Lever som en Sim

Endelig har jeg satt av tid til å redigere filmer igjen til youtube og blogge. Jeg sitter(16.september) i en ganske så tom leilighet og venter på at folk skal hente møblene, folk som jeg har avtalt med vil ha disse gratis møblene xD Det roer seg litt med flytteprossessen. Så da tar jeg tid til å skrive litt om filmen jeg lagde om å leve som sim.

Å leve som Sim en hel dag er ganske populært for The Sims elskere. Jeg spiller The Sims og lar Simmen gjøre hva den vil et døgn og jeg skriver ned alt som blir gjort og videre fører det inn på alarmen min:

På den tiden jobbet jeg med 7000 høner og da hadde tilgang til en del egg. Også de litt spesielle. Så jeg hadde tatt med hjem de minste eggene og dere får se at i noen av eggene er det ikke en gang plomme. Første måltid simmen lager er Egg med ristet brød. Jeg ville selvsagt teste i forkant om eggene var ferske eller gamle for de minste blir tatt til side og står på en benk frem til sjefene skal på markede, da gir dem bort de små til barna. Dette visste ikke jeg, så tok med meg noen av disse hjem. Men det var også for å vise andre, spesielt #sanbarna som jeg lager film med på youtube.

I Sims verden så er et minutt omgjort til sekunder, som utgjør jeg har veldig god tid før jeg skal gjøre neste på lista. Så fra jeg sto opp til jeg skulle lage frokost hadde jeg tid til å hente pakke jeg hadde fått i posten. Og under frokosten viser jeg hva pakken inneholder. Se hva når videoen er ute.

Dette ble filmet 18.august, så nesten akkurat gått en måned (17.september denne ble delt). Jeg ville så veldig gjerne filme en episode hvor jeg lever som sim i leiligheten. Speiselt før jeg flytter ut. Glad jeg fikk gjort det før det ble for mye kaos. For planen var å sove mye på jobben og bare 2 netter i uken hos en venninne når jeg er i skien. Sa opp leiligheten for å spare penger. Men midt i filmingen får jeg en uventet melding av sjefen. Dette førte til at jeg ikke klarte å fokusere og avbrøt filmingen. Jeg måtte sette meg til ro og la det synke inn for da kom det kaos snikende. Dette forteller jeg i slutten av videoen når den kommer på youtube.

Ellers er det mye rart jeg rekker å gjøre mens jeg lever som en Sim. Her er noen flere bilder:

Den uventede meldingen jeg får av sjefen hadde selvsagt å gjøre med at jeg ikke fikk lov å sove på jobben mer. Og jeg videre flytter ut av leiligheten uten å vite hva fremtiden bringer. For jeg sa opp jobben også fordi de ansatte en til og jeg ikke tjener mer enn nok til bensin, hva er vitsen da? Vil du lese mer om dette, link HER

Jeg har snakket med flere som vil være med å leve “En dag som Sim”. både TikTok venninner Lene (beetlegirl91), Ingeborg (@ingeborgm01), Hazel (@nutellawolfe) og jeg vil overraske Kim Danial(@danian92) med å endre hans alarmer en gang jeg kommer på besøk. For jeg vil også bygge hans leilighet og lage episode med han også. Eller får han med seg dette? da er det kanskje ikke en overraskelse lengre. Får se xD

Så planen fremover er å bygge hus på sims for å klargjøre videre episoder. Først kan jeg og Hazel leve en dag i en tom leilighet xD Det kan bli interessant. Leiligheten er jo allerede laget, bilde over. Bare fjerne møblene og tingene. Jeg vil også lage en episode på Hytta hvor jeg skal leve alene som Sim. For i begynnelsen av Oktober når jeg er ferdig å flytte ut tar jeg gjerne å hviler på hytta. Da kan jeg jo filme det. Videre bygge Lene sin leilighet og Kim Danial sin leilighet og Ingeborg Sin leilighet. Morsomte er om jeg spiller dem på forhånd og de ikke aner hva de skal gjøre før alarmen går.

Håper du vil følge med så du får med deg episodene =D Link under


Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Anbefaler: A Royal Night Out

Dette er en film av Dronning Elizabeth da de feiret at andre verdenskrig var over. En sann historie om at disse to søstrene kom seg ut i byen under feiringen. Jeg søkte opp og fant ut at det var ikke sikkert hva de gjorde, men det er en «hva hvis» film. Vi vet ikke hva som egentlig skjedde. Men det er likevel tenkt ut: hva kunne ha skjedd? Veldig søt film!! Og man blir litt kjent med Elizabeth og hennes søster, for de er da inspirert av hennes ungdomsår. For det er sant at de forlot slottet for å ta del i feiringen sammen med alle de andre i byen.

Nå er kjære dronningen gått bort i en alder av 96 år og det er på tide å se filmen igjen. Vil dere også? Den er tilgjengelig på iTunes 🙂 og kan til og med lastes ned for å se uten internett.

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

FLYTTE og så LISEBERG =D

Jeg har prøvd å få med meg Liseberg i flere år som arrangeres hver september med en gjeng kalt Krana. En bokstaveligtalt heisekran med klubbhus under. Som ledes av folk fra menigheten min. Det var selvsagt ikke Liseberg under Corona Pandemien, men så kom nyheten om turen og jeg ville se om jeg fikk råd for å være med. Jeg måtte hive meg rundt etter å spørre venninner, for de fleste reiser i par. Men så langt har jeg ikke noen å sove på rom med. Så da blir det å betale for dobbeltrom alene. Jeg fant ut jeg hadde råd da huseier ga meg lov til å betale litt og litt ned av husleien ettersom jeg fikk litt økonomiske vansker når jeg sa opp leiligheten.

Så ville jeg også ha det som et mål, en feiring. At jeg blir ferdig å flytte ut ting innen Liseberg =D
Slik at etter turen kan jeg fokusere på kunn vaskingen. Da er vi jo allerede over midten av September.

Oppsigelsen går ut 30.september.

Jeg gruet meg til å fikse møblene. Men etter tips så søkte jeg opp “gies bort i telemark” og jeg la ut en tekst på at jeg har mye møbler og bilder kommer snart. Jeg kunne ikke sitte stille etterpå. Det kom inn så sykt masse meldinger. 37 stk! PÅ en dag. Fikk panikk for folk ønsket jo bilder. så var jo bare å rydde av bord og hyller med en gang. Slang de oppi nye bananesker jeg akkurat hadde hentet. Så greit nok det var til hjelp med nedpakking. Avtalt de kan hentes etter helgen, (fra og med 12.sept). slik at jeg får ut mine personlige ting først og rekker å vaske over møblene. Jeg gir bort møbler fordi nesten alt har jeg fått eller kjøpt brukt til en billig penge. Orker ikke styr med å selge når det er så mange møbler, annet enn at jeg ønsker penger for kjøleskap siden jeg kjøpte det nytt. Og selv om venninnen min reagerte på at jeg ga bort mesteparten gratis, hvor hu mente jeg burde ta mer betalt, så ser jeg på dette som en velsignelse. Jeg kjenner en forventning i Guds rike at når jeg gir bort alt, så vil Gud velsigne dobbelte tilbake en dag. Når jeg velsigner andre, så vil Gud velsigne tilbake. Fikk jo også en melding fra en sørgfull kvinne som nylig hadde gått igjennom et heftig samlivsbrudd og måtte flytte og ikke hadde noenting. Det gjøres godt å gi bort til de som ikke har råd. Min velsignelse er på vei. Jeg tror ikke jeg ville gjort det annerledes. Selv om min venninne mente jeg kunne gitt henne ansvaret så skulle jeg fått penger for alle møblene. Det bare føltes ikke rett å styre etter penger. Men takker for tilbudet. Likevel er det 2 møbler jeg får litt penger for. De som jeg selv har betalt mest for.

Slik så det ut før jeg fikk ryddet bordet til å fotografere xD

Og så var det alle de andre møblene som også skulle fotograferes:


Så skrev jeg en liste på papir hvem som har sagt de vil ha det. Slik at de er først til å få det. Da satt jeg reservert. Klarte fort å få lite system på dette. Noe betyr at det blir og enklere med utvask når det ikke er møbler her igjen.

Sofaen tar og litt jobb. Å ta av alle putetrekk og vaske. Og er jo mye stoff, så tok 3 vask. Første rakk jeg ikke å sentrifugere en gang for skulle besøke en venn, så hang ut klissblaute på terrassen. Pluss at jeg må støvesuge over sofaen og pakke ned trekk og puter i søppelsekker. Da blir sofaen klar for henting.


 

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Mine første dager i “Ny JOBB”

Da var jeg endelig i gang. Folk skriver lykke til under statusen min hvor jeg fortalte  jeg skulle inn i en ny jobb. Men det de lite visste om var at dette foregikk hjemme første dagen. Jeg skulle gjenskape en episode som hente med venninnen min. Hun skulle selge en lampe, da kjøper hadde trygt “fiks ferdig” ante ikke min venninne hva dette gikk ut på. “Tror du pakker den inn og så sender den i posten” men det var jo en stålampe. Og hun fikk knapt plass i bilen ennå hu skulle bare på andre siden av veien. Haha ja kanskje jeg må filme det også, hvor kort veien er. For dag2 av dette arbeidet er å filme den leveres i “post i butikk” som er Rema1000 Herkules. Dette er min nye “arbeidsplass” Jeg skal lage filmer for dem. Og vi har allerede gøye ideer som gjør dette fun og en MIN greie. Sjefen er kjempe herlig og min bror jobber der.


Dag 2

Samme dag jeg hadde avtalt å filme resten på Rema1000 så sendte min kjære veninne Hazel meg melding om å treffes. Hun kunne jo være med som statist? Så jeg plukket henne opp klokken 12. Vi dro og filmet at jeg tok lampen inn i bilen, som selvsagt skulle være utfordrende. Før vi kjørte bort til der jeg skulle bære den inn i butikken.

Hazel som prøver å bære lampen xD

Så da bærer jeg da. Noe jeg redigerte til fortfilm. Ble utrolig underholdende.

Hazel koser seg som statist: en annen kunde som ler og filmer meg med telefonen

Min far derimot som skulle filme fikk også være statist xD han så rart på meg. ble og funny.

Så fikk jeg endelig båret den inn i butikken

Min bror som ansatt kom løpende for å hente bordet som det sto “postnord” på og spurte om jeg skulle poste før han sa at

“her kan du poste alt alltid”:

TABBE:

Sjefen likte videoen og sendte klippet videre til PostNord. Dem ville ikke godkjenne videoen. “post alt alltid” ble feil når det ikke er en forsvarlig pakke. Dette burde vært mer gjenomtenkt. Så jeg får ikke lov å dele videoen offentlig. Får såfall gjøre en liten endring. Jeg tar en pause mens jeg fokuserer på flyttingen. Og så ser vi hva fremtiden bringer. Jeg og Hazel utviklet flere gøye ideer for Rema1000 reklame sjefen og likte. Men så føler jeg at det kommer noe annet. Så får vente å se.


Bursdag

Jeg pleier å møte mine “tantebarn” på onsdagene og tenkte jeg måtte varsle at jeg var opptatt og litt engstelig om jeg hadde energi til å komme til dem og arrangere leker. Så hører jeg at Nomi har bursdag, fyller 5 år. Jeg ble dermed invitert i hennes bursdag. Det kunne jeg ikke si nei til =D Så etter noen timer på cafe med Hazel så dro jeg i barnebursdagen. Filmet også for dem. Skulle gjerne lagt det på youtube, men da må jeg ha godkjennelse av foreldrene til alle barna. Får se hva det blir til =)




Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

TikTok Historien2 – 10.000 følgere på 100 dager

Først Opprettet:27/10 2020, 09:50 på Miniblogg.no

10.000 følgere på 100 dager

Da jeg hadde 4000 følgere fikk jeg min første kristne tiktok kamerat (Henry Oliver) så vi begynte å chatte. På samme tid ble han også venner med flere i området sitt gjennom TikTok som endte med at jeg ble invitert til å komme opp og treffe dem siden de alle hadde lyst å treffe meg. Så da tok jeg turen august 2020.

Første 8 uker på TikTok HER

Første 10 uker på TikTok HER

Og disse var Martin (@manylandy) med daværende 110.000 følgere (nå 25´000 på @manylandy777) , Kim Danial (danian92)  47.000 følgere (nå 66´000) og Levi (@jegerleviyo) med 18.000 følgere (nå 95´000). Da fikk jeg jo fort litt dra hjelp, når de ville lage TikTok med meg. Så jeg fikk flere følgere. Det ble en del spørsmål på TikTok om jeg og Kim var kjærester og jeg fikk høre at jeg var en jenteversjon av Manylandy. Sammen med dem fikk jeg være meg selv og vi ler veldig mye mens vi lager videoer. Vi ble stoppet på gata av demmes fans og folk tok stadig selfies. Det var en ny verden for meg. Jeg måtte selvsagt rope ut at de må følge meg også, for meg hadde de aldri sett før.

Jeg kom fort opp igjen på en ny tur i september 2020. Da hadde jeg 9900 følgere og klarte å nå 10´000 mens jeg var sammen med dem. Det var ikke en hvilken som helst dag jeg nådde 10´000, nei, det var min dag nr.100 som aktiv på TikTok.

De to første gangene var jeg der i 10 dager i strekk hver. Så i oktober var jeg bare et pr dager.

Første 12 uker på TikTok HER

100 Dager på TikTok HER

Første 16 uker på TikTok HER

 

Kim Danial hadde også en aktiv YouTube kanal så var vel allerede første gang jeg var der at jeg ble med på en saft-smake video som jeg aldri hadde trodd ville være så morsomt å være med på.


Har du ikke sett Tiktok historien 1 hvor jeg gikk til 5000 på 6 uker, så er linken HER


 

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Mimrer Jobben med 7000 høner

Jeg lagde jo en god del TikTok da på jobben sammen med alle disse herlige dyrene.

Nå er den tid over og har samle alle her =)

1 Presenterer den nye jobben
2 My Uniform
3 Mareritt Advarsel
4 Bråkete høner
5 Hvordan jeg pleier å vekke hønene
6 Trege egg
7 Besties
8 Varpesjuk?
9 Skoene på jobben
10 Hønene har det bra
11 Tyven Tyven
12 NOT a bad day today
13 Hvordan jeg vekker hønene Del2
14 Selger egg
15 Kattunge
16 Baby egg
17 Hilser på geitene
18 Bor på jobben
19 Hva er inni egget?
20 Kattungene
21 Mater geitene
22 En vanlig dag på jobben…
23 Han er farlig
24 Tester egg
25 Dette er min sommer
26 Sprang ikke så langt
26 Sovnet hos geitene
27 Fant biblioteket
28 Fluefri tid
29 Dårlige nyheter
30 Sier opp
31 Hvor skal jeg bo?
32 Går mot en avsluttning
33 Forteller hønene nyheten
34 Hvorfor slutter jeg?
35 Siste kveld på huset
36 Ny jobb
37 Sier farvell med alle hønene
38 Første og siste dag på jobb
39 It´s time to say Goodbye
40 Et lite minne


 

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Hatt Cøliaki i minst 10 år uten å vite

Først Opprettet:05/04 2022, 20:06 på miniblogg.no

Hatt Cøliaki i minst 10 år uten å vite

Man blir vel ikke sterk uten noe motgang i livet?
Og her er en av mine kamper i livet. 

Først i 2010 gikk jeg til legen fordi jeg hadde mye vondt i magen. Feis mye, det romlet noe voldsomt. Jeg hadde også mistet mensen, og slet masse med kviser. Så for det meste gikk jeg med håret fremme så jeg kunne sjule ansiktet. Da jeg prøvde renseproduktet ble det jo bare verre… husker jeg gråt og kastet produktene hardt i gulvet av fortvilelse. Var kanskje tydeligvis noe innvendig som ikke stemte. Siden jeg begynte å lære at kviser er jo en del av utrensningen. Så ja. Jeg gikk til legen da. Og så slik ut:

Han sa jeg hadde nok irritabel tarm. Og videre henviste meg til Gynokolog, på grunn av manglende mens og kviser. Dette var jo tydeligvis en hormonforstyrrelse. Og svarene fra Gynokolog var PCOS. Mange cyster på eggstokkene syndrom. Altså det var for mange cyster som tilsvarte litt problemer. Han ba meg være forsiktig med vekten. Altså trene mer, og legge om kostholden. Jeg ble anbefalt å gå glutenfritt, lavkarbo og laktosefritt. Lærte hvor skadelig disse tre er og at man kan utvikle allergier og flere sykdommer av disse. Som tydeligvis gjalt meg, for jeg hadde jo pcos nå. Men noe av det tåpeligste var da legen først ba meg unngå gluten, melk og sukker, for så anbefale meg drikke Biola Melk og spise Activia yoghurt. Fordi jeg hadde jo irritabel tarm. Ikke på tale om jeg rørte de produktene siden.

Husker jeg ble mer oppmerksom hvordan jeg reagerte.

Jeg begynte å gråte bare av pr feite brødskiver. 
Mamma lo for hun syntes jo dette var helt sprøtt å se meg gåte etter bare to brødskiver. Men husker jeg gråt enda mer da for følte mamma var så lite omsorgsfull oppå det hele, så hun fikk da litt kjeft også. Ble ganske mye kaos på den tiden. Ja for jeg levde jo med samme symptomer som å ha PMS konstant. Kan godt hende det også var fordi dette var midt i endringen av kostholdet og jeg da reagerte litt ekstra. Altså gikk fra karbohydrat som en energikilde til fett som en energikilde. Tøff prosess. Og husker også spesielt den gangen jeg ble sliten av å arrangere min egen bursdagsfeiring i 2012. Jeg kjøpte masse godis, men akkurat under feiringen var jeg ikke søtsugen nok. Så da jeg kom hjem satte jeg alt foran meg og gomlet i meg og var litt furten over hvordan jeg følte feiringen gikk. Det endte med at jeg gråt noe voldsomt utover natta og holdt på å si opp jobben på kiwi fordi jeg var så langt nede. Sendte meldinger til sjefen min midt på natten, noe jeg aldri skulle ha gjort. Jeg orket ikke mer. Jeg var på det verste stedet, og dit vil jeg aldri igjen. Bare fordi jeg hadde spist litt godteri :P… eller mye da… Jeg hadde jo hatt bursdag. Var det ikke lov da å spise rester? Skjønner dere hvorfor jeg omsider fikk litt angst over disse produktene eller? Spesielt sukker.

Men ved endring av kostholdet, vitamin inntak og trening: 
Smertene og rumlingen i magen forsvant, jeg feis mindre, fikk kontroll over -kvisene, -tankerush, -søvn, -vekten og omsider humøret ble stabilisert. Jeg var heldig som fant ut av dette tidlig, ellers kunne jeg blitt veldig stor, og da ikke kunne fått barn. For det er noe med insulinet som ikke fungerer som det skal. Men er jeg flink nå, så skal jeg kunne få barn. Da jeg først var hos Gynokologen 2011 sa hun at når jeg skal få barn må jeg komme tilbake for å få hjelp. Mens… i 2017 etter mye kamp med kosthold og trening… så alt fint ut. Selv om det er en kronisk sykdom, ville jeg kunne lettere få barn.

Og det var en hard kamp, å motstå fristelser, å trene nesten hver dag. Så noe utskeielser måtte jo til for å ikke gå helt på veggen av å kjempe imot. Ikke lett å kjempe imot når mamma fortsatte å ville servere meg kaker og rabarbaragrøt med mye sukker og melk. 😛 Hun endret ikke sin kost for å hjelpe meg da jeg bodde der eller kom på besøk. Først mange år senere da hun trengte selv å gå ned i vekt som hun prøvde lavkarbo. Men melken var vanskelig å kutte. Så når hun er frivillig snill og holder av litt omelett til meg om jeg overnatter, er omeletten gjerne dynket i ost. Klagde jeg: ble hun fornærmet. Og replikken som gikk var ofte «må jo kunne unne seg litt innimellom» Men frokosten er viktigste måltidet på dagen og jeg hater melkeprodukter nå etter hva jeg har lært!

Så…. hva skjedde med Cøliakien

Januar 2022 hostet jeg litt hardt etter en kort intens kiling i halsen og av det opplevde blodsmak i over en uke. Leste det antageligvis ikke var noe alvorlig. Men samme tid hadde jeg sliti med slim i halsen over lang tid. Da jeg begynte å tenke på legen. Hva om slimet er en allergisk reaksjon? Jeg har lite tenkt på allergier siden jeg lærte at Gluten og Laktose tetter tarmene og det kan utvikle allergier og andre sykdommer. Så jeg var ikke redd for å få allergier siden jeg tok så avstand fra det. Men når jeg tenkte over det, så hadde jeg aldri tatt en blodprøve for å sjekke.

Jeg dro til legen og tok en blodprøve 
Februar 2022. 
Derfra ble jeg videre henvist rett til Gastroskopi. Det var antydninger til Cøliaki. Og før Gastroskopien spiste jeg mer Gluten da. Men jeg oppdaget jeg knapt reagerte noen ting. Ingen smerter, omtrent ingen fising. Opplevde fising kunne komme på helt andre ting liksom.

Etter Gastroskopien fikk jeg brev om at jeg er henvist til Endoskopien.

Videre sto det i brevet: 
“Du vil få time til Cøliaki skole i uke 38. 
Ta kontakt med fastlegen din hvis du blir dårligere i ventetiden” 

DÅRLIGERE? Jeg tok kontakt med legen for å fortelle -jeg reagerer jo knapt? og har grei kontroll på å ta avstand. Når jeg først spiser; reagerer jeg knapt. Han sa jeg måtte bare ringe dem og avlyse. Har jeg Cøliaki så forandrer det ingenting. Annet enn jeg kan si det. Men det verste med å si jeg har Cøliaki til folk jeg besøker er at da blir det ekstra melk og sukker og karbo bomber. Og da virker jeg hvertfall uhøflig om jeg ikke tar imot, for de er jo glutenfrie? Da har de kanskje brukt mer energi for å finne noe glutenfritt.. og så vil jeg ikke ha det? Jeg har jo ofte mer angst for karbobomber fordi det er jo det som gir meg humørsvigninger. Skal de servere grønnsaksdipp så får jeg angst for rømme… og gullerøtter?… Vel det skjedde faktisk da jeg for første gang fortalte jeg hadde Cøliaki til noen jeg skulle besøke. Jeg fikk grønnsaksdipp. Og sukkerfylte hjemmelaga sarah bernard. Har endret helt smaksans etter kostholdsendringen min, så kaker ble alt for søtt for meg haha.

Så ja, det er vel bekreftet Cøliaki. 
Jeg dropper/utsetter endoskopien da… men jeg skjønner det godt. Jeg kan godt hatt Cøliaki i over 10 år. Beskriver jo mageproblemene jeg hadde da jeg fikk PCOS. Bare glad det ikke ble motsatt, om jeg fikk påvist Cøliaki 10 år før PCOS. Fordi mange folk jeg møter med Cøliaki er overvektige. Og overvekt er krise for oss med PCOS. Folk med Cøliaki velger glutenfrie brød som inneholder mye maismel og potetmel. Og det er store karbohydrat kilder. Noe som går inn som sukker. Og man går opp i vekt, pluss det svinger på humøret. Husker jeg bare har prøvd glutenfri pizza, og jeg kjennte blodsukkeret skøyt høyere til værs enn med gluten. En gang i starten jeg spiste en hel pizza med en venninne måtte jeg legge meg på gulvet, følte jeg hadde Epilepsi. Hadde skikkelig hjerteklapp. Føltes ut som om hjertet hoppet i 100. En skikkelig stressende følelse. Mest ubehagelige noen sinne. Så jeg dropper jo bare brød, bakevarer og pasta helt. Ellers er jeg glad i nøtter og frø. Så har laget brød (og pizza) med dette før. Men koster mer enn jeg har råd til. Ikke glad i å lage mat heller. Og støtte fikk jeg jo ikke. PCOS penge-støtte går kun til fjerning av uønsket hårvekst… og det har jeg ikke. For fant det ut så tidlig at jeg slapp unna en del symptomer.

Er jeg ikke kristen da og tror på helbredelse? 

Selvsagt tror jeg på helbredelse og bedt masse over dette. En gang jeg var i et felleskap med kirken jeg gikk i tilbake til 2013 hadde jeg fått servert kake, og jeg kjente en demonisk depresjon sneik seg inn. Følelsene som prøvde å dra frem alle problemer og bekymringer jeg hadde liggende. Men nei, jeg hadde egentlig ikke en grunn til å VÆRE deprimert. Ikke noe dødsfall å sørge over eller lignende liksom. Jeg la hånden på magen og ba noe som “Forsvinn følelse i jesu navn, du har ingenting her å gjøre, jeg tror ikke på deg. Forsvinn! Forsvinn følelse i Jesu Kristi navn! JEG TROR IKKE PÅ DEG!” Følelsen hadde ikke god nok grunn til å være der, kakene var langt i fra god nok grunn. Ikke velkommen i det hele tatt. Og siden har ikke den type følelsen kommet tilbake. Det var en skikkelig snik, som kom etter inntak av høye inntak av sukker. Altså jeg fikk et akutt blodsukkerfall. Jeg ble skrøpelig, der fikk depresjons-ånden plass.

SUKKER GJØR OSS SKRØPELIG!!

Men å bli kvitt hele diagnosen kan kanskje være en lengre prosess også, en prøvelse? Jeg har jo bedt lignende bønner over PCOS flere ganger. Uten hell. Og satan kan prøve å bruke symptomene til å dra meg ned i søla når jeg kjemper for å leve et optimalt liv. Utmattese og trøtthet er jo også et symptom. Men ble faktisk litt letta da jeg fant en tekst som var det jeg følte var grunnen til at jeg ikke er helbredet enda, som jeg holder litt på mens jeg venter og ber:
“Noen ganger venter Gud med å helbrede fordi mirakler på et senere tidspunkt vil ha større effekt på omgivelsene. Kanskje det vil føre til at mange vil bli frelst når de hører om helbredelsen.”
Side 175 fra boken “nøkler til din helbredelse” av Svein-Mange Pedersen
“Jeg ventet, ja, ventet på Herren. Da bøyde han seg til meg og hørte mitt rop” Salmene 40.1
Jeg ber også ofte om kunnskapsord om når tiden er inne. Ber om Kraften til å be rett når helbredelsen skal gjennomføres. Ber om å ha lyst til å bli helbredet! For både PCOS og Cøliaki handler om å passe seg for det som skader kroppen. Reaksjonene er en motivasjon, da skjerper jeg meg til å ta vare på Guds Tempel. Til å trene også. Gluten, laktose og sukker -skader jo kroppen.

“Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere? Dersom noen ødelegger Guds tempel, da skal Gud ødelegge ham. For Guds tempel er hellig, og det er dere.”
1.korinter 1. 13:16-17

 

Men så langt hatt bare fred over at det er Gud som bestemmer når, ikke jeg. Jeg haster ikke, ønsker ikke å gå foran Gud.
“Den som tror, haster ikke.”
Jesaja 28:16

Skal jeg sjekke om jeg har blitt helbredet etter forbønn må jeg jo gå til gynekologen liksom. Det holder med hver tredje år for å si det sånn. Vi kan kanskje velge å tro vi er helbredet; men den ekte troen kommer da av Hellige Ånds åpenbaring. Åpenbaring finner vi sammen med Jesus Kristus. Det viktigste for meg er ikke å bli frisk, det er jeg uansett når jeg kommer til himmelen. Men at Gud kan bruke det kommende mirakelet til å Åpenbare for flere å bli troende at Jesus Kristus fortsatt lever og kan helbrede mennesker i dag; det er jeg med på 😀 Og bønnen jeg kanskje har bedt mest over dette er

«Kjære Gud, jeg stoler på at du sier i fra når jeg er klar for min helbredelse, i Jesu Navn Amen»


“Eller vet dere ikke at deres legeme er et tempel for Den Hellige Ånd som bor i dere, og som dere har fått fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. Dere er dyrt kjøpt! La da legemet være til ære for Gud!”
1 korinter 6:19-20

Mitt legemet skal være til ære for Gud. Jeg vil ta vare på det! Og har lært hvordan


Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

TikTok Historien1 – 5000 følgere på 6 uker

Først Opprettet:04/08 2020, 16:14 på Miniblogg.no

5000 følgere på 6 uker

Vel.. så ga jeg Tik Tok en sjanse da. Der jeg satt i sofaen i en kirke etter at alle barna hadde dratt hjem på en bo-hjemme leir i Kragerø. Det var jo Corona, men ting begynte å gå bedre, så en liten leir med under 20 barn gikk da vel fin. Vi fulgte jo rettningslinjene som var på den tiden hvert fall. Det var Juni, midten av juni var det. Og disse søte jentene jeg hadde ansvar for hadde Tik Tok. Jeg også, men jeg hadde ikke lastet opp en eneste film. Før denne leiren. Startet med at jeg kjedet med en kveld alle sov hjemme. Men jeg bor jo ikke i Kragerø, bodde 1 time unna, så jeg fikk lov å sove over i kirken, da slapp jeg å kjøre hjem. Og der en kveld jeg var alene hoppet jeg rundt på sofaen etter noe jeg sjapt fant på tik tok, nå hadde jeg jo fått noen ivrige nye jenter til å følge meg. Og lite visste jeg hvordan det senere ville ta fart.

Første 2 uker på tiktok HER

Første 4 uker på tiktok HER

Som sykemeldt hadde jeg nok av tid. Spesielt til noe som faktisk ga meg energi, og det var å lage filmer. Og da brukte jeg tiden godt, lastet opp i gjenomsnitt 4 videoer HVER DAG. Og etter en voldsom respons på et lite olsenbanden klipp, jukset jeg litt til. Jeg fortsatte å laste opp olsenbanden klipp hver dag, og de fikk enormt oppmerksomhet. Så slik fortsatte jeg =) Jeg liker dessuten både Minecraft, Roblox og The Sims, så ville klart bruke interessen min for hva det er verdt når det er så populært. Ikke minst er jeg kristen, og jeg fikk mange overraskelser da jeg så all god kristen humor som lå ute fra andre land, kunne jo gjenskape dem på norsk. Jeg elsker skuespill og har både kompetanse og studert media, musikk og teater på skole. Så da jeg så over andres videoer, var det fort jeg kunne tenke “dette kan jeg bedre” Fort gjort flere manglet evne på innlevelse, rytme, eller hvordan filme og klippe sammen videoen. Så det tok faktisk ikke en uke en gang før jeg fikk første 1000 visninger. Så enkelt som Tik Tok skulle være. Og det tok vel knappe 2 uker før jeg fikk mine første 10´000 visninger =) Så da er det jo lett å motiveres til å fortsette, når Youtube går tregt. Så Kan jeg jo bare henvise dem over til youtube etter hvert. Hadde knapt rørt youtube på de siste månedene xD 

Videre fant jeg en populær sound hvor alle spilte moren, så da ville jeg prøve å spille jentungen i et forsøk på duet med en venninne som spilte moren. Men da jeg la ut meg alene litt senere fikk den voldsomt med visninger før alle nye følgere strømte på. Dette var visst en viral video som fortsatte. Spesielt Thailandske barn begynte å følge meg og før jeg visste ordet av det; så sto det at jeg hadde flest følgere fra Thailand. Og så ble det over 1 millioner visninger. I denne perioden fikk jeg sørenma 500-1000 nye følgere om dagen. Jeg gikk fra å være 400 til 1000 følgere på et døgn. Og jeg rakk knapt å takke for 1000 følgere før jeg kom på 2000 og 3000 xD Tok knapt en uke.

Første 6 uker HER

I starten fikk jeg regelmessig i gjenomsnitt 10 nye følgere hver dag ettersom jeg lastet opp ca 4 filmer hver dag med ulike temaer. I tillegg passet jeg min bestevenninnens katt i 3 uker mens hu var på ferie, så da ville jeg benytte denne muligeten til å lage mange videoer med den også. Så det koser jeg meg med =)

Målet ble selvsagt 10´000 (10k) følgere innen 2021. men i denne farten kunne det jo gå fortere xD Det kom inn flere følgere enn likes når jeg får varsler. Ikke så ille det. Våknet til 99+ varsler flere morgener. 
Og jeg har fått flere tik tok venner, det gøye er at to av disse som også er norske og kristne joiner en minecraft server, så nå blir det både mer spilling og mer filming =D
Håper også flere tik tok´ere vil legge meg til  på roblox, så blir det og gøyere der å filme til tik tok. Dette er jo gøy =D og får meg tilbake til live igjen hehe

Er noen av dere ute på Tik Tok? 
Hadde vært moro om jeg så dere der ute.


FORTSETTELSE FØLGER  HER


 

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Nyhetsbrevet jeg sendte rundt

Våren 2022 var det mange av engasjerte venner som fikk nyhetsbrev i starten av juni om hva som skjedde i livet mitt. Dette var også en introduksjon, et vitnespyrd, hvordan har jeg egentlig havnet dit jeg er i dag? Jeg var forberedt på å sende nye nyhetsbrev i fremtiden, men tror det er bedre å holde dem/Dere oppdatert her på blogg. Så til alle som ikke har fått nyhetsbrevet… her er det:


 

«Jeg ser at Gud har gitt deg mange blomster. Du prøver å velge ut en av dem og vanne bare den
Sommer 2022 ene. Slik du ser andre velger ut sine blomster (lege, lærer, brannmann osv). Men du klarer ikke å velge hvem du skal vanne. Du har fått mange blomster for å sette alle blomstene sammen til en bukett for å vanne alle samtidig for å vise alle Guds goder.»

 

En profeti av Marianne Braseth

Hun delte den med meg under en undervisnings uke om profeti på Filadelfia Bibelskolen i Oslo 2010/11. Jeg kjente meg igjen, jeg klarte jo ikke å legge noen av talentene fra meg fordi Gud vil bruke alle til å vise hvem han er. Profetien har vært en varende bekreftelse.

Jeg hadde problemer med å velge året før.

Jeg var leder i dramagruppen, assistent i barnekoret, møtevert på ungdomsmøtene, i ungdomskoret til Arvid Pettersen, fotograf og mer i Tabernaklet. Med store drømmer om å ta med erfaringene videre tilbake til Peru som misjonær. Jeg fikk mange nære relasjoner med barna jeg møtte sammen med Hedmarktoppen Folkehøyskole på misjonstur i 2009(bilde) Og jeg har fortsatt kontakt med flere av barna i dag på Facebook som nå har blitt voksne. De har jevnlig spurt om når jeg kommer tilbake. 

Jeg måtte ta et valg da det ble for mye for meg.

Til slutt etter mye bønn og kamp avsluttet jeg skolegangen på Hjalmar Johansen Videregående Februar 2010. Jeg fullførte ikke studiekompetansen. Jeg følte det jeg gjorde i kirken det året hadde større betydning. Troa er like sterk i dag. Jeg var ment til å vanne alle talentene, med mitt største ønske å blant annet bruke musikken min til å dele evangeliet.


Etter å ha studert Media og kommunikasjon på Porsgrunn 06/07/08 og Hjalmar Johansen videregående skole 09/10, Drama på Hedmarktoppen Folkehøyskole 08/09, Bibelskolen på Filadelfia i Oslo 10/11 og Musikk på Ansgar Bibelskole 14/15
så fikk jeg renholder-jobb via min kusine i et firma som jeg hadde planer om å ha på siden mens jeg vokste på talentene mine. Men grunnet en sterk syk pårørende og selv fikk PCOS i 2010 og Cøliaki (måtte gå mest mulig glutenfritt, laktosefritt, lavkarbo og trene) så ble jeg utbrent! Fikk mye «mingle-angst» og sykemeldingen startet april 2019 etter 4 år i firmaet.

Jeg var 29 år da jeg ble sykemeldt.

Fikk raskt fokus på Jesus (fra Matteus 4) som fastet i ørkenen i 40 dager og Josef (1.Mosebok 39) som var i fengsel 2 år før de begynte sine gjerninger som 30. Jeg var fult klar over at fast jobb ikke var mitt kall, så jeg var forventningsfull hva som ville komme da jeg også fylte 30 i april 2020. Jeg hadde også vært trofast som Fritidskontakt gjennom Skien Kommune i 4 år. Siste året følte jeg at Gud hadde andre planer for meg. Jeg skulle ikke lengre være pliktet til noe ukentlig arbeid i Skien. Så februar 2020 sa jeg opp jobben som Fritidskontakt. Vi hadde likevel skrevet ned vår siste avtale 11.mars 2020. Avslutningen inneholdt kebab og film. Til vår store overraskelse stengte hele Norge ned allerede dagen etter. 12.mars 2020 fikk alle Fritidskontakter i Skien kommune sms om at vi ikke kunne møtes videre.

Under Corona Pandemien

så ble jeg en av mange som slang meg på å prøve TikTok for første gang i juni 2020. En mobil-app hvor man deler korte underholdende videosnutter. Etter all kompetanse i film/media produksjon, skuespill og musikk, så fikk jeg 2 millioner visninger på en video bare etter en måned. Videre fikk jeg over 1 million visninger totalt på min populære karakter navn #mimmimarsipan (bilde) Jeg vokste i stor fart til 10´000 følgere på 100 dager. 
Og nådde 25´000 på et år på kanalen min @mirimoro.

 

TikTok

viste seg også å være et felleskap for flere kristne som deler evangeliet. Jeg ble dermed kjent med blant annet 
Martin Hansen (@manylandy777 110´000 følgere) Kim Danial (@danian92 60´000 følgere) og Daniel Haddal (@danielhaddal 20´000 følgere) Noe som gjorde til at jeg fikk være en del av felleskontoen med navn @Jesusinfluencerne. Ikke bare det, jeg hadde min første tur til Gjøvik i august 2020. En by 3 timer unna, hvor jeg begynte å reise månedlig. Der samarbeidet vi for å spre evangeliet og glede på denne populære plattformen.

Jeg ble oppdaget av Kanal10 og Visjon Norge.

Etter 3 TV intervju, 2 avisoppslag i lokalavisa, og statistjobber løpet av 2021, så endte jeg opp som praksis på kamera for Kanal10 i Oslo fra oktober 2021 til mars 2022.


Siden Kanal10 kun var et frivillig arbeid, måtte jeg

tilbake til Skien for å søke lønnet jobb.

Likevel hadde jeg fått en koffert på hjernen etter at 2 av mine gamle kofferter hadde blitt ødelagt. Jeg klarte ikke slutte å tenke på den kofferten jeg hadde sett på Europris, hvor fin den var og hvor mye jeg ønsket meg den. Aldri tenkt så mye på en koffert før! Jeg hadde lært gjentagende tanker kan være fra Gud, så følte jeg ikke hadde noe valg. Med dårlig økonomi tok jeg sjansen å låne av de sparte husleie pengene, men da jeg åpnet postkassen på vei ut ble valget enkelt etter å ha trekket ut 2 konvolutter med nye bankkort. Tok det som en velsignelse at Gud ønsket meg å ha den kofferten når jeg slapp å bruke husleie pengene. Men hvorfor skal jeg ha koffert om jeg skulle legge Kanal10 og reisingen på hylla? Jeg fikk bare enda større tro for at jeg fortsatt var kalt som utsendt.


Etter krav fra nav

så bestemte jeg å prøve meg i barnehage. Jeg kjente på at dette ikke var rett, så jeg ba Gud ødelegge for jobben om jeg ikke skulle ha den. Dagen etter første gang jeg ba, ringte veilederen og sa intervjuet ble utsatt. Den ble utsatt hele 3 ganger. Min nye kristne veileder fikk høre bønnene mine og så selv hvordan intervjuet ble utsatt. Han ville deretter gledelig hjelpe meg å kartlegge veien videre som utsendt isteden. Anbefalte meg også å ta kontakt med en fellesvenn som bodde i Grimstad, han hadde musikkstudio jeg kanskje kunne fått hjelp på. Der i Grimstad bodde også en annen kamerat: og samme dag ringte han, Daniel Haddal ville nemlig tilby meg

et samarbeid godkjent av nav!

Daniel Haddal er influenser på heltid. Han reiser Norge rundt for å vitne om Jesus. Han inviterte meg til leir i Sandefjord i mai sammen med 13 andre fra et oppstarts Webinar kalt «FireStarters.» Dette er en av flere nettkurs Daniel holder jevnlig på Zoom med hovedtittel: «Fire Life». Blitt for mange en husmenighet gjennom skjermen. Hjertet bak konseptet er at vi skal få bli mer utrustet og tryggere på vår identitet som en disippel av Jesus. Jeg tok med gitaren og ble utfordret til å både lede lovsang under samlingene og fremføre låter på gatemøte.

Det kom barn som danset glade etter sangene mine i parken og vi ba sammen med noen av foreldrene til frelse. Videre er Daniel invitert på flere eventer sammen med kirker rundt i Norge. Hvor planen er at han skal tale og jeg synger, + kanskje få male. Håper at jeg får frem musikken min i år, har jo skrevet mange låter. Jeg har også kommet i gang med å lansere et kortspill. Håper dere vil se dette i butikkene snart.


(Mirimoro spillet kan jeg fortelle mer om i et annet innlegg.)

Dette nyhetsbrevet ble sendt rundt til mange av mine venner via Messenger.

Vi hadde en plan, men ting gikk ikke helt som forventet. Har du ikke lest hva som skjedde så finner du innlegget HER


Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

Mimrejam – Oversikt

Hva er Mimrejam?

Mimrejam står for Mimre med Miriam. Selv om jeg ikke skrives med J så fenger det med en J i den. Mimrejam er å mimre. Jeg har en kategori for Dagbok som beskriver nåtid hendelser og Mimrejam er fortid, hendelser som har hendt før og jeg vil gledelig fortelle dere om. Mimrejam tagger jeg også på instagram og tiktok og har hatt en egen serie av det på youtube med minner fra barndommen. Men Mimrejam her blir å mimre generelt for er mye jeg gjerne vil fortelle dere. Og det er blitt en kategori jeg vil ha oversikt på her.

Dato: Tittel:
10.sept Tiktok historien 2 – 10´000 følgere
9.sept Mimrer jobben med 7000 høner
8.sept Hatt Cøliaki i 10 år uten å vite
7.sept Tiktok historien 1 – 5000 følgere
6.sept Nyhetsbrevet jeg sendte rundt
31.aug Hvorfor jeg begynte å jobbe med 7000 høner

 

Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM