna. Det betyr jeg gjorde en forskjell, jeg dekte et slags behov for han. Så jeg kom og etter dagens leders undervisning om hva Julen handler om, så fremførte jeg mine 2 sanger. Dette skulle skje med et litt raskere tempo enn vanlig så barna kunne få danse.

Barna delte seg opp og de minste pyntet pepperkaker. Så tok jeg frem bilen min og de 2 eldste guttene slo seg løs med å løpe rundt med bilen. “Vi leker sisten” ropte jeg. Så prøvde han ene å ta meg med bilen. “Vi står på en plass, så vi må hoppe” og vi to andre som var målet hoppet så det så ut som vi danset når bilen kom mot oss.

“Jeg har en idee, dette kan være underholdnings innslag til nyttårsaften!!!” Gutta var enige. Og begge sa de skulle feire i kirken og ville være med å lede leken. “Vi får opp 5 personer. Vi markerer hvor de skal stå, så skal vi prøve å ta dem. Da kommer de til å hoppe og danse så det ser kjempe dumt ut” Derfor måtte vi øve, eller jeg lot dem øve. Det kan jo være dem som styrer bilen på nyttårsaften. Så fortalte vi det til nyttårsfest ansvarlige etter søndagsskolen. GODKJENT. Ååå nyttårsaften svikter aldri. Som jeg gleder meg. Hele romjula kan bli helt dritt og misslykka, Men selve nyttårsfeiringen er jeg heldig med å aldri svikte.

 


 

Her er de andre bildene jeg har til salgs. 
Bare å klikke på linken under bildene for å lese om dem også.

Levende Håp

Jesus kors

Carry Me

Hjerte kjede

Jurassic Paint

Broren til Arild

Hjerte kjedet

Hjerte smykke

959kr

Str 50x50

nr.103

Hvis du ønsker å kjøpe 
kan du ta kontakt på [email protected]

For å ha 100% rettigheter på mine malerier, så vet jeg det beste er å male ut fra egne fotografier eller abstrakt. Jeg har aller mest funnet noe på nett, men dette burde jeg ikke fortsette med, med mindre jeg legger flere bilder sammen. Dette er derfor et vellykket forsøk på å male et eget fotografi, nemlig et hjerte kjede jeg tok for sånn 10 år siden.


Oppdatering

Julen

Tenkte jeg denne gang kunne snakke litt om Jul. For dere som er engasjerte følgere her er nok og litt nysgjerrig på min jul i år. Det kan hende jeg etterhvert setter tidligere innlegg i privat for jeg har lagt frem ganske sårbare sider om meg og min familie. Jul har vært en ekstremt vanskelig tid de siste 15-20 årene og det har faktisk blitt bare verre og verre istedenfor bedre. Jeg skjønner det har gått såpass langt at jeg ikke klarer å høre på vanlig julemusikk, det skjer noe i meg når jeg hører dem og når lovsangsteamet i kirken ønsker å ha julekonsert kjenner jeg at jeg vil trekke meg. Bare det at de tok et par julesanger på øvelsen som en liten kort smakebit, så kjente jeg faktisk at tårene var klar for å komme. Det gjorde noe med meg. For det andre liker jeg heller ikke å pynte til å jul. Men på grunn av min fugl har jeg bidratt med et slags juletre han kan klatre i, jeg har pyntet dukkehuset hans litt og lagd julekalender. Se første pakken som ble åpnet i dag HER

Første jul med barn

I år fikk jeg endelig invitasjon av en barnefamilie til å feire jul med dem. Dette er faktisk søsteren til min brors eks kjæreste, de er en stor søskenflokk jeg har kjent til i 15 år minst. Og bånda ble sterkere med noen av dem etter at bror ble kjæreste med en av dem. Selv om de ikke er kjærester lengre har barna ville kalle meg tante og det har gledet meg veldig da jeg ikke har barn rundt meg ellers i hverdagen. De/vi skal feire hos svigers, det vil si mannens foreldre. Jeg vil rekke kirke først og om barna legger seg tidlig vil jeg selvsagt hjem til fuglen min igjen siden det er trist at han skal være alene hjemme hele dagen og er for kaldt til å være med ut noe sted. Invitert min familie på besøk da, men tror ikke det blir så lett. Er stadig drama, og jeg ønsker bare en drama-fri jul! Så da må jeg selv ta ansvar over min egen jul.

Snart har jeg de ikke mer

For kort tid siden når jeg besøkte denne barnefamilien, kom det en trist nyhet 😦 De skal flytte! I juli neste år. Da forsvinner reserve familien min ❤️😭 De flytter ekstremt langt bort. Svalbard? Der det er isbjørner og Reinsdyr. De flytter på grunn av morens jobb. Da kommer jeg jo til å miste kontakt med dem? 🙁 Men med en gang var det som om jeg visste hva jeg måtte gjøre fremfor å sørge:

Takk Gud for at du gir meg en ny familie

-Ba jeg. Nå kunne familien min hvert fall ikke nekte meg å feire jul et annet sted. Så mange ganger bror har feiret med deler av den familien og vært i jule selskaper, det er sørenma min tur. Og dette blir jo som en slags farvel? Er jo et halvt år til. Men takk Gud for at disse kunne redde julen min i år. Jeg bare kjenner jeg klarer ikke ta gledene på forskudd, fordi i fjor var jeg invitert til min tremenning, men hun fikk influensa rett før, så ble avlyst. Samme tid fikk bilen min motorstopp, så jeg slet med både å komme meg til julegudstjenesten og opplegget jeg meldte meg på i siljan. Bare kaos.

Ny familie på vei?

Bare få dager etter jeg begynte å be/takke veldig for en ny familie, så møtte jeg igjen en liten gutt som så meg dypt inn i øynene mens han sa «jeg er glad i deg» 😭 jeg har nemlig håpet oppe for hvem familie dette er Gud er på vei å sende! Så valgt å se frem til Guds velsignelse som nok kommer neste år!