Hvordan det går med Cøliakien

KebabPizza og Cøliaki, det passer jo ikke akkurat så godt sammen. Men jeg har en interessant tanke gang. Da jeg var på cøliaki kurs i fjor 2023 lærte jeg noe nytt. Det har gjort at jeg måtte ta et valg. Jeg lærte på kurset at når man med cøliaki får i seg gluten så trekkes tarmtottene seg tilbake så kroppen ikke er i stand til å ta til seg særlig næring. Som vitaminer. Man blir derfor mer avhengig av vitamin tilskudd, men hørtes ut som ikke en gang det var så til hjelp. Uansett, får man nedsatt energi og fungeringstevne? Og man MÅ gå minst et halvt år helt glutenfritt før tarmtottene kan trekkes tilbake til normalt og det da trekkes mer naturlig ut næring fra mat igjen. What? Det var jo mer enn nok for meg å gå mest mulig glutenfritt, laktosefritt og lavkarbo fra 2011 da jeg fant ut jeg hadde PCOS (fortalt om HER) Nå har det jo gått 13 år, tror du ikke jeg har blitt sliten i selvdisiplinen? Men takket være disse 13 årene, så har smerten jeg en gang hadde blitt minket totalt. Jeg lærte hva cøliaki smerte var disse siste 2 årene med cøliaki påvist. Det var en form for mageknip som om jeg var matforgiftet. Og det kunne komme vet mye inntak av gluten på en dag, eller morgenen etter. Ellers symptomer var forstoppelse og luftig mage. Ja jeg fiste mye.

Valget jeg tok

Jeg sto med høy forvirring. Hva skal jeg gjøre om selvdisiplinen min er utslitt? Skal jeg kutte ut gluten helt for å få tarmtottene ut igjen for bedre helse? Glutenfritt som er fulle av karbohydrater når jeg samtidig må gå lavkarbo? Nei, jeg har ikke selvdisiplin nok, så hva gjør jeg?

SATSER PÅ HELBREDELSE

Så nå hver gang jeg får i meg gluten, så ber jeg:

Takk Gud for at du velsigner tarmtottene mine. Ber om at tarmtottene kommer ut isteden for å gå inn i Jesu Navn amen

Smerten kommer ikke

Jeg får jo ikke mageknip lengre. Nå husker jeg ikke sist jeg fikk det i forbindelse med gluten. Selvsagt ber jeg fordi jeg tror. Gluten får jeg i meg flere ganger i uken da jeg blir fristet blant venner eller ute på en kafe. Og jeg føler meg så heldig som tror og ikke kjenner smerte! Jeg satser selvsagt på helbredelse! For jeg elsker jo kebab og pizza 🤣🥲

Oversikt over innleggene i denne serien HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *