Hvorfor begynte jeg å jobbe med 7000 høner?


Søndag 5.juni fikk jeg et uventet sammenbrudd.

Jeg og Danial Haddal hadde vårt første offesielle møte sammen i vårt samarbeid. Flere av mine venner fikk til og med Nyhetsbrev om disse flotte planene jeg hadde fremover, så hva skjedde? lurer flere på. Daniel prekte og jeg bidro med lovsang. Jeg skulle videre være med han i sommer, men kjente noe ikke stemte. Ennå jeg vet sangen er mitt kall og dette var så nærme det jeg drømte om, å bli utsendt med musikken og talentene mine. Det var så sårende å kjenne tiden ikke var inne, jeg måtte rett og slett gå ut igjen av denne døra jeg hadde fått. Tror det hadde noe med at vi også var veldig ulike på en ting; han er kalt til å fortelle andre om Jesus, mens jeg var mer kalt til å vise andre Jesus. Jeg er ikke en “ut på gata” person. Jeg er ikke en gang vant til å snakke med ufrelste om Jesus. Mens han gjør det hver dag. Jeg føler meg mer skapt for det kreative på nett ved siden av min kunst og musikk.

Jeg kom hjem etter møtet vårt og Daniel ville ta opp noe, mens jeg ville bare hvile og se en film. Jeg hadde ikke stemme en gang, jeg burde ikke snakke, trengte hvile. Da jeg endelig fikk satt på play oppdaget jeg samtidig noe på instagram. Jeg var blitt hacket. Jeg som bare skulle hjelpe en venn, men denne vennen var visst tatt av en hacker. “Jeg trenger din hjelp veldig raskt” sa meldingen. Var ikke den jeg trodde det var. Jeg burde vært mer våken, men jeg var jo så opptatt. Da vet jeg det til en annen gang. Jeg mistet @mirimoro. Og jeg prøvde desperat å finne ut av hvordan jeg fikk logget inn igjen. Jeg ble kastet ut av min egen konto. Daniel skjønte at det var på tide for han og kameraten å gå ned til naboen der Daniel sov den uken. Da fosset det ut av meg. Jeg hylgrein. Ikke på grunn av at jeg var hacket, men på grunn av at det var en kamp over samarbeidet. For det var jo så en stor og åpen dør. Dør til å bruke musikken min og reise slik jeg hadde drømt om. Mens jeg satt der ute på tarrassen fant hjernen min en enkel tanke: “hytta” og jeg fikk akutt fred. Skal jeg dra på hytta og be? Så jeg bestemte meg for det. For jeg fryktet jo at så fort praksissen ble avlyst kom Nav til å mase om noe annen jobb. Jeg bare orket ikke tanken på dette. Jeg måtte vekk og bare legge alt i Guds hender. Jeg fikk sagt i fra, uten å ta noen helt konkrete avgjørdelser, de trodde jo det kun var instagram jeg var lei meg over liksom. Men ved min ærlighet fikk vi ordnet opp og jeg dro bort.

@mirimoromedjesus er nå min nye instagram.

Mandag 6.juni dro jeg. Det var pinse. Og jeg var innom venninnen min for å laste ned film på datamaskinen min. Jeg hadde nemlig glemt datamaskinen min i kirken dagen før så måtte hente den på veien til hytta. Og jeg ville gjerne kunne se et pr filmer på hytta. Mens jeg venter på at filmene skal laste ned får jeg høre det, min bestevenninne har jo bursdag dagen etter. Og skal feire på restaurant. Jeg er selvsagt invitert, men jeg er jo på vei til hytta. For en uflaks. Og hytteturen er nå viktig.

“Beklager at jeg har glemt det”

“Jeg holdt på å glemme det selv”

Tirsdag 7.juni spiste jeg frokost 12 og så fastet jeg til 00. Jeg spiste ingenting mellom de tidene. Jeg følte heller ikke for noe annet enn å be. Startet forsåvidt dagen med å lese bibelen og be i tunger også. Hva skal jeg videre? Skal vi bryte kontrakten må jeg finne noe annet. Men jeg er da kalt som utsendt?

Onsdag 8.juni våknet jeg og tok frem telefonen. Hva om jeg søker sommerjobb? Det er jo snart sommer så burde være en del annonser ute. Det dukket opp noe angående gård. Javisst, kanskje jeg kan jobbe med høner? Så jeg søkte høner.
Jeg sendte først mail uten svar, så sendte jeg sms. Jeg ble fort oppringt. Og ble invitert på jobb intervju allerede fredag.

Torsdag 9.juni dro jeg dermed hjem fra hytta.

Fredag 10.juni kom jeg på intervjuet. “Ble du skremt bort nå eller?” spurte han da vi hadde tatt en tur inne i hønsehuset blant alle hønene. Det svermet av fluer som var litt i det meste laget. Pleide heldigvis ikke å være så mange. Jeg tåler den slags. Og de har strenge rutiner siden det er godkjent av mattilsynet.
Jeg ble oppringt bare ca 30 minutter etter intervjuet. Satt fortsatt i bilen på vei til Oslo for å besøke min venninne.


– “har du tenkt på det?”
-“eeeh ja?”
-“er du fortsatt interessert i jobben?”
-”Ja”
-“ok da får du jobben.”
Jeg som ærlig talt trodde det var de som skulle tenke på det og ikke jeg hehe. Jeg fortalte nemlig jeg var vokst opp på gård, har hatt høner og ønsker selv å ta over småbruket etter familien og ha høner. Kanskje til og med drive med egg slik som dette. Får tiden vise. Jeg vet bare jeg kommer til å jobbe hjemmefra av noe slag.

 

Tirsdag 14.juni:  Så hadde jeg min første arbeidsdag.
Og den dagen var det ikke så mange fluer xD Jeg skulle starte dagen 8 for å plukke 2-300 egg som er lagt feil. altså de er lagt på gulvet. Så går jobben i å ta imot de andre eggene som kommer på bånd fra rugekassene. De skal jeg sjekke, sorteres. Og ikke alt går som det skal bestandig. De har ikke bare 7000 høner. De har også 3 voksne katter, 4 små kattunger, en hund og 2 geiter:

Noe annet sykt var at de sa allerede på intervjuet at jeg kan sove over på jobben om det er ønsket. Så ba jeg til Gud 12.juni, søndag kveld om å sende noen som kan bo i leiligheten min så jeg kan fritt bo borte. Kanskje flytte. Allerede grytidlig neste morgen, mandag, så skrev en venninne til meg på messenger at hun ville flytte. Ja kom hit. Så kom hun på selveste Santhans aften. Ja tenk å fort det gikk. Hun ville vi skulle bo sammen. Så ja ok. Selv om jeg bodde mye borte på jobb, Så hadde jeg noen som deler husleien med meg, strøm, internett og mat. For en fantastisk Gud vi har =)


Har du ikke lest nyhetsbrevet hvor jeg forteller hvordan jeg endte opp med å jobbe med Daniel Haddal, så er det link HER


Da alle sommerplanene var ferdig og jeg trodde at jeg endelig kunne ha rolige rutiner rundt jobben, fikk jo livet en ny uventet vending.

Om du ikke har lest, så er innlegget her


Vil du se annet nytt og spennende fra meg? Her får du noen linker:

 

OVERSIKT RANDOM INNLEGG
TILBAKE FREM

 

Sa opp både jobb og leilighet -TABBE?

Hey jeg er flonkende ny her =D Direkte overført fra miniblogg. Og spennende ting har skjedd, håper dere vil følge med videre.


 Tenk å ha sånt uhell… men det fører vel til hell. Som troende på Jesus, har han alltids en plan for meg jeg ikke ser. Og syntes det er tydelig han har sin hånd over hele situasjonen

Jeg pleide jo å få lov å sove i et eget lite hus der jeg jobber. Og der jeg jobber er 40 minutter unna leiligheten min i Skien. 7000 kollegaer har jeg, i form av varpeglade høns. Jeg var veldig fornøyd med å få sove på jobben. Så fornøyd at jeg sa opp leiligheten i skien lørdag 6.august. For etterhvert sov jeg jo bare 2 netter i skien. Og min samboervenninne flyttet uventet ut, da ble det for mye utgifter for meg. 3 kvarter satt jeg i telefon med huseieren min hvor jeg sa opp leiliekontrakten. det neste kvarteret snakket jeg med en venninne som var villig til å hjelpe meg med utvask. Senere den kvelden ringte huseieren igjen og sa han hadde funnet en til å overta leiligheten allerede fra 1.oktober. Dagen etter, 7.august kom han faktisk på visning. Han ville ha leiligheten. 


Men så kommer det uventede uhellet. Sjefen min sendte meg en melding 18.august på fridagen min. De skal pusse opp det huset jeg pleide å sove på, jeg får ikke sove der fra 1.september. Ikke bare får jeg ikke sove der mer, de har ansatt en til som skal jobbe like mye som meg, så jeg gikk ned til 3 dager i uka. Men de pengene jeg tjener da blir jo bare penger til bensin til og fra. Det nytter ikke. Så nå…. om kort tid; Står jeg uten jobb og leilighet. Ja jeg kom til beslutningen å si opp jobben. Åssen skal det gå? Jeg sa jo opp leiligheten fordi jeg sov jo i skien bare 2 netter i uken. Fikk nemlig tilbud å sove hos en venninne disse 2 dagene. Men nå får jeg jo ikke sove på jobben mer. Jeg KAN ta tilbake leiligheten min. Men tror ikke det er Guds vilje. Nå skal dere høre:

Det begynte med at jeg og en venninne planla å flytte sammen i gjøvik. Ideen oppsto i desember 2021, hvor vi skulle flytte sammen i april/mai ish. Men i februar fant vi ut det ble uaktuelt. Ennå jeg hadde pakket mange ting til vennene mine dit. Da var det å pakke ned og så opp igjen i Skien. Så flyttet en annen venninne inn til meg i juni. Hun ville bytte bokhyller med kommode. Jeg pakket selvsagt ned dvd-er og bøker IGJEN. Av alle ting Så ga hun beskjed i starten av august at hun flytter ut igjen. Skal jeg pakke dem opp igjen? Hva er det for noe tull? Å sove i skien 2 netter i uken blir for dumt når jeg betaler 6000 i mnd pluss strøm. Så jeg sa opp leiligheten. Og pakket tingene videre Godt ned. Før jeg får vite jeg ikke får lov å sove på jobben mer. Skal jeg pakke det opp igjen? Skal jeg si jeg ikke vil flytte likevel?

Jeg får jo nemlig bo hos en venninne, midlertidig. Og hun syntes det er kjempe spennende å høre hvordan Gud oppererer i livet mitt. Men så fort foreldrene hennes kommer på besøk fra november må jeg sove et annet sted. Dette kan bli interessant. Har noen tanker om hva jeg håper skjer. Men det tørr jeg ikke dele. Jeg har lyst å ha egne høner en dag snart, bare ikke 7000, jeg vil gå ned til 20, som før xD Og Da jeg sa opp jobben, fortalte Sjefen hva jeg var satt opp frem til 1.september. Da slipper jeg å pendle når jeg slutter innen 1.september, så min siste arbeidsdag er 31.august.

TikTok om jobb endringen HER

TikTok om hvor jeg skal bo HER 

Egen side med ALLE TikToks fra jobben HER


 

 Oppsumering:

August: Jobber og bor på jobben frem til 31.august. 

September: bor i leiligheten mens jeg pakker ut, vasker den og lager masse Youtube

Oktober: er ferdig med utflytting og bor hos Helene og hos foreldrene mine. 

November: Helene får besøk av sine foreldre, så jeg må sove andre steder en stund.

 


Mimrer fra jobben:

Lurer du på hvorfor jeg begynte å jobbe med 7000 høner?

skrevet om det HER

 

mirispublisering 1

Slik tar jeg farvell med miniblogg

Jeg syntes det er veldig leit Miniblogg legges ned. Jeg som hadde brukt lang tid på å linke mine innlegg til min hjemmeside:

https://www.mirimoro.net/

Så da sletter jeg vel de sidene der og heller prøver meg å blogge fra et annet sted. Jeg skulle gjerne blogget på blogg.no, men blir kanskje ikke godkjent der. Siden jeg er et multitalent, så gjør så mye mer enn å blogge.

Det var litt dårlig timing. For jeg fikk jobb 14.juni som var 40 minutter unna der jeg egentlig bor. Så jeg fikk sove på jobben, men det er ikke wifi der. Så først nå, i det jeg skrev dette innlegget her, flere uker etter jeg startet, fikk jeg tilgang til biblioteket som bare er 3 kilometer unna. Der får jeg tilgang til Wifi og kan sitte med “kontor arbeid.” Endelig, som vist på bilde over, så kan jeg i det minste lagre ALLE innleggene mine før alle forsvinner. Så om du skroller nedover nå, er det garantert at du ser VELDIG GAMLE INNLEGG, fordi jeg sletter dem etterhvert som jeg har lagret dem. Det er så trist. Men må gjøres. Jeg vil ikke miste dem for godt.

Vil du fortsette å følge eventyret mitt så bruker jeg mer tid på Youtube fortiden. Jeg ble jo en TikToker på over 25´000 følgere, men å holde i telefonen for å filme gjør sjansen større til at jeg bruker nett når jeg ikke burde…. Så valgte å satse mer på youtube, det jeg vil ende opp med å leve av. Så i dag har jeg jobbet mye med en film av noen barn(bilde) jeg gledelig har kontakt med. Håper dere vil følge med =)

klem @ mirimoro

mirispublisering

Meg og Min Bitemojie på Photoshoot

Jeg kler Bitemojien selvsagt med noe jeg har, som ligner meg. Og da måtte jeg ut og ta noen bilder så jeg ligner mest mulig tilbake på Bitemojien. Dere har nok sett flere av dem allerede. Ikke lett å legge ut innleggene i riktig rekkefølge hehe. Her er resultatet:

Kan ikke si det var så veldig enkelt xD Men var noe som funka. Ellers… var det mye jeg kunne ha pirka på ass… om jeg bare hadde pirket litt mer. Synd jeg ikke fikk laga meg krøller til dette fordi da hadde jo håret vært mer brusete. Men måtte vaske i dag før jeg tok bildene, så da ble det rett.

Klem @ mirimoro

 

mirispublisering

Ufrivillig Rafting med robåt «drama»

«Tenk akkurat nå, klokken 17:00, så blir videoen hvor jeg ror her for første gang publisert automatisk på YouTube» opplyser jeg mens vi ror… men det vi ikke visste var at vi skulle få oss en Rafting opplevelse få minutter senere

Hva kan man si…. Må si i fra at båten må… hentes og kjøres tilbake da? å ro opp igjen den lille fossen er umulig. Det gikk heldigvis bra. Båten satt først fast, jeg dyttet ut båten fra land og Maria skulle ro og plukke meg opp et annet sted men havnet i strømmen: Alt jeg var opptatt av var å hoppe utti og få tak i tauet så ikke Maria skulle drive nedover fossen og elven alene. Men fikk jo ikke tak i tauet før vi var godt i gang med raftingen. Takk Gud for englevakt!! Jeg var heldigvis rett bak båten med fast grep og ikke foran da turen gikk nedover. Tok hardt tak i hundens halsbånd så hu ikke skulle falle utti da Maria var på andre siden av båten. Å være rask på avgjørelses i en slik situasjon var en velsignelse. Tenk om hu hadde ferdes ned alene, og tenk om jeg hadde brukket benet under vann. Det var store steiner men innerst inne kjente jeg glede over at dette vil gå bra.

I det vi kom oss hele gjennom rafting dramaet, så tok vi det med et smil. Men vi var jo i litt sjokk da.