Hvordan bli produktiv

Nå har det seg sånn at jeg endelig (fredag kveld) eier en stasjonær iMac som jeg får gjort mer av det jeg egentlig vil som å redigere YouTube filmer (Final Vut Pro) , lage musikk (Logic X), Photoshop, blogge, spille Sims, Minecraft, lese spansk/tysk bok med Google oversetter, ja og mye mer. Men jeg har for vane å ikke helt klare å bestemme meg hva jeg skal sette meg ned med, så stopper jeg bare opp med å prøve å velge og blir sittende foran tv og hekle isteden. Jeg vil bare gjøre meg ferdig med hekle prosjekter nå (over helgen?) 😝 og fokusere på andre ting som kan være nyttig i livet også. Ha litt mer variasjon. Derfor fant jeg på å laste ned appen Spin The Wheel. Den skal ikke bare hjelpe meg å plukke ut aktiviteten, men hjelpe meg å holde ut med antall minutter og timer. Og hvis jeg spinner 3 runder, så kan jeg jo velge hvem av de tre resultatene jeg har mest lyst å gjøre? Tilfelle den ene ikke passer mitt humør eller energi. Under noen eksempler

 

Varsel bestemmer? Hva betyr det? Jo at jeg jobber frem til jeg får et varsel på telefonen 🤣 er ikke det og genialt da?

Kanskje jeg og inspirerte noen? 😁✌🏻

 

 

 

 

Gode gevinster fortiden

Tenk nå er det en uke siden bror flyttet til Evangeliesenteret. Han føler hans hensikt er å ta vare på de andre, siden han ser hvor mye de andre lider. Han fikk med seg snowboardet sitt så han får lært seg det etter en rekke tiktoks jeg ser han har delt. Og mindre sinna meldinger til mine foreldre. Vi får endelig hvile i at han blir godt tatt vare på. Selv om mor og far ikke akkurat hviler så mye. De jobber på spreng med leiligheten hans. Den skal nemlig selges. Gjøres klar til visning. Vaskes ut… Males. Tømmes for møbler. Ryddes… i motsatt rekkefølge så klart. Så var det jeg som var litt heldig da? Jeg får nemlig låne en del av møblene. Et pr ting jeg virkelig trenger og ønsker meg. Men før dere ser hva det er, så tok jeg to Før bilder. Darwin fikk sitt siste “bad” på den plassen jeg ville gjøre om til et musikk hjørne. Jeg skulle nemlig få låne hans keyboard. Får håpe jeg blir bittelitt mer musikalsk av den grunn.

Før:

NÅ:


Så var jeg så heldig med å få noen kommoder… Da gjorde jeg en stor MakeOver på soverommet.

Før:

NÅ:

 

   

 


Siden min kjære fugl Darwin viser tidlig tegn til å ville sove allerede i 18/19 tiden, så er det helt greit. Jeg fikser så han får sove ro, så går jeg på mitt eget rom å ser dvd eller vhs der. I kveld (onsdag) ble det Løvenes konge maraton. 1 på Dvd så 2 på VHS. xD I mens så hekler jeg som en gal. Skal bli 51 ruter som skal bli en genser (bilde under) Jeg leser Bibelen etter første film, skriver her, lagd meg samme kveldsmat som i går(bilde) og skal se film nr.2 snart (21:22)

 

Så en liten dagens bilde av Darwin 😍 :


Printer og Mac

 

Andre gevinster jeg har fortiden er at jeg fikk og låne brors NYE  printer som han ikke en gang selv fikk til å fungere. Jeg fikk det til. Og i samme stund jeg sender foreldrene mine det siste bilde av at jeg fikk det til (å skrive ut fra telefonen), så får jeg en telefon. Han som skal selge meg sin iMac vil at jeg skal hente den på fredag. Ser ut som han har planer om å leie ut leiligheten sin, så han rydder den. Jeg betaler videre som vanlig ned på den. 7000kr skal han ha for den. Men hente allerede til fredag? Tenk å få printer og datamaskin på samme uke, var jo ikke planer om å få macen før april liksom når jeg har betalt alt. Men han så vel og jeg var flink til å betale trofast ned på den da. For en kort tid føltes det ut som alt gikk min vei. Det var en så god følelse. Og jeg stor koser meg. Selv om mye av tiden går i film og hekling. Får prøve å få heklet meg ferdig med en del prosjekter da så jeg kan lage filmer igjen isteden. For er jo det jeg vil når jeg får meg Mac.


Gledesfylt opptreden

Jeg kan også meddele at jeg er stolt over min aller første lovsangstjeneste opptreden utenfor kirken sist fredag i Grenland Kristne Senter kirkens arrangement kalt Jesus Kvinner. Det var utrolig flott å høre dem si de kjente lovsangen bidro til en atmosfære full av Guds Hellige Ånd. En flott erkjennelse. Og av dette håper jeg jo virkelig vi blir bedt mer ut. Her noen bilder:

 

Endelig hekle et Temperatur teppe

ENDELIG

I så mange år har jeg tenkt tanken å ønske meg et eget hjemmelaget temperaturteppe. Men da må jeg ha garna klare til januar da, tenkte jeg. Og så går det i glemmeboka. Å kjøpe garn rett før jul er ikke akkurat så god kombo. Først nå kom ideen ut på Hobbii.no sine nettsider, altså først nå så jeg hobbii`s inspirasjon til et slikt teppe. På grunn av en mail? Og mens jeg venter på å bli hentet for å synge på GKS i kveld, så tenkte jeg å skrive litt om det her.

 

Min plan

Det sto så fint at jeg trenger da ikke starte i januar? Jeg kan starte fra en valgt dato som betyr noe for meg. Eksempel om jeg hadde hatt født en unge, hvilket temperaturer var det første året for den lille? Eller første år som gift. Jeg rakk jo ikke fra 1.januar. Så min plan er å begynne på min bursdag i april. Da rekker jeg både å få garnet i posten og planlegge hvem farge som skal til hvem temperatur (planla på bilde over). Så jeg MÅTTE jo kjøpe mer garn. Så teit jeg er som prøver å spare. Men dette skal bli et teppe ut fra et helt år som 34 år. For 4 er lykketallet mitt. Jeg tror det kommer flere fine gjennombrudd som 34. Skulle gjerne hatt for hele 2024. Men var for vanskelig å finne tidligere temperaturer i Skien. Planen er derfor å sette alarm på HVER DAG? På klokken 12:00. Da skal jeg skrive ned temperaturen det står HER på en (ny)kladd. Slik at når jeg har tid, kanskje jeg setter av en tid i uka til å hekle tilsvarende 7 dager (eksempel) Er jo ikke hver dag jeg får til å hekle? Kommer jo helt an på hva jeg gjør. Så jeg vil lage en alarm nå, som skal ringe hver dag klokken 12. Men ikke slå den på før bursdagen min.

Jeg ville velge en garnpakke som allerede var satt sammen av hobbii selv. Og denne syntes jeg hadde fine farger. Jeg trenger ikke ha for voldsomme mye farger. Dette blir nok en naturlig rosafargede teppe. Tror forresten jeg vil lure inn hvitt også for 0 grader =) Søren… kjedelig om det begynner med 0 grader i april når jeg fyller år da haha. Tror de hvite garna jeg har ikke er helt like.

 

Bror har flytta

Før jeg forteller dere den ekstreme gode og spennende nyheten, så vil jeg bare dele litt bilder fra Color Magic turen med min venninne tatt med appen BeReal =) Turen forgikk fra 10-12.februar. Lørdag til mandag.

 

 

Dagen i Tyskland på en søndag

Back on the ship

    

Back in Norway

 

 


 

Leverer siste bilde på Utstillingen

Tirsdag 13.februar klokken 10:30 var bussen fremme på Fritidsparken og jeg gikk de siste meterne til bydelshuset.

I de siste sekundene før jeg entrer døren på Gråtenmoen bydelshuet så ringer mamma.

“HAN FLYTTER TIL EVANGELIESENTERET ALLEREDE I MORGEN!”

Min bror med Asperger Syndrom, Bipolar, Tourettes syndrom og alkohol problemer har erkjent han har alkoholproblemer for å ta imot plass på Evangeliesenteret med alt inkludert av kost og losji.

For en fantastisk nyhet. Det tikket inn videre meldinger løpet av tiden jeg var der. Det var konsert fra 12:00 og jeg skrev de fleste tanker ned i dagboken min mens jeg satt i den folksomme kafeen ved utstillingen min. Helt fantastisk hvordan Gud har lukket dører for å få han til å med egen vilje dra til Evangeliesenteret:

  • Han ble kastet ut av leiligheten
  • Han ble utestengt av Herkules kjøpesenter for et helt år
  • Jobben ga han sparken

Men nå måtte vi trå utrolig varsomt! Vi visste det ikke skulle mye til før han kunne ha nektet å dra. Han aner nemlig ikke hvor strengt det er der. Noe som innebar at han ikke kunne komme på perm før om 2 måneder. Mor var ivrig på å samle alle 4 for en middag samme kveld. Ja er jo fint å ta farvel om jeg ikke ser han igjen før om 2 måneder. Så jeg kom meg hjem etter få timer, så jeg ble hentet i 16 tiden.


Familien samlet en siste gang

Vi dro på en cafe og kjøpte oss en salat hver. Jeg ga dem gaver jeg hadde kjøpt i Tyskland og for å ikke tråkke feil var det bare en glede å kunne prate om mitt liv isteden for hans. Mor hadde bare advart meg om at jeg burde ikke snakke om Color Magic turen til Tyskland for han kunne bli misunnelig og velge å stikke av. Han hadde nemlig allerede prøvd samme morgen, men far hadde en følelse av å dra tidlig til han og der sto han ferdig påkledd i døren med tanker om å ta fly til Malaga. For en Gudfeldighet! Han var selvsagt stille og tankefull på kafeen over hva han skulle til som var nok så ukjent. Men jeg kunne gledelig oppmuntre han med at jeg hadde jo gått 2 bibelskoler og 1 folkehøyskole, så jeg har vært igjennom det samme før. Å bo langt borte fra det livet jeg er vant til å ha. På det lengste bodde jeg 4 timer unna. Var ikke ofte hjemme da. Og jeg hadde det så bra. Bror innrømmer videre han har misunt meg alt jeg har opplevd av festivaler og lignende, mens jeg har misunt han for alle utenlandsturer han har hatt som jeg ikke har hatt råd til. Vi var egentlig veldig bekymret for han ønsket veldig å komme på besøk allerede kommende helg, for å være med på innebandy med noen nye venner. Så vi turte ikke si at det kom til å bli uaktuelt. Han fikk heller få vite det når han kom frem så mor ringte pent til sjåføren og sa at dette ikke bør bli nevnt før han kom frem.

Reise dagen onsdag 14.februar

Det føltes nesten ut som jeg sender av gårde høner jeg har blitt glad i for slakt. Det har vært en karusell av følelser. Dagen for reisen hans kom og det tikket inn en etter en sms fra mor hvordan det var å sende han av gårde og samme kveld kom hans første reaksjon på hans frustrasjon at han ikke kan komme hjem til helgen. Ikke særlig happy. Jeg var midt i lovsangsteamet da og hadde øvelse. Gledet meg så til å fortelle dem, men vurderer heller å vente til et møte i helgen siden det ikke ble helt rom for det. I fjor delte jeg jo med hele menigheten hvordan det sto til med bror og de var med å be. Dette er jo et bønnesvar. Men har så vondt av han på samme tid. Det har tatt oss 20 år å vente på riktig hjelp. Endelig får han det! Jeg skulle egentlig hatt et ærend i Oslo denne onsdagen, men ble utsatt. Det kom så plutselig han skulle flytte. Så nå Jobber mor og far på spreng med utvask av leiligheten.


Kjære Himmelske Far

Jeg ber om nåde til min bror så han finner din frelse.

Ber om at denne bortkomne sønnen kommer tilbake til seg selv

og blir helbredet og fri fra alt som binder han til mørket.

Takk for gjennombrudd og takk for at du nå svarer alles bønn

om brors fulle frelse og helbredelse i Jesu Navn Amen



Utstillingen er oppe

Dagen (torsdag)  begynte utrolig dårlig. Jeg stelte meg ikke før litt før 14:00. Hadde ingen energi og trengte Power Naps. Mor og far kom i 15/16 tiden for å først dele nyhetene før vi skulle dra for å henge opp bildene mine på Gråtenmoen Bydelshus. Nyheten de ville fortelle er at storebror har utrolig nok erkjent han har et alkohol problem. Derfor får han bo på evangeliesenteret og tilgang til alle tilbud de har der. Han kan vel flytte allerede i mars. Og kan bo der 1 1/2 år for skolen er ikke før i høst hvor han kan ta igjen studiekompetansen sin. Sverige tur annen hver helg, flere musikanter som har band sammen, bondegård, man kan få hjelp til å ta sertifikat og mye mer. Men å fy så mye det er å gjøre, bror må jo selge leiligheten, godt jeg har en onkel som er maler.

Så kom vi oss av gårde til Gråtenmoen bydelshus. 10 bilder utstilt. Og bildene henger ut februar. Håper jeg får noe solgt. Det blir visst tatt på vips og så viser de beviset til resepsjonisten som bevis for å kunne ta med bilde hjem. Får jeg solgt noe burde det og være motivasjon til å kunne male mer. For hva er vits i å male uten å få solgt noe? Her er adresse og åpningstid:

 

Helgen blir det tur med Color Magic til Kiel, det gleder jeg meg til. Og enda mer hektisk neste uke.

 

Offisielt startet på julemarked

Ok da, nå skal jeg slutte å melde dere hver gang jeg sprekker. Hobbii hadde nemlig salg på dette garnet. Kanskje det enkleste prosjektet å hekle: mobil veske. Og Noe jeg VET kommer til å selge. Fordi jeg får mange komplimenter over den jeg bruker selv. 60kr pr garn. Kjøpte 2. Da skal jeg lage små størrelser ut av den ene og stor ut av den andre. Og ja, dette skal jeg hekle til årets julemarked. Må begynne tidlig? Om jeg ikke selger noe før da. Og jeg ville selvsagt handle for langt under 500kr siden jeg sparer til iMac, ny fugl, Color Magic og tannlegetime.

Noe annet jeg og gleder meg til å teste ut er å fylle brukte(vasket) peanøttsmør-glass med sorterte Twist. Et ikke det genialt for et julemarked? Alle har hver sin favoritt hvorfor kan det ikke selges hver for seg? Jeg skal fiske det 😍 har også lyst å lage luke kalender 🥹 men må mer til for å lage det. Noe jeg alltid har hatt lyst å lage for å selge. Og gleder meg til å lære å lage såpe med sitron lukt.

 

48 visninger på forrige innlegg

Plutselig ble det utstilling

Det var min mor som sendte meg link til dette. Men jeg hadde da ventet siden høstferien, de skulle da si i fra? Jeg kommenterte og fikk straks en Mail:

Hei Igjen

Beklager at jeg ikke har sendt deg mail tidligere, men vi trenger en ny utstiller her i Galler Korridor.

Hvis du har tid og mulighet kan du komme med bildene dine og henge de opp torsdag 8. februar etter kl.14?

Hører fra deg,

Selvfølgelig vil jeg det. Så videresendte dette rett til mor og far:

Oi!! Så bra da!! Gratulerer!! Si fra om du trenger hjelp med transport 😁

Så ja, da hjelper de meg med å frakte bildene. Har jo ikke bil lengre vett. Og tenk om jeg fikk solgt noen bilder, vips kunne jeg kanskje fått kjøpt Mac før april?

Men når jeg først er i gang her kan jeg jo dele litt mer om hvor mye jeg faktisk føler skjer i februar da… Flere små oppturer som KAN bli til store.

  • Utstillingen fra 8.februar på Gråtamoen Bydelshus
  • Color Magic til Kiel med bestevenninne fra 10.-12.februar
  • Oslo tur 14.februar på noe spennende (som ikke er noe Valentine date)
  • Besøke venninne på Storstua Hotell på vei hjem fra både Color Magic og Oslo?
  • Synge for første gang med lovsangsteamet utenfor kirken på Jesus Kvinner møtet på Grenland Kristne Senter 16.februar
  • Bror flytter til Evangeliesenteret? Tvi tvi🤞🏻

Så skjer det sikkert mer enn det også. Ved siden av alt dette så trives jeg veldig med å være Lyttevenn på en barneskole, jeg er av og til hjelpe leder på søndagsskolen og i lovsangsteamet i kirken. Jeg har og begynt å besøke Oasen Kafé jevnlig igjen rett etter jeg har vært lyttevenn på tirsdager. Pensjonistene savner meg jo der. Veldig hyggelig miljø. Og Krana klubben startet opp igjen på torsdager. Strikke kino og hvis jeg føler meg råd til det. Bibelgruppe eller hobbykveld hos en venninne mandager. Så livet er ikke kjedelig selv om jeg kan ha mange timer hjemme innemellom med både fugl, kreativitet og borteværende energi. Men er jeg sosial kan det jo hende jeg og er typen som blir fort tømt også. Det er da ikke en grunn til å føle depresjon. Og kjærlighetslivet? Selv om det ikke skjer noe direkte med han jeg liker, så ser jeg hvor Gud har kontroll og det syntes jeg er utrolig deilig. #tålmodig

Lyset i tunellen

Invitasjon til noe spennende

 

Så var det litt stille fra meg igjen. Vært sterke inntrykk å fordøye siste dagene. For det første fikk jeg en helt spesiell invitasjon jeg har valgt å holde hemmelig. For en gang skyld skal jeg sørenma klare å holde det hemmelig også! Kjenner det er deilig å ha klart det så langt. Godt å ha noe fast å tenke på fremover, noe å glede seg til, noe å legge et håp i, noe som kan bli et positivt vendepunkt. Noe av forberedelsene er også faktisk å skaffe ny genser som har litt for lange armer (bilde). Så var sjapt innom på Down Town i dag i klesbutikkene etter å ha lurt meg innom garnbutikken da jeg hadde innsett en feil de hadde gjort. Lørdag så la jeg to vaniljegule og en fersken farget garn på disken. Men på kvitteringen fant jeg i går det sto jeg betalte for 3 gule og 1 fersken farget. Jeg måtte jo bare da få tatt turen og hentet den siste tredje gule garnet som ble slått inn. Men da i samme slengen slo inn nummer 4 også, for jeg er en stolt hekler som har brukt 2 hele garn på akkurat en halv firkant. 2 firkanter = 1 vest = 8 garn. Så da gledet jeg meg til å komme hjem og hekle en halv firkant til 😆  For å være helt sikker, så måtte damen i butikken ta frem stigen for å telle alle de vaniljegule garna i butikken for å se om jeg hadde rett. Det hadde jeg og hun beklaget feilen.

 


Det motsatte av Kjærlighet er jo Hat

Min andre oppdatering var jeg også usikker om jeg skulle dele. Min storebror med asbergersyndrom, bipolar og Tourette syndrom ga meg et skikkelig slag i magen da jeg fikk vite han bruker «jeg hater deg» til sine venner og kollegaer for gøy. Han tror folk ler av det. En venn av oss har til og med fått tilbakeslag på kreft, så bruker bror «idiot» og «jeg hater deg» på sine såkalte kjærlighetsdikt og spammer med meldinger fordi han syntes synd på han. Det var så ille at vedkommende flere ganger ringte foreldrene mine for en alvorsprat. Og den vanlige reaksjonen på sorg er jo sinne hos min bror. Tenk at en person kan sende ut så mye hat, så jeg kjente selvfølgelig på å føle så ansvarlig til å reparere det han ødelegger. Ville gi vår venn en blomst eller gavekort eller bare et eller annet som plaster over den dritten. Jeg gråt og kjente det var kjempe vondt. Mor sendte meg link, den usikre diagnosen Touretts var jo nå åpenbart. Punktene kunne ikke være mer passende:

  • har problemer med å vente på tur, buser ut med svar
  • trenger seg på sosialt eller verbalt
  • bryter inn i andres lek eller samtale
  • er lett avledbare, mister tråden, skifter lekaktivitet ofte eller bytter tema midt i en setning, kommer ikke i gang med det de skal
  • slutter ikke med noe selv om de blir bedt om det
  • lar seg lett overvelde og havner fort i kaos
  • har lav terskel for å la seg frustrere
  • har store humørsvingninger, kan ta helt av i glede og like raskt bli veldig sint
  • får voldsomme reaksjoner ved relativt små utfordringer
  • har såkalte fight/flight-responser i tilspissede situasjoner, det vil si at barnet reagerer på omgivelsene med angrep som beste forsvar eller forsøker å stikke fra situasjonen fremfor å forstå den

kilde: https://www.utdanningsnytt.no/adhd-fagartikkel-selvregulering/tourettes-syndrom-og-selvregulering/303148

 

Lys i Tunellen

Men oppi alt dette har vi håp. Bror er jo kastet ut av leiligheten, må ut innen 3 måneder. Det er allerede et under at bror har sagt ja. Vi håper så inderlig det forblir er ja! Og håper mor og far lyktes med samtalen og plass for min bror. Han blir søkt inn for et helt ÅR på Evangeliesenteret i Halden! Langt unna mulighet til å kjøpe alkohol og god oppfølging med både utdanningsmuligheter og aktiviteter. Er du kristen og engasjert så håper jeg du kan ta med dette i dine bønner! Evangeliesenteret er virkelig et sted mange blir satt fri fra det som binder dem. På tide bror også blir satt fri i Jesu Navn Amen!