Hvordan det går med trening

Etter jeg fikk PCOS diagnosen i 2011, så fant jeg jo ut jeg måtte/burde trene jevnlig. Ellers kan alle symptomer forverre seg. Utmattelse, humørsvingninger, rask vektøkning osv. Trening er jo ikke min favoritt, spesielt ikke styrketrening. Det er sagt at kondisjon som eksempel jogging og sykling som gir høy puls går inn som sukker da stresshormonene blir ekstra utsatt på oss med PCOS, slik at styrketrening bør bli høyere prioritert. MEN jeg kommer ikke til å ha tålmodighet til å fullføre flere styrkeøvelser om jeg ikke har noe dans inkludert. Så jeg har funnet en treningsmetode som funker for meg som jeg vil dele her. Om du er nysgjerrig på hva PCOS er, så har jeg fortalt mer om det HER

Målet er å klare å få til 2 trenings økter i uken. Enten 2 med disse dans og styrkeøvelsene eller 1-2 langturer inkludert. Det var nemlig tilbake til 2012 jeg oppdaget Just Dance og skaffet meg de første som var ute da jeg hadde Wii og videre Nintendo WiiU. Men det kan være litt styrete å koble det til tv hver gang og velge sanger. Jeg har derfor heller valgt å bruke YouTube fast med en egen spilleliste med favoritter fra hvert spill. Jeg kunne der også rullere på hvem sanger jeg brukte, før jeg landet på den samme videoen hver gang og er ganske fornøyd, ikke gått lei enda. Link til videoen  HER.

Dette gjør jeg:

Først er det en såkalt “Intense Routine – Electro Body Combat” som vist over. På Just Dance 4 har de nemlig egne workout videoer med blandet danser imellom. Electro Body Combat er en mann som gjør kickboxing. Så jeg endte opp med å bare ta denne ene videoen hver gang jeg trener. Kickboxingen vil si det er jevnlig med løft av både ben og armer. Jeg har nemlig hengt på belte med vekt på bena slik at hver gang jeg løfter bena i eksempel et spark så har jeg tyngde på bena til å få trent bena bedre. Slik som bilde under.

Etter Kickboxing er det en vanlig sang, som vist på bilde over er det eksempel P!nk med So What. En dans og sang jeg liker veldig godt.

Når Disse to første dansene er over, så trykker jeg pause på videoen før jeg går over til første styrketrenings bit. Dette kan være at jeg starter med push ups. Og jeg tar mellom 12 og 15 x 3 runder.

Jeg tar 1 Kickboxing dans og 1 sang til før jeg går over til knebøy med vekt som vist på bilde under. 12-15 x 3 runder.

Etter enda 1 kickboxing og 1 sang til så er det sit ups 12-15 x 3 runder.

Så etter enda 1 kickboxing og 1 sang pluss enda en kickboxing video, så avslutter jeg siste sangen med å løfte vektstenger og ben opp og ned en HEL sang etter rytmen. Og det kjenner man godt når sangen er over.

 

Denne treningsøkten kan ta opp til en time? Så lager jeg meg smoothie med bær, juice, kokosmelk og spirulina pulver. Treningen ansees som vellykket når jeg er blitt støl de neste dagene.

Oversikt over de siste innleggene i denne serien HER

 

96 visninger på bloggen min dagen før

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *